MANİSA’NIN AMATÖRLERİ ADETA SHOW YAPTI

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2017 - 15:05, Güncelleme: 09.10.2017 - 15:05
 

MANİSA’NIN AMATÖRLERİ ADETA SHOW YAPTI

9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Spor Haftası’ kapsamında dün 265 spor kulübünün katılımıyla 19 Mayıs Stadyumu’nun önünden Cumhuriyet Meydanı’nda kadar 2.5 kilometrelik yürüyüş düzenlendi. Sporcular açılış töreninin ardından hazırladıkları gösterileri sundu, izleyenler nefeslerini tuttu.
265 spor kulübünün katılımıyla gerçekleştirilen dev kortej yürüyüşünde,  ‘Amatör Spor Haftası’ kapsamında sporcuların heyecanı gözlerden kaçmadı. 2.5 kilometrelik uzun yolda kortej yürüyüşüne tekerlikli sandalyeleri ile katılan engelli sporculara yine engelli sporcu arkadaşları destek verdi. Kortej yürüyüşünün sonunda gösteri alanına gelen sporcular, sırasıyla hünerlerini sergiledi.   ÖZTÜRK; “AMATÖRÜ, AMATÖR RUH GÜÇLENDİRİYOR” Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk;  “Manisa’da sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda amatör sporların çok büyük katkısı bulunmaktadır. Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine her türlü desteği veriyoruz.” Dedi. “ANTREMAN İÇİN KİRA ÖDÜYORLARDI” 2016 yılında yapılan düzenlemeden önce amatör sporcuların antreman ve maç yapmaları için kullandıkları salonlara veya sahalara belirli ücretler ödemek zorunda kaldıklarını da konuşmasında hatırlatan Öztürk; “Amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesislerimizi belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. 2016 yılında yapılan düzenlemeyle kulüpler üzerindeki bu maddi yükü ortadan kalktı. Artık amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere herhangi bir ücret ödemiyor. Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacağız.”dedi. “17 İLÇE 75 BİN 548 LİSANSLI SPORCU” Manisa’nın genelinde sporcu ve kulüp sayısının iyi durumda olduğunun da altını çizen Öztürk; “Manisa İlimizde 260 Amatör Spor Kulübü faaliyet göstermektedir.  Aynı zamanda İl genelinde toplam 75 bin 548 lisanslı sporcumuz ve 13 bin faal lisanslı sporcumuz mevcuttur. Türk sporuna katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım" dedi.       Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen spor şölenine; Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, ASKF Manisa Başkanı Erol Timur, Şube Müdürleri ve sporcular  katıldı.    
9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Amatör Spor Haftası’ kapsamında dün 265 spor kulübünün katılımıyla 19 Mayıs Stadyumu’nun önünden Cumhuriyet Meydanı’nda kadar 2.5 kilometrelik yürüyüş düzenlendi. Sporcular açılış töreninin ardından hazırladıkları gösterileri sundu, izleyenler nefeslerini tuttu.
265 spor kulübünün katılımıyla gerçekleştirilen dev kortej yürüyüşünde,  ‘Amatör Spor Haftası’ kapsamında sporcuların heyecanı gözlerden kaçmadı. 2.5 kilometrelik uzun yolda kortej yürüyüşüne tekerlikli sandalyeleri ile katılan engelli sporculara yine engelli sporcu arkadaşları destek verdi. Kortej yürüyüşünün sonunda gösteri alanına gelen sporcular, sırasıyla hünerlerini sergiledi.


 
ÖZTÜRK; “AMATÖRÜ, AMATÖR RUH GÜÇLENDİRİYOR”
Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk;  “Manisa’da sporun gelişmesinde ve uluslararası başarılarımızda amatör sporların çok büyük katkısı bulunmaktadır. Amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyoruz, bu amaç için de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine her türlü desteği veriyoruz.” Dedi.



“ANTREMAN İÇİN KİRA ÖDÜYORLARDI”
2016 yılında yapılan düzenlemeden önce amatör sporcuların antreman ve maç yapmaları için kullandıkları salonlara veya sahalara belirli ücretler ödemek zorunda kaldıklarını da konuşmasında hatırlatan Öztürk; “Amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesislerimizi belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. 2016 yılında yapılan düzenlemeyle kulüpler üzerindeki bu maddi yükü ortadan kalktı. Artık amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere herhangi bir ücret ödemiyor. Bu ülkenin ay yıldızlı bayrağını uluslararası arenada dalgalandıracak geleceğin şampiyon sporcularının yetiştirilmesi için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacağız.”dedi.



“17 İLÇE 75 BİN 548 LİSANSLI SPORCU”
Manisa’nın genelinde sporcu ve kulüp sayısının iyi durumda olduğunun da altını çizen Öztürk; “Manisa İlimizde 260 Amatör Spor Kulübü faaliyet göstermektedir.  Aynı zamanda İl genelinde toplam 75 bin 548 lisanslı sporcumuz ve 13 bin faal lisanslı sporcumuz mevcuttur. Türk sporuna katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım" dedi.
 
 
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen spor şölenine; Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, ASKF Manisa Başkanı Erol Timur, Şube Müdürleri ve sporcular  katıldı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.