ESKRİM SPORUNA İLGİ ARTIYOR

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2016 - 10:03, Güncelleme: 02.02.2016 - 10:03
 

ESKRİM SPORUNA İLGİ ARTIYOR

Eskrim branşı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde her gecen gün artan ilgisiyle spor severlerin göz bebeği haline geldi.
 Daha 5 aylık bir kısa sürede 25 lisanslı sporcusu bulunan ve ilçelerden de büyük ilgi gören Eskrim Manisalılar tarafından sevildi. Manisa Gençlik Spor İl müdür Savaş Duman Manisa’ya ilkleri yaşatmaya devam ediyor.  Eskrim antrenörü İpek İrem Ülkü Manisa’da Eskrim sporunun gün geçtikçe önem kazandığını ve katılımın güzel olduğunu belirtti. Ülkü “  Eskrim branşı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman destekleriyle başladı. Şu anda mevcut toplam 25 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. 1 Eylül 2015 tarihinde başlamamız itibariyle küçük yaş gruplarından alıp şu an yıldız ve genç gruplarımızı oluşturmaktayız. Sömestr döneminde antrenmanlarımız sabah ve akşam olarak devam etmektedir. Sabah gruplarında miniklerimiz öğleden sonra yıldız genç kategorilerimiz gelmektedir. Yıldız genç kategorimiz Manisa yıldız genç il birinciliğinde Eskrim branşını temsil etmişlerdir. 7 okul katıldı ve il birinciliğinde dereceye giren sporcular 20,23 mart tarihlerinde Mersin’de yapılacak olan okullar arası Türkiye birinciliğinde Manisa’yı temsil edecekler. Bu ilk turnuvamız Manisa’yı temsil eden hem il birinciliği hem Türkiye Şampiyonası olarak. 5 aylık kısa bir zaman diliminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Eskrim branşı çocuklarda veya yetişkinlerde hiperaktivite , dikkat bozukluğu, özellikle sayısal zekayı geliştiren bir branş olduğu için Türkiye’de yayılmaya başlamıştır. Bizim hedefimiz ve kitlemiz 7den 70 e sloganıyla hareket etmekteyiz. Mevcut ilçelerimizden de öğrencilerimiz gelmektedir. Hedefimiz Manisa’ ilinde bugüne kadar hiç yapılmayan eskrim branşını geniş kitlelere hitap etmeyi hedefliyoruz.  Lisans sayısını arttırmak istiyoruz. Ayrı zaman Türkiye Eskrim federasyonunun son projesi dediğimiz olimpiyatlara yönelik çalışması vardır. Bu projeye de ilimiz bünyesinden bir sporcumuz özel davet almıştır , önümüzdeki günlerde bu davet neticesinde ilimiz sporcusunu oraya göndermeyi hedefliyoruz. Buda en büyük gurur kaynağı oldu, kısa sürede bunu başardığımız için. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim”dedi. 
Eskrim branşı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde her gecen gün artan ilgisiyle spor severlerin göz bebeği haline geldi.
 Daha 5 aylık bir kısa sürede 25 lisanslı sporcusu bulunan ve ilçelerden de büyük ilgi gören Eskrim Manisalılar tarafından sevildi. Manisa Gençlik Spor İl müdür Savaş Duman Manisa’ya ilkleri yaşatmaya devam ediyor. 

Eskrim antrenörü İpek İrem Ülkü Manisa’da Eskrim sporunun gün geçtikçe önem kazandığını ve katılımın güzel olduğunu belirtti. Ülkü “  Eskrim branşı Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman destekleriyle başladı. Şu anda mevcut toplam 25 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. 1 Eylül 2015 tarihinde başlamamız itibariyle küçük yaş gruplarından alıp şu an yıldız ve genç gruplarımızı oluşturmaktayız. Sömestr döneminde antrenmanlarımız sabah ve akşam olarak devam etmektedir. Sabah gruplarında miniklerimiz öğleden sonra yıldız genç kategorilerimiz gelmektedir. Yıldız genç kategorimiz Manisa yıldız genç il birinciliğinde Eskrim branşını temsil etmişlerdir. 7 okul katıldı ve il birinciliğinde dereceye giren sporcular 20,23 mart tarihlerinde Mersin’de yapılacak olan okullar arası Türkiye birinciliğinde Manisa’yı temsil edecekler. Bu ilk turnuvamız Manisa’yı temsil eden hem il birinciliği hem Türkiye Şampiyonası olarak. 5 aylık kısa bir zaman diliminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Eskrim branşı çocuklarda veya yetişkinlerde hiperaktivite , dikkat bozukluğu, özellikle sayısal zekayı geliştiren bir branş olduğu için Türkiye’de yayılmaya başlamıştır. Bizim hedefimiz ve kitlemiz 7den 70 e sloganıyla hareket etmekteyiz. Mevcut ilçelerimizden de öğrencilerimiz gelmektedir. Hedefimiz Manisa’ ilinde bugüne kadar hiç yapılmayan eskrim branşını geniş kitlelere hitap etmeyi hedefliyoruz.  Lisans sayısını arttırmak istiyoruz. Ayrı zaman Türkiye Eskrim federasyonunun son projesi dediğimiz olimpiyatlara yönelik çalışması vardır. Bu projeye de ilimiz bünyesinden bir sporcumuz özel davet almıştır , önümüzdeki günlerde bu davet neticesinde ilimiz sporcusunu oraya göndermeyi hedefliyoruz. Buda en büyük gurur kaynağı oldu, kısa sürede bunu başardığımız için. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.