ANA HABERİ AKAN TRAFİKTE NAKLEN SUNDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.08.2018 - 05:38, Güncelleme: 17.08.2018 - 05:38
 

ANA HABERİ AKAN TRAFİKTE NAKLEN SUNDU

Manisa'nın ilk yerel televizyonu ETV’nin ana haber spikeri Mustafa Başgülşen, bayramda trafik kazası yaşanmaması için, geçtiğimiz yıl 'dünyada bir ilk' niteliğinde başlattığı farkındalığa bu yıl da devam etti. Kurban Bayramı öncesi ETV’nin ana haber bülteni, "Bu bayram kaza haberi sunmak istemiyorum" sloganıyla, İstanbul- İzmir Karayolu'nda akan trafiğin içinde canlı olarak sunuldu.
ETV Manisa’nın ana haber spikeri Mustafa Başgülşen, Kurban Bayramı'nda trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı farkındalığı bu yıl da sürdürdü. Başgülşen, trafiğin en yoğun olduğu ve kazaların yaşandığı İstanbul- İzmir Karayolu'nun tam ortasında, akan trafikte, "Bu bayram kaza haberi sunmak istemiyorum" sloganıyla 'Ana Haber' bültenini canlı olarak sundu. Yaptığı toplumsal eylemler ve sosyal faaliyetleriyle dikkat çeken Başgülşen, bu hareketiyle trafik kazalarına dikkat çekti.                            Türkiye geneli trafik kazaları verilerinin korkunç rakamlara ulaştığını ve özellikle kazaların bayram tatillerinde daha fazla arttığını belirten Başgülşen, medya kuruluşu olarak ilgi çeken bu çalışma ile sürücülere bayram öncesinde trafik kurallarını tekrar hatırlatmak istediklerini söyledi.                                                       Yolda sunulan haber bültenine Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Trafikten Sorumlu İbrahim Erkalaycıoğlu, Trafik Tescil Şube Müdürü Hüseyin Görüşlü, Bölge Trafik Müdürü Ali Koyuncu da katılarak, sürücüleri kurallara uymaya ve trafikte daha dikkatli olmaya davet ettiler.                                                        Bu bayramda ebeveynlerinin trafikteki güvenliğini sağlayacak olan, takviye kuvvet niteliğindeki minik trafik polisleri de ana haber bültenine katılarak, hem anne babalara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundular hem de Bakanlığın başlattığı 'Kırmızı Düdük' projesinin tanıtımına katkı sundular.   KIRMIZI DÜDÜK PROJESİ NEDİR? Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatili fırsat bilerek tatile çıkacakların neden olacağı yoğunluk göz önüne alınarak, kazaların önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ülke genelinde 'Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' adı altında proje başlatıldı. Proje hakkında bilgi veren Trafikten Sorumlu Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkalaycıoğlu, "İçişleri Bakanlığımız'ın Türkiye çapında hayata geçirdiği kampanya ile çocuklarımızın, ailelerinin yolculuk esnasındaki trafik ihlallerine bizzat müdahale etmesi, kendilerini bu konuda sorumlu hissetmesi ve aile bireylerini trafik kurallarına sanki birer trafik polisiymiş, fahri müfettişmiş gibi uymasını sağlamak adına sorumluluk bilinci kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçlar çerçevesinde ilimizde de hem bayram boyunca yapılacak olan trafik denetlemelerinde hem karayollarımız üzerinde Manisa'nın bir çok ile bağlantı noktası olması, ana güzergah teşkil etmesi adeta bir kavşak noktası oluşturması nedeniyle kazaların engellenmesi adına çok büyük bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.  
Manisa'nın ilk yerel televizyonu ETV’nin ana haber spikeri Mustafa Başgülşen, bayramda trafik kazası yaşanmaması için, geçtiğimiz yıl 'dünyada bir ilk' niteliğinde başlattığı farkındalığa bu yıl da devam etti. Kurban Bayramı öncesi ETV’nin ana haber bülteni, "Bu bayram kaza haberi sunmak istemiyorum" sloganıyla, İstanbul- İzmir Karayolu'nda akan trafiğin içinde canlı olarak sunuldu.
ETV Manisa’nın ana haber spikeri Mustafa Başgülşen, Kurban Bayramı'nda trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı farkındalığı bu yıl da sürdürdü. Başgülşen, trafiğin en yoğun olduğu ve kazaların yaşandığı İstanbul- İzmir Karayolu'nun tam ortasında, akan trafikte, "Bu bayram kaza haberi sunmak istemiyorum" sloganıyla 'Ana Haber' bültenini canlı olarak sundu. Yaptığı toplumsal eylemler ve sosyal faaliyetleriyle dikkat çeken Başgülşen, bu hareketiyle trafik kazalarına dikkat çekti.
         
                 Türkiye geneli trafik kazaları verilerinin korkunç rakamlara ulaştığını ve özellikle kazaların bayram tatillerinde daha fazla arttığını belirten Başgülşen, medya kuruluşu olarak ilgi çeken bu çalışma ile sürücülere bayram öncesinde trafik kurallarını tekrar hatırlatmak istediklerini söyledi.
                                    
                 Yolda sunulan haber bültenine Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Trafikten Sorumlu İbrahim Erkalaycıoğlu, Trafik Tescil Şube Müdürü Hüseyin Görüşlü, Bölge Trafik Müdürü Ali Koyuncu da katılarak, sürücüleri kurallara uymaya ve trafikte daha dikkatli olmaya davet ettiler.
                                    
                  Bu bayramda ebeveynlerinin trafikteki güvenliğini sağlayacak olan, takviye kuvvet niteliğindeki minik trafik polisleri de ana haber bültenine katılarak, hem anne babalara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulundular hem de Bakanlığın başlattığı 'Kırmızı Düdük' projesinin tanıtımına katkı sundular.
 
KIRMIZI DÜDÜK PROJESİ NEDİR?
Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatili fırsat bilerek tatile çıkacakların neden olacağı yoğunluk göz önüne alınarak, kazaların önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ülke genelinde 'Bu bayramda ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' adı altında proje başlatıldı.
Proje hakkında bilgi veren Trafikten Sorumlu Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkalaycıoğlu, "İçişleri Bakanlığımız'ın Türkiye çapında hayata geçirdiği kampanya ile çocuklarımızın, ailelerinin yolculuk esnasındaki trafik ihlallerine bizzat müdahale etmesi, kendilerini bu konuda sorumlu hissetmesi ve aile bireylerini trafik kurallarına sanki birer trafik polisiymiş, fahri müfettişmiş gibi uymasını sağlamak adına sorumluluk bilinci kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçlar çerçevesinde ilimizde de hem bayram boyunca yapılacak olan trafik denetlemelerinde hem karayollarımız üzerinde Manisa'nın bir çok ile bağlantı noktası olması, ana güzergah teşkil etmesi adeta bir kavşak noktası oluşturması nedeniyle kazaların engellenmesi adına çok büyük bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.