MALİYETİ 2 MİLYON TL

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2012 - 09:40, Güncelleme: 07.06.2012 - 09:40
 

MALİYETİ 2 MİLYON TL

Yeni sezon maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak isteyen Akhisar Belediyespor, stadın kullanım hakkını elinde bulunduran Manisaspor’a iç sahada yapacağı 17 müsabaka karşılığında mevcut tarife üzerinden yaklaşık 2 milyon TL kira ödeyecek.
 Spor Toto Süper Lig’den düşmekle yaklaşık 35 milyon TL kayba uğrayan Manisaspor, bu sezon Süper Lig’e yükselen Akhisar Belediyespor’un yeni sezonda maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynaması halinde, 1. Lig ölçeğinde ciddi bir gelire kavuşacak. Stadı Süper Lig kritirlerine uymadığı için 2012-2013’te 19 Mayıs Stadı’na taşınmayı planlayan Akhisar yönetimi, tesisin kullanım hakkını elinde bulunduran Manisaspor’a iç sahada yapacağı 17 müsabaka karşılığında mevcut tarife üzerinden yaklaşık 2 milyon TL kira ödeyecek. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) bağlı tesislerin kiralanmasıyla ilgili yönetmeliğe göre, seyirci kapasitesi 15 binin üzerinde olan statların tek maçlık kiralama ücreti geçen sezon 77 bin TL olarak uygulandı. Stadı kiralayan kulüpler naklen yayın bedeli olarak GSGM’ye ayrıca 35 bin TL öderken, bu rakam üç büyüklerle oynanan müsabakalarda 50 bin TL olarak tahsil edildi. Ancak Betcup tesisi sezonluk kiralayan kulüpler ise her karşılaşmada hasılatının yüzde 18’ini Genel Müdürlüğe ödedi. Tarzana can suyu olacak 19 Mayıs Stadı’nı üç sezon önce GSGM’den kiralayıp 5 milyon TL yatırımla seyirci kapasitesini 22 bine yükselten ve tesisi Süper Lig standartlarına çıkaran Manisaspor’un yönetmelikte belirlenenin altında ya da üzerinde bir rakam talep etme hakkı bulunuyor. GSGM’nin tarifesine uyulması durumunda, Manisa her maçta 77 bin TL kira, normal müsabakalarda 35, üç büyüklerle yapılacak karılaşmalarda 50 bin TL naklen yayın harcı alacak. Toplamda 2 milyon TL’yi bulacak bu rakam, Tarzan’a 1. Lig’de can suyu olacak. Örnekleri var Manisaspor, Akhisar Bld’nin Süper Lig’deki maçlarını 19 Mayıs Stadı’nda oynaması sayesinde kasasını doldurmanın hesabını yaparken, benzer bir durum önceki sezon İzmir’de yaşandı. Altay, o dönem İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Bucaspor’un, Yeni Buca Stadı tamamlanıncaya kadar Alsancak Stadı’nı kullanması sayesinde kasasına 440 bin TL koymuştu. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Altay’a can veren söz konusu rakamı Ahmet Taşpınar yönetimi, emektar tesisin bakım ve yenileme işlerine harcamıştı.
Yeni sezon maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak isteyen Akhisar Belediyespor, stadın kullanım hakkını elinde bulunduran Manisaspor’a iç sahada yapacağı 17 müsabaka karşılığında mevcut tarife üzerinden yaklaşık 2 milyon TL kira ödeyecek.
 Spor Toto Süper Lig’den düşmekle yaklaşık 35 milyon TL kayba uğrayan Manisaspor, bu sezon Süper Lig’e yükselen Akhisar Belediyespor’un yeni sezonda maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynaması halinde, 1. Lig ölçeğinde ciddi bir gelire kavuşacak. Stadı Süper Lig kritirlerine uymadığı için 2012-2013’te 19 Mayıs Stadı’na taşınmayı planlayan Akhisar yönetimi, tesisin kullanım hakkını elinde bulunduran Manisaspor’a iç sahada yapacağı 17 müsabaka karşılığında mevcut tarife üzerinden yaklaşık 2 milyon TL kira ödeyecek. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) bağlı tesislerin kiralanmasıyla ilgili yönetmeliğe göre, seyirci kapasitesi 15 binin üzerinde olan statların tek maçlık kiralama ücreti geçen sezon 77 bin TL olarak uygulandı. Stadı kiralayan kulüpler naklen yayın bedeli olarak GSGM’ye ayrıca 35 bin TL öderken, bu rakam üç büyüklerle oynanan müsabakalarda 50 bin TL olarak tahsil edildi. Ancak Betcup tesisi sezonluk kiralayan kulüpler ise her karşılaşmada hasılatının yüzde 18’ini Genel Müdürlüğe ödedi.

Tarzana can suyu olacak

19 Mayıs Stadı’nı üç sezon önce GSGM’den kiralayıp 5 milyon TL yatırımla seyirci kapasitesini 22 bine yükselten ve tesisi Süper Lig standartlarına çıkaran Manisaspor’un yönetmelikte belirlenenin altında ya da üzerinde bir rakam talep etme hakkı bulunuyor. GSGM’nin tarifesine uyulması durumunda, Manisa her maçta 77 bin TL kira, normal müsabakalarda 35, üç büyüklerle yapılacak karılaşmalarda 50 bin TL naklen yayın harcı alacak. Toplamda 2 milyon TL’yi bulacak bu rakam, Tarzan’a 1. Lig’de can suyu olacak.

Örnekleri var

Manisaspor, Akhisar Bld’nin Süper Lig’deki maçlarını 19 Mayıs Stadı’nda oynaması sayesinde kasasını doldurmanın hesabını yaparken, benzer bir durum önceki sezon İzmir’de yaşandı. Altay, o dönem İzmir’i Süper Lig’de temsil eden Bucaspor’un, Yeni Buca Stadı tamamlanıncaya kadar Alsancak Stadı’nı kullanması sayesinde kasasına 440 bin TL koymuştu. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Altay’a can veren söz konusu rakamı Ahmet Taşpınar yönetimi, emektar tesisin bakım ve yenileme işlerine harcamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.