DEV ADAMLARDAN 39 SAYI FARK

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2018 - 08:04, Güncelleme: 18.05.2018 - 08:04
 

DEV ADAMLARDAN 39 SAYI FARK

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi final grubu 6. hafta maçında Atatürk Spor Salonu’nda lider Edirne Belediyesi Edirnespor’u konuk eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, salondan 39 sayı farkla 96-57 galip ayrılarak çok çarpıcı bir sonuca imza attı. Bu sonuçla gruptaki 5. galibiyetini alan Dev Adamlar, zirvenin rengini Yeşil Beyaz yaptı.
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig final grubunda oynadığı 5 maçtan 4’ünü kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Spor Salonu’nda konuk ettiği lider Edirne Belediyesi Edirnespor’uadeta bozguna uğrattı. Maça tutuk başlayan ve ilk 4 dakikayı 7-2 yenik durumda kapatan Yeşil beyazlılar, bu dakikadan itibaren özellikle yayın gerisinden bulduğu sayılarla rakibinin gardını düşürdü ve salondan farklı galibiyetle ayrıldı. Maça istediği gibi başlayamayan Büyükşehir’in Dev Adamları, ilk periyodun ortalarında rakip potada bulduğu sayılarla önce 5 sayılık farkı kapattı, ardından ise öne geçti. Yeşil Beyazlılar maçın ilk periyodunu 20-8 önde bitirdi. Dengeli geçen ikinci periyot sonunda soyunma odasına 42-28 Büyükşehir üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan ve periyodu69-41 (27-13’lük periyot skoru) üstün geçen Yeşil beyazlılar, son periyotta farkı daha da açtı ve karşılaşmadan 39 sayı farkla, 96-57 galip ayrıldı. YÜZDE 65 İLE ÜÇLÜK ATTILAR Bu sonuçla 6. maçında 5. galibiyetini alan ve puanını 11’e çıkaran Dev Adamlar, rakibini liderlik koltuğundan indirerek adını final grubununzirvesine yazdırmayı başardı. Muhteşem bir hücum performansı sergileyen ve özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden 23’te 15 ile yüzde 65’lik olağanüstü bir oran yakalayan Ceyhun Cabadak’ın öğrencileri, ayrıca bu sezonun da en iyi performansına imza attılar. Yeşil beyazlılarda tam 7 oyuncu çift hanelere ulaşırken; 5’te 5 üçlükle 15 sayı üreten veteranforvet Melih Sevda, takımının ve maçın en skorer ismi oldu. BAŞKAN ERGÜN YİNE YALNIZ BIRAKMADI Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, Asbaşkan Orkun Şıktaşlı, yönetim kurulu üyeleri Bora Çaylan, Yılmaz Gençoğlu, Özcan Nalbantlar, Hakan Kadayıfcılar, Gökmen Aytaç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, daire başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim, Genel Müdür Alparslan Kaya ve çok sayıda Manisalı basketbol sever liderlik maçında Atatürk Spor Salonu’ndaki yerlerini aldılar. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu üyeleri ve basketbol severler maçın ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor’un dev adamları ile birlikte galibiyetin coşkusunu doyasıya yaşadılar. Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyeleri maçın ardından soyunma odasına inerek dev adamları kutladılar. Başkan Mevlüt Aktan maçtan sonra indiği soyunma odasında: “Arkadaşlar hepinizi yürekten kutluyoruz. Çok iyi mücadele verdiniz. Şimdi sizlerden Bornova Belediyesi maçında da galibiyet bekliyoruz. Futbol takımımızdan sonra basketbol takımımızda hedefe mutlaka ulaşacaktır. Sizlere güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.  
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi final grubu 6. hafta maçında Atatürk Spor Salonu’nda lider Edirne Belediyesi Edirnespor’u konuk eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, salondan 39 sayı farkla 96-57 galip ayrılarak çok çarpıcı bir sonuca imza attı. Bu sonuçla gruptaki 5. galibiyetini alan Dev Adamlar, zirvenin rengini Yeşil Beyaz yaptı.
Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig final grubunda oynadığı 5 maçtan 4’ünü kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Spor Salonu’nda konuk ettiği lider Edirne Belediyesi Edirnespor’uadeta bozguna uğrattı. Maça tutuk başlayan ve ilk 4 dakikayı 7-2 yenik durumda kapatan Yeşil beyazlılar, bu dakikadan itibaren özellikle yayın gerisinden bulduğu sayılarla rakibinin gardını düşürdü ve salondan farklı galibiyetle ayrıldı. Maça istediği gibi başlayamayan Büyükşehir’in Dev Adamları, ilk periyodun ortalarında rakip potada bulduğu sayılarla önce 5 sayılık farkı kapattı, ardından ise öne geçti. Yeşil Beyazlılar maçın ilk periyodunu 20-8 önde bitirdi. Dengeli geçen ikinci periyot sonunda soyunma odasına 42-28 Büyükşehir üstünlüğüyle gidildi. Üçüncü periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan ve periyodu69-41 (27-13’lük periyot skoru) üstün geçen Yeşil beyazlılar, son periyotta farkı daha da açtı ve karşılaşmadan 39 sayı farkla, 96-57 galip ayrıldı.



YÜZDE 65 İLE ÜÇLÜK ATTILAR
Bu sonuçla 6. maçında 5. galibiyetini alan ve puanını 11’e çıkaran Dev Adamlar, rakibini liderlik koltuğundan indirerek adını final grubununzirvesine yazdırmayı başardı. Muhteşem bir hücum performansı sergileyen ve özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden 23’te 15 ile yüzde 65’lik olağanüstü bir oran yakalayan Ceyhun Cabadak’ın öğrencileri, ayrıca bu sezonun da en iyi performansına imza attılar. Yeşil beyazlılarda tam 7 oyuncu çift hanelere ulaşırken; 5’te 5 üçlükle 15 sayı üreten veteranforvet Melih Sevda, takımının ve maçın en skorer ismi oldu.



BAŞKAN ERGÜN YİNE YALNIZ BIRAKMADI
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, Asbaşkan Orkun Şıktaşlı, yönetim kurulu üyeleri Bora Çaylan, Yılmaz Gençoğlu, Özcan Nalbantlar, Hakan Kadayıfcılar, Gökmen Aytaç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, daire başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim, Genel Müdür Alparslan Kaya ve çok sayıda Manisalı basketbol sever liderlik maçında Atatürk Spor Salonu’ndaki yerlerini aldılar. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulu üyeleri ve basketbol severler maçın ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor’un dev adamları ile birlikte galibiyetin coşkusunu doyasıya yaşadılar. Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyeleri maçın ardından soyunma odasına inerek dev adamları kutladılar. Başkan Mevlüt Aktan maçtan sonra indiği soyunma odasında: “Arkadaşlar hepinizi yürekten kutluyoruz. Çok iyi mücadele verdiniz. Şimdi sizlerden Bornova Belediyesi maçında da galibiyet bekliyoruz. Futbol takımımızdan sonra basketbol takımımızda hedefe mutlaka ulaşacaktır. Sizlere güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.