KOVULMADAN ANTRENÖR OLAMAZSIN

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2012 - 19:52, Güncelleme: 28.02.2012 - 19:52
 

KOVULMADAN ANTRENÖR OLAMAZSIN

Gaziantepspor yenilgisinin ardından “Gemiyi önce fareler terk eder” diyen Teknik Adam Ümit Özat, basın toplantısında kovulduğunu ima ederek “Kovulmadan antrenör olamazsın” açıklamasında bulundu
 Göreve geldiklerinde 12 hafta üstü üste kazanamayan bir takım aldıklarını belirten Özat, “Bizde bu cenderenin içinde çıkmak için futbola dair, saha içinde ve saha dışında ne varsa her şeyi yaptık. Oynadığımız 6 maçın çoğunda kazanmaya yakın olan taraf her zaman bizdik. 13. hafta da 23. puanı yakalamış bir takımda bile 22 hafta boyunca şans bulamayan oyunculara bile şans vermeye çalıştık. Onur’un dışında şans bulamayan oyuncular 6 haftalık dönemimizde şans verdik. Onur’da hakkını helal etsin. Bazen olmadı mı olmuyor. Futbol şansı da yanımızda değildi. Futbol oynayarak yenildik. 12 tane yemiş olduğumuz golün 9 tanesi bireysel hata. Bu bugün çalıştığım yerde oldu. Yarın çalıştığım yerde de olacak. Ama benden hiç kimse “Hasan’ın yüzünden yenildik, Hüseyin’in yüzünden yenildik” gibi kamuoyu önünde futbolcumu satacak bir söz duymayacak. Futbol hatalar oyunu. Pozisyon hatasına çare buluyorsunuz ama bireysel hatalara çare bulamıyorsunuz. Asla bir futbolcumuzun üzerine basıp da, futbolcumu karalayıpta bir yere gelmek isteyen bir yapım yok. Benim onlara hakkım helal olsun.” dedi. “İçim sızlıyor” Sözlerinin devamında Betxlarge Ankaragücü’nden ayrılığı dönemde yüreğinin sızladığını ifade eden Özat, “Çünkü kendi kurduğum, kendi emek verdiğim bir takım vardı. Burada da her ne kadar kendi kurduğum bir takım olmasa da, zamanımız dar da olsa 6 maçlık dönemde bu çocuklarla öyle bir iyi diyalog içinde olduk ki, o Ankaragücü’nde ki samimiyeti, o oyuncularla olan bağın aynısını burada da kurdum. Dolayısıyla içim sızlıyor. Burada kimseye bir kırgınlığım yok. Onlara da çalışma dönemimde bana gösterdikleri saygı ve destek için teşekkür ediyorum. İnşallah her şey onlarında gönlünce olur. Almanya’da “Kovulmadan antrenör olamazsın” diye bir ata söz sözü vardır. Futbolda bunlar var. Bizim de bunu yaşayacağımız varmış. Gönlüm çocuklarla. Onların başarılı olmasını istiyorum. Taraftardan da son ana kadar takımı desteklemelerini istiyorum. Adam gibi geldik. Adam gibi konuştuk adam gibi de ayrılıyoruz. Önemli olan da budur. “ diye konuştu.
Gaziantepspor yenilgisinin ardından “Gemiyi önce fareler terk eder” diyen Teknik Adam Ümit Özat, basın toplantısında kovulduğunu ima ederek “Kovulmadan antrenör olamazsın” açıklamasında bulundu
 Göreve geldiklerinde 12 hafta üstü üste kazanamayan bir takım aldıklarını belirten Özat, “Bizde bu cenderenin içinde çıkmak için futbola dair, saha içinde ve saha dışında ne varsa her şeyi yaptık. Oynadığımız 6 maçın çoğunda kazanmaya yakın olan taraf her zaman bizdik. 13. hafta da 23. puanı yakalamış bir takımda bile 22 hafta boyunca şans bulamayan oyunculara bile şans vermeye çalıştık. Onur’un dışında şans bulamayan oyuncular 6 haftalık dönemimizde şans verdik. Onur’da hakkını helal etsin. Bazen olmadı mı olmuyor. Futbol şansı da yanımızda değildi. Futbol oynayarak yenildik. 12 tane yemiş olduğumuz golün 9 tanesi bireysel hata. Bu bugün çalıştığım yerde oldu. Yarın çalıştığım yerde de olacak. Ama benden hiç kimse “Hasan’ın yüzünden yenildik, Hüseyin’in yüzünden yenildik” gibi kamuoyu önünde futbolcumu satacak bir söz duymayacak. Futbol hatalar oyunu. Pozisyon hatasına çare buluyorsunuz ama bireysel hatalara çare bulamıyorsunuz. Asla bir futbolcumuzun üzerine basıp da, futbolcumu karalayıpta bir yere gelmek isteyen bir yapım yok. Benim onlara hakkım helal olsun.” dedi.

“İçim sızlıyor”

Sözlerinin devamında Betxlarge Ankaragücü’nden ayrılığı dönemde yüreğinin sızladığını ifade eden Özat, “Çünkü kendi kurduğum, kendi emek verdiğim bir takım vardı. Burada da her ne kadar kendi kurduğum bir takım olmasa da, zamanımız dar da olsa 6 maçlık dönemde bu çocuklarla öyle bir iyi diyalog içinde olduk ki, o Ankaragücü’nde ki samimiyeti, o oyuncularla olan bağın aynısını burada da kurdum. Dolayısıyla içim sızlıyor. Burada kimseye bir kırgınlığım yok. Onlara da çalışma dönemimde bana gösterdikleri saygı ve destek için teşekkür ediyorum. İnşallah her şey onlarında gönlünce olur. Almanya’da “Kovulmadan antrenör olamazsın” diye bir ata söz sözü vardır. Futbolda bunlar var. Bizim de bunu yaşayacağımız varmış. Gönlüm çocuklarla. Onların başarılı olmasını istiyorum. Taraftardan da son ana kadar takımı desteklemelerini istiyorum. Adam gibi geldik. Adam gibi konuştuk adam gibi de ayrılıyoruz. Önemli olan da budur. “ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.