BAŞKAN ŞİRİN 'KADRO GEÇİŞLERİNDE AYRIM YAPILDI' İDDİASINA YANIT VERDİ

TURGUTLU (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.02.2018 - 09:54, Güncelleme: 10.02.2018 - 09:54
 

BAŞKAN ŞİRİN 'KADRO GEÇİŞLERİNDE AYRIM YAPILDI' İDDİASINA YANIT VERDİ

Turgutlu Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında gündeme getirilen madde ile 696 sayılı KHK gereğince Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’nin kurulmasına yönelik oy birliği ile karar aldı. Madde görüşmelerinde taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmek adına yaptıkları başvuruların kanunlar çerçevesinde değerlendirildiğini ifade eden Başkan Şirin, AK Parti gurubu adına konuşan İsmail Parmaksız’ın, kadro geçişlerinde ayrım yapıldığına dair duyum aldıklarına ifade etmesi üzerine, “Biz bugüne dek kimsenin ekmeğiyle oynamadık, oynamayız. Kanunlara göre hareket ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Turgay Şirin, Şubat ayı Turgutlu Belediye Meclis Toplantısı’nda 696 sayılı KHK gereğince kurulacak olan Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş hakkında açıklama yaptı. Başkan Şirin, “Bilindiği üzere 696 sayılı KHK gereğince taşeronda çalışan personelin sürekli işçi kadrosuna geçiş çalışmaları başladı. Bizler de Turgutlu Belediyesi bünyemizde personelimizi gösterebileceğimiz bir şirket olmadığı için 50 bin TL sermayeli Belediyenin yüzde 100 ortak olduğu Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’yi kuracağız” dedi. "YASAYA GÖRE HAREKET EDİYORUZ" Başkan Şirin’in açıklamasının ardından AK Parti Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi İsmail Parmaksız, ‘696 sayılı KHK ile bu şirketin kurulması gerekiyor. Bu doğru. Meclisten de onay isteniyor. Bizim duyumlarımız ve bize gelen arkadaşlardan, daha şirket kurulmadan belediyede çalışan vatandaşlara ‘kaşının üstünde gözün var, sen şuradan üyesin ya da savcılıktan belge getir’ şeklinde ifadeler sunuluyormuş. Biz üzülüyoruz. Neden bu şekilde davranılıyor?” açıklamalarına istinaden konuşan Başkan Şirin de, “Kim ne demiş? Ne tarzda bir endişe var?’ şeklinde sorardu. Parmaksız ‘Sen hangi partiye üyesin, istifa et’ derken, Başkan Şirin de açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bizler çalışma arkadaşlarımıza böyle mi uygulama yapmış mıyız? Öyleyse daha somut bir örnek verilmeli. Biz bugüne dek hiç kimsenin ekmeği ile oynama veya böyle bir tasarrufta bulunma düşüncesiyle hareket etmedik. Yasaya göre hareket ediyoruz. Yasa ‘sabıka kaydı iste’ diyor. Yerine getirmişiz. Kaldı ki taşeron personelimizin görevine devam edebilmesi için kasıtlı suçlardan 1 yıldan fazla ceza almaması gerekiyor. Diğer yandan şöyle de bir ifade var; ‘emekli olup çalışmaya devam eden kişilerin ilişiğini keseceksiniz’. Bugün listeler açıklandı. Kriterlere uymayan yaklaşık 21 personel var ve bu dosyalar 3-4 defa elden geçirildi. Kaldı ki bunlarda itiraz etme haklarına sahiptir. Kamuoyunu da buradan aydınlatmış olalım. Bizler bugüne kadar böyle bir yaptırım uygulamadık, bundan sonra da uygulamayız. Kaldı ki hiçbir şekilde yansıtılan gibi bir şey yok. Burada herkesin, işini yapması, evine ekmek götürmesi noktasında kimseyi mağdur etmedik, etmeyiz. Yasal bir sakıncası olmadığı takdirde kimseye bir yaptırım uygulamayız.” "KANUNLAR NEZDİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR" MHP Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Sezer de çalışan personelin kurulan komisyon ile değerlendirildiğinin altını çizerek, kanunlar nezdinde çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Parmaksız da kamuoyunu aydınlatan açıklamalarından dolayı Başkan Şirin’e teşekkür etti. Yapılan oylama sonucunda Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’nin kurulması oy birliği ile kabul edildi.  
Turgutlu Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında gündeme getirilen madde ile 696 sayılı KHK gereğince Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’nin kurulmasına yönelik oy birliği ile karar aldı. Madde görüşmelerinde taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmek adına yaptıkları başvuruların kanunlar çerçevesinde değerlendirildiğini ifade eden Başkan Şirin, AK Parti gurubu adına konuşan İsmail Parmaksız’ın, kadro geçişlerinde ayrım yapıldığına dair duyum aldıklarına ifade etmesi üzerine, “Biz bugüne dek kimsenin ekmeğiyle oynamadık, oynamayız. Kanunlara göre hareket ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Turgay Şirin, Şubat ayı Turgutlu Belediye Meclis Toplantısı’nda 696 sayılı KHK gereğince kurulacak olan Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş hakkında açıklama yaptı. Başkan Şirin, “Bilindiği üzere 696 sayılı KHK gereğince taşeronda çalışan personelin sürekli işçi kadrosuna geçiş çalışmaları başladı. Bizler de Turgutlu Belediyesi bünyemizde personelimizi gösterebileceğimiz bir şirket olmadığı için 50 bin TL sermayeli Belediyenin yüzde 100 ortak olduğu Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’yi kuracağız” dedi.

