MAHİDEVRAN VE ŞANSLI ŞİMDİLERDE VİTRİNLERİ SÜSLÜYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.05.2019 - 14:48, Güncelleme: 09.05.2019 - 14:48
 

MAHİDEVRAN VE ŞANSLI ŞİMDİLERDE VİTRİNLERİ SÜSLÜYOR

Manisalı aktar Mustafa Demir (52), dükkanında 5 yıldır baktığı ‘Çirkef’ isimli kedisinin doğum yaptıktan sonra araba altında kalarak yaşamını yitirmesiyle, hayatta kalan 2 yavru kediye gözü gibi bakıyor. Şifalı bitkiler dükkanının yan tarafındaki dükkanda duran kediler kimi zaman vitrine çıkarak oyun oynuyor ve vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde uzun yıllardır esnaflık yapan aktar Mustafa Demir, dükkanında 5 yıldır ‘Çirkef’ isimli kediye bakıyordu. Ancak Çirkef,  4 yavrusunu doğurmasının kısa bir süre sonrasında araba altında kalarak can verdi. Demir ve yanında çalışan hayvan sever Özlem Temeloğlu annesiz yavru kedilere kendi imkanları dahilinde bakmaya başladı. 4 yavrudan ikisi öldü, geriye Mahidevran ve Şanslı ismini verdikleri yavrular kaldı. Hayvan sever Demir ve Temeloğlu hayatta kalmayı başarabilen Mahidevran ve Şanslı’yı keçi sütü ve bebek devam sütüyle besleyerek gözü gibi bakmaya başladılar. İş yerindeki arka bahçede ve yan taraflarındaki dükkanda bakılan yavrular, serbestçe dolaştıkları anlarda vitrinde gezerken vatandaşların ilgi odağı oluyorlar.   TEMELOĞLU: “ANNE ŞEFKATİYLE SESLENİYORUM” Annesiz kalan yavruların kendisine çok bağlı olduğunu belirten Özlem Temeloğlu,  “Kız olan Mahidevran, erkek olan ise Şanslı. Anneleri normalde bizim kedimizdi, biz bakıyorduk.  Doğumdan sonra araba çarpmış. Böyle olunca yavrulara hep biz baktık. Hatta iki haftalığına bakıcıya verdik. Masraflarını biz karşıladık. Şimdi kedileri tekrardan geri aldık. Keçi sütüyle ve bebeklerin devam sütlerinden aldık, onlarla besledik. Arada yaş mamada veriyoruz. Onlarla ilgilenmek bana çok iyi geliyor. Onları oynarken görüyorum, kafam dağılıyor. ‘Annem’ diye sesleniyorum, bir anne şefkatiyle. Onlarda beni anlıyorlar; koşup yanıma geliyorlar, sürekli kucağımdalar. Sahiplenmek isteyen olursa da yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.   DEMİR: “SAHİPLENDİREBİLİRİZ” Diğer yavru kedilerin ölmesinden sonra bu kedilere tüm imkanları dahilinde baktıklarını söyleyen Mustafa Demir, eğer sahiplenmek isteyen havan sever olursa sahiplendirebileceklerini belirtti. Demir, “Biraz daha küçükken daha fazla ilgi istedikleri için 15 günlüğüne bir bakıcıya verdik. Şu an durumları iyi. İnşallah bunları büyüteceğiz ve topluma kazandıracağız.” dedi.    “EVDE 10 KEDİYE BAKIYORUM” Sadece iş yerinde değil evde de kedi beslediğini söyleyen Mustafa Demir, eşinin ve çocuklarının da hayvanları çok sevdiğini ifade ederek; “Evim bahçeli benim. 8-10 tane kedi bakıyorum. Hanımım ve çocuklarımda seviyor” dedi.   “HAYVAN BAKMAK SEVAPTIR” Mustafa Demir, Toplumumuzda ‘hayvan bakmak günahtır’ gibi bazı algıların olmasına karşılık asıl hayvanları dışlamanın günah olduğunu söyleyerek, “Hayvan bakmak sevaptır. Hayvan bakmak günah olur mu? Ağzı yok, dili yok. Kimden ne isteyecek?  ‘Ne verirse eliyle o gelir seninle’ diyorlar ya, ne verirseniz, hakikatten Allah size karşılığını veriyor. Sevgi, merhamet verirseniz karşılığını en güzel şekilde alırsınız. Biz karşılık bekleyerek yapmıyoruz ancak bu da böyledir, insanlar bilsinler” ifadelerini kullandı.  
Manisalı aktar Mustafa Demir (52), dükkanında 5 yıldır baktığı ‘Çirkef’ isimli kedisinin doğum yaptıktan sonra araba altında kalarak yaşamını yitirmesiyle, hayatta kalan 2 yavru kediye gözü gibi bakıyor. Şifalı bitkiler dükkanının yan tarafındaki dükkanda duran kediler kimi zaman vitrine çıkarak oyun oynuyor ve vatandaşların ilgi odağı oluyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde uzun yıllardır esnaflık yapan aktar Mustafa Demir, dükkanında 5 yıldır ‘Çirkef’ isimli kediye bakıyordu. Ancak Çirkef,  4 yavrusunu doğurmasının kısa bir süre sonrasında araba altında kalarak can verdi. Demir ve yanında çalışan hayvan sever Özlem Temeloğlu annesiz yavru kedilere kendi imkanları dahilinde bakmaya başladı. 4 yavrudan ikisi öldü, geriye Mahidevran ve Şanslı ismini verdikleri yavrular kaldı. Hayvan sever Demir ve Temeloğlu hayatta kalmayı başarabilen Mahidevran ve Şanslı’yı keçi sütü ve bebek devam sütüyle besleyerek gözü gibi bakmaya başladılar. İş yerindeki arka bahçede ve yan taraflarındaki dükkanda bakılan yavrular, serbestçe dolaştıkları anlarda vitrinde gezerken vatandaşların ilgi odağı oluyorlar.
 
