PLATESE ŞANS VERİN!

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2017 - 09:39, Güncelleme: 11.03.2017 - 09:39
 

PLATESE ŞANS VERİN!

Plates son zamanlarda oldukça popülerleşen ve düzenli olarak bu sporu yapanlara, başka sporların sağlayamayacağı pek çok faydayı sağlayan bir egzersizdir. İşte pilatesin faydaları:
1. Kaslarınızın mükemmelleşmesini sağlar Eğer uzun ve yağsız bir görünüme ve güçlü bir gövdeye sahip olmak istiyor ve bu sırada kaslarınızın fazla şişmesini de istemiyorsanız, pilates tam aradığınız egzersiz demektir. Profesyonel dansçıların ve jimnastikçilerin bu sporu tercih etmesinin bir sebebi olmalı, değil mi? 2Dengeleyici kasları güçlendirir Standart bir egzersiz programıyla çalışmayan ama güçlendirilmesi son derece önemli olan dengeleyici kaslar, bu egzersiz şekliyle çalıştırılabilir ve güçlendirilebilirler. Ayrıca pilates, vücudunuz hakkındaki farkındalığınızı ve kişinin her pozisyondaki dengesini arttırır. 3. Her zihne hem vücuda faydası olan ve bütün vücudu güçlendiren bir spordur Pilates, zihninize de faydalıdır, sadece vücut için olan bir egzersiz değildir. Ayrıca pilates stresi, gerginliği atmanıza ve depresyonu yenmenize yardımcı olur. 4. Pilates vücudunuzun çekirdeğini başka hiçbir egzersizin yapamadığı kadar güçlendirir Burada çekirdekten kasıt abdominal bölgedeki, abdominal bölgenin etrafındaki ve sırttaki kaslardır. 5. Sizi gelecek zamanda yaşayacağınız yaralanmalardan korur Pilates vücudunuzu güçlendirir ve gelecekteki yaralanmalara karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. 6. Vücudunuz hakkında daha becerikli olmanızı sağlar Pilatesin faydaları daha yaşlı yetişkinlerde belirgin bir şekilde görülür. Yaşlı yetişkinler eklem ağrıları ve kireçlenme gibi durumların semptomlarından şikayetçidirler ve pilates bu ağrılara iyi gelir hatta bu durumların oluşmasının önüne geçer. Fakat her şeyde olduğu gibi pilateste de mutlaka bir uzmanla çalışılmalıdır. Pilates egzersizinizde size doğru gelmeyen bir durum varsa mutlaka doktorunuza danışın. Pilatesin diğer faydaları Vücudu sıkılaştırır ve kaslarda aşırı şişme olmadan gelişim sağlar. Stresi alır, gerginliği atmanızı sağlar ve enerjinizi yükseltir. Duruşu düzeltir. Daha güçlü ve esnek bir omurgaya sahip olmanızı sağlar. Eklemlerin hareket edebilirliğini arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır. Nöromüsküler kordinasyonunuzu arttırır. Fazla çalışmaktan dolayı yaralanmış kaslarınızı düzeltir. Kuvvetinizin, hareketliliğinizin ve atikliğinizin artmasını sağlar. Vücudunuzun görünümünü ve hissini iyileştirir.
Plates son zamanlarda oldukça popülerleşen ve düzenli olarak bu sporu yapanlara, başka sporların sağlayamayacağı pek çok faydayı sağlayan bir egzersizdir. İşte pilatesin faydaları:

1. Kaslarınızın mükemmelleşmesini sağlar

Eğer uzun ve yağsız bir görünüme ve güçlü bir gövdeye sahip olmak istiyor ve bu sırada kaslarınızın fazla şişmesini de istemiyorsanız, pilates tam aradığınız egzersiz demektir. Profesyonel dansçıların ve jimnastikçilerin bu sporu tercih etmesinin bir sebebi olmalı, değil mi?

2Dengeleyici kasları güçlendirir

Standart bir egzersiz programıyla çalışmayan ama güçlendirilmesi son derece önemli olan dengeleyici kaslar, bu egzersiz şekliyle çalıştırılabilir ve güçlendirilebilirler. Ayrıca pilates, vücudunuz hakkındaki farkındalığınızı ve kişinin her pozisyondaki dengesini arttırır.

3. Her zihne hem vücuda faydası olan ve bütün vücudu güçlendiren bir spordur

Pilates, zihninize de faydalıdır, sadece vücut için olan bir egzersiz değildir. Ayrıca pilates stresi, gerginliği atmanıza ve depresyonu yenmenize yardımcı olur.

4. Pilates vücudunuzun çekirdeğini başka hiçbir egzersizin yapamadığı kadar güçlendirir

Burada çekirdekten kasıt abdominal bölgedeki, abdominal bölgenin etrafındaki ve sırttaki kaslardır.

5. Sizi gelecek zamanda yaşayacağınız yaralanmalardan korur

Pilates vücudunuzu güçlendirir ve gelecekteki yaralanmalara karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.

6. Vücudunuz hakkında daha becerikli olmanızı sağlar

Pilatesin faydaları daha yaşlı yetişkinlerde belirgin bir şekilde görülür. Yaşlı yetişkinler eklem ağrıları ve kireçlenme gibi durumların semptomlarından şikayetçidirler ve pilates bu ağrılara iyi gelir hatta bu durumların oluşmasının önüne geçer.

Fakat her şeyde olduğu gibi pilateste de mutlaka bir uzmanla çalışılmalıdır. Pilates egzersizinizde size doğru gelmeyen bir durum varsa mutlaka doktorunuza danışın.

Pilatesin diğer faydaları

  • Vücudu sıkılaştırır ve kaslarda aşırı şişme olmadan gelişim sağlar.
  • Stresi alır, gerginliği atmanızı sağlar ve enerjinizi yükseltir.
  • Duruşu düzeltir.
  • Daha güçlü ve esnek bir omurgaya sahip olmanızı sağlar.
  • Eklemlerin hareket edebilirliğini arttırır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Nöromüsküler kordinasyonunuzu arttırır.
  • Fazla çalışmaktan dolayı yaralanmış kaslarınızı düzeltir.
  • Kuvvetinizin, hareketliliğinizin ve atikliğinizin artmasını sağlar.
  • Vücudunuzun görünümünü ve hissini iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.