AB'Lİ ÇOCUKLAR MANİSA'DA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2018 - 11:51, Güncelleme: 29.11.2018 - 11:51
 

AB'Lİ ÇOCUKLAR MANİSA'DA

‘Akran Zorbası’ projesi ile Avrupa Birliği’ndeki 5 ülkenin çocukları Türkiye’de karşılığı olan “Yanında dur yardım et” projesi çerçevesinde Manisa Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nde buluştu.
Proje kapsamında  26 öğrenci 9 proje sorumlusu öğretmen ile birlikte İtalya, Portekiz, Slovakya, Yunanistan ve Danimarka’dan Manisa’ya gelerek Türkiye’deki proje kardeşliği olan Polinas Endüstri Meslek Lisesindeki akranları ile bir araya geldiler. Öğrenciler 5 gün boyunca Manisa’da misafir olacak.     AB'Lİ ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTI 5 gün Manisa’da kalacak 26 öğrenci Türkiye’deki proje ortağı Polinas Endüstri Meslek Lisesi’ndeki akranlarının eğitim ortamında geniş çaplı incelemelerde bulunup onların yaptıklarını yerinde gördüler. Okulun konferans salonunda akranları ile buluşma sırasında AB li öğrenciler kendi ülkelerinde projeleri ile ilgili sunup yaparak tanıttılar.   ONLARI TÜRK GECESİ SÜPRİZİ BEKLİYOR Polinas Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İhsan Pekzorlu, Akran Zorbalığı projesi çerçevesinde Manisa’ya gelen öğrencilere şehrindeki gelenek ve görenekler konusunda Türk Gecesi  tertipleyeceklerini aktararak ;   “Her ülke projenin ana temasına sadık kalmak şartıyla  “Yanında dur yardım et” projeksiyonu ile bizlerin ne yaptığını onlara aktaracağız. Türklerin misafirperverliğini ile bilinen bir milletiz. Biz de gelen öğrencilerimizi bizdeki akranlarıyla kaynaştırıp zorbalığı nasıl ortadan kaldırmanın inceliklerini konuşarak birbirlerine anlatacaklardır. Amaç sağlıklı nesiller yaratmak iyi fikirlerin güçlerini birleştirmek kötülüklerden uzaklaşmaktır” dedi   PROJENİN MİMARLARI   ‘Akran Zorbalığı’ projesinin İtalya’daki koordinetörleri Daniella Porcelli, Portekiz’de ise Ditza Groca, Celina Pereira, Yunanistan’da Argyro Kompitaki, Tsigkenis Dimitros, Slovakya’da Robert Majzlik,Edvard Novzom ve Türkiye’deki koordinatörleri ise Polinas Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İhsan Pekzorlu, Müdür yardımcısı Selime Çolak, İngilizce öğretmenleri Mustafa Hopaç ve Gözde Çakmak.      - Özlem ŞAHİN  
‘Akran Zorbası’ projesi ile Avrupa Birliği’ndeki 5 ülkenin çocukları Türkiye’de karşılığı olan “Yanında dur yardım et” projesi çerçevesinde Manisa Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nde buluştu.
Proje kapsamında  26 öğrenci 9 proje sorumlusu öğretmen ile birlikte İtalya, Portekiz, Slovakya, Yunanistan ve Danimarka’dan Manisa’ya gelerek Türkiye’deki proje kardeşliği olan Polinas Endüstri Meslek Lisesindeki akranları ile bir araya geldiler. Öğrenciler 5 gün boyunca Manisa’da misafir olacak.  
 
AB'Lİ ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTI
5 gün Manisa’da kalacak 26 öğrenci Türkiye’deki proje ortağı Polinas Endüstri Meslek Lisesi’ndeki akranlarının eğitim ortamında geniş çaplı incelemelerde bulunup onların yaptıklarını yerinde gördüler. Okulun konferans salonunda akranları ile buluşma sırasında AB li öğrenciler kendi ülkelerinde projeleri ile ilgili sunup yaparak tanıttılar.
 
ONLARI TÜRK GECESİ SÜPRİZİ BEKLİYOR
Polinas Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İhsan Pekzorlu, Akran Zorbalığı projesi çerçevesinde Manisa’ya gelen öğrencilere şehrindeki gelenek ve görenekler konusunda Türk Gecesi  tertipleyeceklerini aktararak ;   “Her ülke projenin ana temasına sadık kalmak şartıyla  “Yanında dur yardım et” projeksiyonu ile bizlerin ne yaptığını onlara aktaracağız. Türklerin misafirperverliğini ile bilinen bir milletiz. Biz de gelen öğrencilerimizi bizdeki akranlarıyla kaynaştırıp zorbalığı nasıl ortadan kaldırmanın inceliklerini konuşarak birbirlerine anlatacaklardır. Amaç sağlıklı nesiller yaratmak iyi fikirlerin güçlerini birleştirmek kötülüklerden uzaklaşmaktır” dedi
 
PROJENİN MİMARLARI 
 ‘Akran Zorbalığı’ projesinin İtalya’daki koordinetörleri Daniella Porcelli, Portekiz’de ise Ditza Groca, Celina Pereira, Yunanistan’da Argyro Kompitaki, Tsigkenis Dimitros, Slovakya’da Robert Majzlik,Edvard Novzom ve Türkiye’deki koordinatörleri ise Polinas Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İhsan Pekzorlu, Müdür yardımcısı Selime Çolak, İngilizce öğretmenleri Mustafa Hopaç ve Gözde Çakmak.      - Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.