SÜREKLİ HASTA KALMAYA MAHKUM DEĞİLSİNİZ

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.03.2016 - 09:49, Güncelleme: 30.03.2016 - 09:49
 

SÜREKLİ HASTA KALMAYA MAHKUM DEĞİLSİNİZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Lale Salonu’nda ‘Sürekli Hasta Kalmaya Mahkum Değilsiniz, Bir Yolu Var’ adlı bir söyleşi gerçekleştirildi.
. Konuşmacılığını Psikiyatri Uzmanı Dr. Hira Selma Kalkan’ın yaptığı söyleşide Şizofreni ve Bipolar gibi kronik ruhsal hastalıkların hastane dışında tedavisinin mümkün olabileceğine dikkat çekildi.   Söyleşide kronik ruhsal hastalığı olan kişilere toplum olarak nasıl bakılması gerektiğine değinen Kalkan, “Ruhsal hastalığı olan kişileri topluma kazandırmak için onları çok iyi anlamamız gerekiyor, onların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için her şey mümkün” diye konuştu. Manisa’da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin olduğunu belirten Kalkan, kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmede de bulundu. Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Psikoloğu Merve Ateş, Dr. Hira Selma Kalkan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi Lale Salonu’nda ‘Sürekli Hasta Kalmaya Mahkum Değilsiniz, Bir Yolu Var’ adlı bir söyleşi gerçekleştirildi.

. Konuşmacılığını Psikiyatri Uzmanı Dr. Hira Selma Kalkan’ın yaptığı söyleşide Şizofreni ve Bipolar gibi kronik ruhsal hastalıkların hastane dışında tedavisinin mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

 

Söyleşide kronik ruhsal hastalığı olan kişilere toplum olarak nasıl bakılması gerektiğine değinen Kalkan, “Ruhsal hastalığı olan kişileri topluma kazandırmak için onları çok iyi anlamamız gerekiyor, onların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için her şey mümkün” diye konuştu. Manisa’da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin olduğunu belirten Kalkan, kurumun çalışmaları hakkında bilgilendirmede de bulundu. Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Psikoloğu Merve Ateş, Dr. Hira Selma Kalkan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.