TEMELOĞLU: “ANNE ŞEFKATİYLE SESLENİYORUM”
Annesiz kalan yavruların kendisine çok bağlı olduğunu belirten Özlem Temeloğlu,  “Kız olan Mahidevran, erkek olan ise Şanslı. Anneleri normalde bizim kedimizdi, biz bakıyorduk.  Doğumdan sonra araba çarpmış. Böyle olunca yavrulara hep biz baktık. Hatta iki haftalığına bakıcıya verdik. Masraflarını biz karşıladık. Şimdi kedileri tekrardan geri aldık. Keçi sütüyle ve bebeklerin devam sütlerinden aldık, onlarla besledik. Arada yaş mamada veriyoruz. Onlarla ilgilenmek bana çok iyi geliyor. Onları oynarken görüyorum, kafam dağılıyor. ‘Annem’ diye sesleniyorum, bir anne şefkatiyle. Onlarda beni anlıyorlar; koşup yanıma geliyorlar, sürekli kucağımdalar. Sahiplenmek isteyen olursa da yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.
 
DEMİR: “SAHİPLENDİREBİLİRİZ”
Diğer yavru kedilerin ölmesinden sonra bu kedilere tüm imkanları dahilinde baktıklarını söyleyen Mustafa Demir, eğer sahiplenmek isteyen havan sever olursa sahiplendirebileceklerini belirtti. Demir, “Biraz daha küçükken daha fazla ilgi istedikleri için 15 günlüğüne bir bakıcıya verdik. Şu an durumları iyi. İnşallah bunları büyüteceğiz ve topluma kazandıracağız.” dedi.
 
 “EVDE 10 KEDİYE BAKIYORUM”
Sadece iş yerinde değil evde de kedi beslediğini söyleyen Mustafa Demir, eşinin ve çocuklarının da hayvanları çok sevdiğini ifade ederek; “Evim bahçeli benim. 8-10 tane kedi bakıyorum. Hanımım ve çocuklarımda seviyor” dedi.
 
“HAYVAN BAKMAK SEVAPTIR”
Mustafa Demir, Toplumumuzda ‘hayvan bakmak günahtır’ gibi bazı algıların olmasına karşılık asıl hayvanları dışlamanın günah olduğunu söyleyerek, “Hayvan bakmak sevaptır. Hayvan bakmak günah olur mu? Ağzı yok, dili yok. Kimden ne isteyecek?  ‘Ne verirse eliyle o gelir seninle’ diyorlar ya, ne verirseniz, hakikatten Allah size karşılığını veriyor. Sevgi, merhamet verirseniz karşılığını en güzel şekilde alırsınız. Biz karşılık bekleyerek yapmıyoruz ancak bu da böyledir, insanlar bilsinler” ifadelerini kullandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.