GENÇLER TÜRKİYE'Yİ ÜCRETSİZ OLARAK GEZECEK

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2012 - 15:03, Güncelleme: 25.06.2012 - 15:03
 

GENÇLER TÜRKİYE'Yİ ÜCRETSİZ OLARAK GEZECEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak “Seyyah Uluçınar İzinde” projesi kapsamında 14–24 yaş arası kız ve erkeklerden oluşan gençleri Türkiye'nin değişik illerini ücretsiz olarak gezmeye davet etti.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Seyyah Projesi" kapsamında 26 Haziran - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla gezi projesi hazırladı. Konu hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, bu proje kapsamında 100 bin gencin yurdun değişik yerlerini ücretsiz olarak gezip görme fırsatı yakalayacağını ifade etti. Uçak, “Sözkonusu yaş aralığındaki her gencin başvurarak katılacağı projede gençlerden kayıt, konaklama, yemek ücreti alınmayacak. Belirlenen tarihlerde 9 dönem uygulanacak olan gezi 4 gün sürecek. Geziye, İl müdürlüklerinin yanısıra seyyah.gsb.gov.tr internet sitesinden de başvurulabilecek” dedi. Başvuru sayısı 2bine yaklaşıyor Projenin Türk gençleri için çok önemli olduğunu belirten uçak son olarak şunları söyledi: “ Bu proje ile gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Projeye başvurular devam ediyor. Geziye katılacak öğrenci sayımız 2bine yaklaşmak üzere. İlk kafile yarın yola çıkıyor.” Proje kapsamında gezilecek iller şunlar: Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Betpark Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon. ASKF ile işbirliği Manisalı gençleri her zaman sporla buluşturmak için çalışmalarına devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ortak bir çalışmaya imza atacak. Önceki gün makamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın’ı ağırlayan Uçak, kurumda yürütülen projelerle ilgili bilgi vererek, sporcuları davet etti. Ziyarette açıklama yapan Uçak şunları söyledi: “Manisa’da spor yapmayan genç kalmayacak sloganıyla çıktığımız bu yolda projelerimizi ortaya koyduk. Şimdi tüm herkesin bu projelerden yararlanması adına çalışmalarımıza devam ediyor. Bu çerçevede birçok sporcuyu bünyesinde barındıran amatör spor kulüpleriniyle organize şekilde çalışıyoruz. Başkanımız İsmail Aydın ile yapacağımız çalışma ile  “Seyyah” Uluçınarın İzinde, Gençlik Treni, Gençlik Doğa ve Deniz Kampları ve Lider Gençlik Kampları projelerinden tüm amatör sporcular ücretsiz olarak faydalanacak.” Diye konuştu. Bu projelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren ASKF Başkanı İsmail Aydın ise şunları söyledi: “ Manisa gençliği için yapılacak her çalışmanın daima destekçisi olacağımız. Gençleri sporla buluşturmayı ve yaz aylarını değerlendirmeyi amaçlayan bu projelerin hepsini destek vereceğiz.” 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak “Seyyah Uluçınar İzinde” projesi kapsamında 14–24 yaş arası kız ve erkeklerden oluşan gençleri Türkiye'nin değişik illerini ücretsiz olarak gezmeye davet etti.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Seyyah Projesi" kapsamında 26 Haziran - 2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla gezi projesi hazırladı. Konu hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, bu proje kapsamında 100 bin gencin yurdun değişik yerlerini ücretsiz olarak gezip görme fırsatı yakalayacağını ifade etti. Uçak, “Sözkonusu yaş aralığındaki her gencin başvurarak katılacağı projede gençlerden kayıt, konaklama, yemek ücreti alınmayacak. Belirlenen tarihlerde 9 dönem uygulanacak olan gezi 4 gün sürecek. Geziye, İl müdürlüklerinin yanısıra seyyah.gsb.gov.tr internet sitesinden de başvurulabilecek” dedi.

Başvuru sayısı 2bine yaklaşıyor

Projenin Türk gençleri için çok önemli olduğunu belirten uçak son olarak şunları söyledi: “ Bu proje ile gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Projeye başvurular devam ediyor. Geziye katılacak öğrenci sayımız 2bine yaklaşmak üzere. İlk kafile yarın yola çıkıyor.”

Proje kapsamında gezilecek iller şunlar: Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Betpark Nevşehir, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon.

ASKF ile işbirliği

Manisalı gençleri her zaman sporla buluşturmak için çalışmalarına devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ortak bir çalışmaya imza atacak. Önceki gün makamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın’ı ağırlayan Uçak, kurumda yürütülen projelerle ilgili bilgi vererek, sporcuları davet etti. Ziyarette açıklama yapan Uçak şunları söyledi: “Manisa’da spor yapmayan genç kalmayacak sloganıyla çıktığımız bu yolda projelerimizi ortaya koyduk. Şimdi tüm herkesin bu projelerden yararlanması adına çalışmalarımıza devam ediyor. Bu çerçevede birçok sporcuyu bünyesinde barındıran amatör spor kulüpleriniyle organize şekilde çalışıyoruz. Başkanımız İsmail Aydın ile yapacağımız çalışma ile  “Seyyah” Uluçınarın İzinde, Gençlik Treni, Gençlik Doğa ve Deniz Kampları ve Lider Gençlik Kampları projelerinden tüm amatör sporcular ücretsiz olarak faydalanacak.” Diye konuştu. Bu projelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren ASKF Başkanı İsmail Aydın ise şunları söyledi: “ Manisa gençliği için yapılacak her çalışmanın daima destekçisi olacağımız. Gençleri sporla buluşturmayı ve yaz aylarını değerlendirmeyi amaçlayan bu projelerin hepsini destek vereceğiz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.