MANİSA’DA ESKRİM HER GECEN GÜN GELİŞİYOR

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.04.2016 - 09:34, Güncelleme: 13.04.2016 - 09:34
 

MANİSA’DA ESKRİM HER GECEN GÜN GELİŞİYOR

Manisa Eskrim kısa sürede yayıldı ve ilk başarısını Mersinde derece alarak gerçekleştirdi. İkinci turnuvası olarak 19-24 Nisan tarihlerinde Antalya Alanya’da Uluslar arası çocuk turnuvasına katılacak olan ve başarı hedefleyen Manisalı Eskrimcilerde heyecan dorukta.
 Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü ve uluslararası eskrim hakemi İpek İrem Ülkü hem gelecek hedeflerini hem de yetiştirmekte olduğu ve kısa sürede 50 öğrenci ile çalışmalarına devam ettiği kurs hakkında bilgi verdi. Ülkü “  2015 eylül ayında Manisa’da Eskrim derslerine başladık.  İl olarak 5 öğrenci ile başladık Eskrime 7,8 ay gibi kısa bir sürede şu an mevcut 50 öğrencimiz bulunmakta. Ekibimiz ile beraber 2 turnuvamıza gidiyoruz. İlk olarak Mersin’de Türkiye Şampiyonasına gittik, oradan3 tane  ilk 16 derecesi yaparak döndük. Oradan ilk resmi turnuvamızda derece yaparak dönmüş olduk. Önümüzdeki günlerde ikinci turnuvamıza katılacağız 19-24 Nisan tarihleri arasında Antalya Alanya’da yapılacak olan Uluslar arası çocuk turnuvasına 4 çocuk ile gideceğiz. Bu turnuvada beklentimiz yaklaşık 200 sporcu arasından madalya kovalamak olacak. Madalya umudumuz ve beklentimiz var aynı zamanda bu 4 sporcumuz ile beraber takım sporlarına katılacağız Manisa ilinin temsilen. Bunun sonrasında da mayıs ayında Manisa iline kazandırdığımız gençler Türkiye kupamız var. Bunu da temsilen 25 sporcumuz ile katılmayı düşünüyoruz. Müsabakalarımız bu şekilde Haziran ayına kadar devam edecek”dedi. HEDEF 2020 İyi olan öğrencileri ile birlikte derece elde etmek ve 2020 THOM (Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri ) projesine öğrenci göndermek istediğini belirten Ülkü” Şu anda mevcut öğrencilerimiz arasında çok iyi olan öğrencilerimiz var bunları hedefimiz bizim Eskrim federasyonumuzun düzenlemiş olduğu olimpiyat projemiz var. Bu Thom  (Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri )projemiz 2016-2020 için öğrenciler gönderiyoruz. Bizim şu anda ki hedefimiz ilerleyen zamanlarda 2020’ye aday kadrosu öğrenci yetiştirmek. Bunların arasında da müsabakalarda alınan sonuçlara göre iyi başarı kat eten öğrencilerimiz arasında 2 yada 3 kişi 2020 Thom projesine göndermeyi istiyoruz” dedi.
Manisa Eskrim kısa sürede yayıldı ve ilk başarısını Mersinde derece alarak gerçekleştirdi. İkinci turnuvası olarak 19-24 Nisan tarihlerinde Antalya Alanya’da Uluslar arası çocuk turnuvasına katılacak olan ve başarı hedefleyen Manisalı Eskrimcilerde heyecan dorukta.
 Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü ve uluslararası eskrim hakemi İpek İrem Ülkü hem gelecek hedeflerini hem de yetiştirmekte olduğu ve kısa sürede 50 öğrenci ile çalışmalarına devam ettiği kurs hakkında bilgi verdi. Ülkü “  2015 eylül ayında Manisa’da Eskrim derslerine başladık.  İl olarak 5 öğrenci ile başladık Eskrime 7,8 ay gibi kısa bir sürede şu an mevcut 50 öğrencimiz bulunmakta. Ekibimiz ile beraber 2 turnuvamıza gidiyoruz. İlk olarak Mersin’de Türkiye Şampiyonasına gittik, oradan3 tane  ilk 16 derecesi yaparak döndük. Oradan ilk resmi turnuvamızda derece yaparak dönmüş olduk. Önümüzdeki günlerde ikinci turnuvamıza katılacağız 19-24 Nisan tarihleri arasında Antalya Alanya’da yapılacak olan Uluslar arası çocuk turnuvasına 4 çocuk ile gideceğiz. Bu turnuvada beklentimiz yaklaşık 200 sporcu arasından madalya kovalamak olacak. Madalya umudumuz ve beklentimiz var aynı zamanda bu 4 sporcumuz ile beraber takım sporlarına katılacağız Manisa ilinin temsilen. Bunun sonrasında da mayıs ayında Manisa iline kazandırdığımız gençler Türkiye kupamız var. Bunu da temsilen 25 sporcumuz ile katılmayı düşünüyoruz. Müsabakalarımız bu şekilde Haziran ayına kadar devam edecek”dedi.

HEDEF 2020

İyi olan öğrencileri ile birlikte derece elde etmek ve 2020 THOM (Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri ) projesine öğrenci göndermek istediğini belirten Ülkü” Şu anda mevcut öğrencilerimiz arasında çok iyi olan öğrencilerimiz var bunları hedefimiz bizim Eskrim federasyonumuzun düzenlemiş olduğu olimpiyat projemiz var. Bu Thom  (Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri )projemiz 2016-2020 için öğrenciler gönderiyoruz. Bizim şu anda ki hedefimiz ilerleyen zamanlarda 2020’ye aday kadrosu öğrenci yetiştirmek. Bunların arasında da müsabakalarda alınan sonuçlara göre iyi başarı kat eten öğrencilerimiz arasında 2 yada 3 kişi 2020 Thom projesine göndermeyi istiyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.