"YASAYA GÖRE HAREKET EDİYORUZ"
Başkan Şirin’in açıklamasının ardından AK Parti Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi İsmail Parmaksız, ‘696 sayılı KHK ile bu şirketin kurulması gerekiyor. Bu doğru. Meclisten de onay isteniyor. Bizim duyumlarımız ve bize gelen arkadaşlardan, daha şirket kurulmadan belediyede çalışan vatandaşlara ‘kaşının üstünde gözün var, sen şuradan üyesin ya da savcılıktan belge getir’ şeklinde ifadeler sunuluyormuş. Biz üzülüyoruz. Neden bu şekilde davranılıyor?” açıklamalarına istinaden konuşan Başkan Şirin de, “Kim ne demiş? Ne tarzda bir endişe var?’ şeklinde sorardu. Parmaksız ‘Sen hangi partiye üyesin, istifa et’ derken, Başkan Şirin de açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bizler çalışma arkadaşlarımıza böyle mi uygulama yapmış mıyız? Öyleyse daha somut bir örnek verilmeli. Biz bugüne dek hiç kimsenin ekmeği ile oynama veya böyle bir tasarrufta bulunma düşüncesiyle hareket etmedik. Yasaya göre hareket ediyoruz. Yasa ‘sabıka kaydı iste’ diyor. Yerine getirmişiz. Kaldı ki taşeron personelimizin görevine devam edebilmesi için kasıtlı suçlardan 1 yıldan fazla ceza almaması gerekiyor. Diğer yandan şöyle de bir ifade var; ‘emekli olup çalışmaya devam eden kişilerin ilişiğini keseceksiniz’. Bugün listeler açıklandı. Kriterlere uymayan yaklaşık 21 personel var ve bu dosyalar 3-4 defa elden geçirildi. Kaldı ki bunlarda itiraz etme haklarına sahiptir. Kamuoyunu da buradan aydınlatmış olalım. Bizler bugüne kadar böyle bir yaptırım uygulamadık, bundan sonra da uygulamayız. Kaldı ki hiçbir şekilde yansıtılan gibi bir şey yok. Burada herkesin, işini yapması, evine ekmek götürmesi noktasında kimseyi mağdur etmedik, etmeyiz. Yasal bir sakıncası olmadığı takdirde kimseye bir yaptırım uygulamayız.”

"KANUNLAR NEZDİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR"
MHP Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Sezer de çalışan personelin kurulan komisyon ile değerlendirildiğinin altını çizerek, kanunlar nezdinde çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Parmaksız da kamuoyunu aydınlatan açıklamalarından dolayı Başkan Şirin’e teşekkür etti. Yapılan oylama sonucunda Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş’nin kurulması oy birliği ile kabul edildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.