TARZAN BÜYÜK TEHLİKEDE

SPOR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.05.2018 - 09:10, Güncelleme: 17.05.2018 - 09:10
 

TARZAN BÜYÜK TEHLİKEDE

Spor Toto 1. Lig’de küme düşme acısı yaşayan, kadrosu dağılıp borçları nedeniyle yok olmanın eşiğine gelen Manisaspor’u yine zor günler bekliyor. Eski futbolcusu JoshuaSimpson’a olan borçları yüzünden FIFA’lık olan Tarzan, eğer oyuncuya borcunu ödemezse yeni sezona eksi puanla başlama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.
Spor Toto 1. Lig’de küme düşme acısı yaşayan, kadrosu dağılıp borçları nedeniyle yok olmanın eşiğine gelen Manisaspor’u yine zor günler bekliyor. Maddi olarak dibe vuran siyah-beyazlılara, 27 Haziran’a kadar eski yabancı futbolcularından JoshuaSimpson’a 750 bin Euro ödeme yapmaması halinde 6 puan silme cezası verileceği bildirildi. FIFA’nın Kanadalı oyuncunun dosyalarını kulübe gönderdiği öğrenilirken, Manisaspor’a bir daha uyarıda bulunulmayacağı ifade edildi.  Bu sezon eski yabancılarından Makukula’ya olan borcu nedeniyle 6, Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı için de 3 puanı silinen Manisaspor’un yeni sezonda tekrar lisans cezası almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Haziran ayında yapılacak, tarihi netleşmeyen olağan kongre öncesi mevcut başkan Gökay Budak’ın yeniden aday olacağı ve şimdiden yeni sezonun çalışmalarına başladığı kaydedildi. Başkan Budak: “Önümüzdeki sezonun planlamasına başladık. Öncelikle teknik direktör boşluğunu dolduracağız. Görüştüğümüz 4-5 isim var” dedi.   BUDAK’TAN SIMPSON AÇIKLAMASI Gündeme bomba gibi düşen JoshuaSimpson’aolan borç yüzünden, Manisaspor’un 6 puanı daha silinebilir haberleri sonrası, siyah-beyazlı kulübün Başkanı Gökay Budak’dan açıklama geldi. Başkan Budak konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Futbolcu JoshuaSimpson’ın 2012 yılında kulübümüz ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından eden FIFA nezdinde yargılama süreci yaşanmış ve bu sürecin ardından kulübümüz haklı görülerek 750 bineuro tazminat almaya hak kazanmıştır. FIFA’daki bu karar üzerine Simpson ve transfer olduğu kulüp YoungBoys konuyu Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS)’a taşımıştır. CAS’taki yargı sürecinin sonunda ise Simpson’ın haklı fesih yaptığı, kulübümüzün kazandığı tazminatın iptal edilip, kulübümüzün futbolcuya 750 bineuro tazminat ödemesi kararı alınmıştır. Yaşanan bu gelişmelerin ardından FIFA, konuyla ilgili kulübümüze yazı göndermiştir. Daha önce de geçtiğimiz günlerde Simpson’ın avukatı ile bir görüşme yaptık. Kulübün durumunu anlattık. Zaman istedik. Onlarda zaman verdiler. Kısa sürede bu konuda gerekli adımları atıp bu sıkıntıdan kurtulmak için gerekeni yapacağız. Simpson’ın alacağından dolayı 6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalması kesinlikle söz konusu değildir. Eğer ceza gelirse 3 puan silme cezası alabiliriz. Bizde bunun önüne geçmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Spor Toto 1. Lig’de küme düşme acısı yaşayan, kadrosu dağılıp borçları nedeniyle yok olmanın eşiğine gelen Manisaspor’u yine zor günler bekliyor. Eski futbolcusu JoshuaSimpson’a olan borçları yüzünden FIFA’lık olan Tarzan, eğer oyuncuya borcunu ödemezse yeni sezona eksi puanla başlama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.



Spor Toto 1. Lig’de küme düşme acısı yaşayan, kadrosu dağılıp borçları nedeniyle yok olmanın eşiğine gelen Manisaspor’u yine zor günler bekliyor. Maddi olarak dibe vuran siyah-beyazlılara, 27 Haziran’a kadar eski yabancı futbolcularından JoshuaSimpson’a 750 bin Euro ödeme yapmaması halinde 6 puan silme cezası verileceği bildirildi. FIFA’nın Kanadalı oyuncunun dosyalarını kulübe gönderdiği öğrenilirken, Manisaspor’a bir daha uyarıda bulunulmayacağı ifade edildi.  Bu sezon eski yabancılarından Makukula’ya olan borcu nedeniyle 6, Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı için de 3 puanı silinen Manisaspor’un yeni sezonda tekrar lisans cezası almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Haziran ayında yapılacak, tarihi netleşmeyen olağan kongre öncesi mevcut başkan Gökay Budak’ın yeniden aday olacağı ve şimdiden yeni sezonun çalışmalarına başladığı kaydedildi. Başkan Budak: “Önümüzdeki sezonun planlamasına başladık. Öncelikle teknik direktör boşluğunu dolduracağız. Görüştüğümüz 4-5 isim var” dedi.

 

BUDAK’TAN SIMPSON AÇIKLAMASI
Gündeme bomba gibi düşen JoshuaSimpson’aolan borç yüzünden, Manisaspor’un 6 puanı daha silinebilir haberleri sonrası, siyah-beyazlı kulübün Başkanı Gökay Budak’dan açıklama geldi. Başkan Budak konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Futbolcu JoshuaSimpson’ın 2012 yılında kulübümüz ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından eden FIFA nezdinde yargılama süreci yaşanmış ve bu sürecin ardından kulübümüz haklı görülerek 750 bineuro tazminat almaya hak kazanmıştır. FIFA’daki bu karar üzerine Simpson ve transfer olduğu kulüp YoungBoys konuyu Uluslararası Spor Mahkemesi (CAS)’a taşımıştır. CAS’taki yargı sürecinin sonunda ise Simpson’ın haklı fesih yaptığı, kulübümüzün kazandığı tazminatın iptal edilip, kulübümüzün futbolcuya 750 bineuro tazminat ödemesi kararı alınmıştır. Yaşanan bu gelişmelerin ardından FIFA, konuyla ilgili kulübümüze yazı göndermiştir. Daha önce de geçtiğimiz günlerde Simpson’ın avukatı ile bir görüşme yaptık. Kulübün durumunu anlattık. Zaman istedik. Onlarda zaman verdiler. Kısa sürede bu konuda gerekli adımları atıp bu sıkıntıdan kurtulmak için gerekeni yapacağız. Simpson’ın alacağından dolayı 6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalması kesinlikle söz konusu değildir. Eğer ceza gelirse 3 puan silme cezası alabiliriz. Bizde bunun önüne geçmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.