BEKLENEN PROJE ONAYLANDI

TURGUTLU (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2018 - 10:25, Güncelleme: 04.01.2018 - 10:25
 

BEKLENEN PROJE ONAYLANDI

Turgutlu Belediye Ocak ayı meclis toplantısında gündeme getirilen'Ergenekon Kavşağı Battı-Çıktı Kavşak Projesi' ile Turgutlu halkına yeni yıl hediyesi verildi. Belediye Başkanı Turgay Şirin, projeye dair İller Bankası’ndan kredi onayının oybirliğiyle alındığı mecliste, Turgutlu’nun geleceğine önemli bir yatırım daha kazandıracaklarını ifade etti.
Turgutlu Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Turgutlu adına önemli bir karara daha imza attı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ergenekon Mahallesi Battı-Çıktı Kavşak Projesi için İller Bankası’ndan kredi kullanımına dair yetki aldıklarını bildirdi. Projenin detaylarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Turgay Şirin, taslak proje görseli üzerinden bilgi verdi. YAKLAŞIK MALİYETİ 16 MİLYON 500 BİN TL Başkan Şirin, projenin yaklaşık maliyetinin şuanda 16 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek şu bilgilere yer verdi; “Bilindiği üzere şuan Turgutlu’muzun girişinde çalışmaları devam eden Battı-Çıktı Kavşak Projemiz tüm hızıyla ilerliyor. Bunun akabinde bizler de Turgutlu Belediyesi olarak diğer projeden ayrı Ergenekon Mahallesi girişinde bulunan kavşağa bir Battı-Çıktı şeklinde bir projenin hazırlığını tamamladık. Projenin bir ön çalışmasını yaptık. Yaklaşık bir maliyet çıkardık. Şuanda 16 milyon 500 bin TL’lik bir maliyet söz konusu. Tabii bu rakam daha sonra revize edilebilir, yeniden meclise gelebilir. Çalışmayı battı-çıktı şeklinde düşünüyoruz. Yolun genişliği ve yapısı itibariyle bu projenin yapılmasında herhangi bir sakınca görülmemiştir. Bununla ilgili müracaatımızı yaptık, şuanda izin aşamasında. İznimizi aldığımızda zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Turgutlu için çok hayırlı bir hizmet olacağı kanaatindeyim. İnşallah 4-5 ay içerisinde çalışmalara başlamış olacağız. Şuan yapımı devam eden kavşak çalışması da o zaman kadar bitmiş olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü orada 24 saat esaslı bir çalışma var ve 270 günden daha az zamanda proje tamamlanacak. Şuanki çalışmalar bittiğinde yenisini de Ergenekon Kavşağı’nda başlatacağız. Meclisimiz de desteğiyle Turgutlumuz için hayırlı bir iş olacağını düşünüyorum. Şimdiden Turgutlu’muza ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi. AK PARTİ GURUBU DESTEK VERDİ Mecliste söz alan AK Parti Gurubu’ndan İsmail Parmaksız da projeye destek vereceklerini belirtti. Yapılan oylama sonucunda meclisin oybirliği ile aldığı karar neticesinde İller Banka’sından 16 milyon 500 bin liralık kredi kullanımı konusunda Belediye Başkanı Turgay Şirin’e tam yetki verildi. –Haber Merkezi  
Turgutlu Belediye Ocak ayı meclis toplantısında gündeme getirilen'Ergenekon Kavşağı Battı-Çıktı Kavşak Projesi' ile Turgutlu halkına yeni yıl hediyesi verildi. Belediye Başkanı Turgay Şirin, projeye dair İller Bankası’ndan kredi onayının oybirliğiyle alındığı mecliste, Turgutlu’nun geleceğine önemli bir yatırım daha kazandıracaklarını ifade etti.
Turgutlu Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Turgutlu adına önemli bir karara daha imza attı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ergenekon Mahallesi Battı-Çıktı Kavşak Projesi için İller Bankası’ndan kredi kullanımına dair yetki aldıklarını bildirdi. Projenin detaylarına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Turgay Şirin, taslak proje görseli üzerinden bilgi verdi.

YAKLAŞIK MALİYETİ 16 MİLYON 500 BİN TL
Başkan Şirin, projenin yaklaşık maliyetinin şuanda 16 milyon 500 bin TL olduğunu belirterek şu bilgilere yer verdi; “Bilindiği üzere şuan Turgutlu’muzun girişinde çalışmaları devam eden Battı-Çıktı Kavşak Projemiz tüm hızıyla ilerliyor. Bunun akabinde bizler de Turgutlu Belediyesi olarak diğer projeden ayrı Ergenekon Mahallesi girişinde bulunan kavşağa bir Battı-Çıktı şeklinde bir projenin hazırlığını tamamladık. Projenin bir ön çalışmasını yaptık. Yaklaşık bir maliyet çıkardık. Şuanda 16 milyon 500 bin TL’lik bir maliyet söz konusu. Tabii bu rakam daha sonra revize edilebilir, yeniden meclise gelebilir. Çalışmayı battı-çıktı şeklinde düşünüyoruz. Yolun genişliği ve yapısı itibariyle bu projenin yapılmasında herhangi bir sakınca görülmemiştir. Bununla ilgili müracaatımızı yaptık, şuanda izin aşamasında. İznimizi aldığımızda zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacağız. Turgutlu için çok hayırlı bir hizmet olacağı kanaatindeyim. İnşallah 4-5 ay içerisinde çalışmalara başlamış olacağız. Şuan yapımı devam eden kavşak çalışması da o zaman kadar bitmiş olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü orada 24 saat esaslı bir çalışma var ve 270 günden daha az zamanda proje tamamlanacak. Şuanki çalışmalar bittiğinde yenisini de Ergenekon Kavşağı’nda başlatacağız. Meclisimiz de desteğiyle Turgutlumuz için hayırlı bir iş olacağını düşünüyorum. Şimdiden Turgutlu’muza ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

AK PARTİ GURUBU DESTEK VERDİ
Mecliste söz alan AK Parti Gurubu’ndan İsmail Parmaksız da projeye destek vereceklerini belirtti. Yapılan oylama sonucunda meclisin oybirliği ile aldığı karar neticesinde İller Banka’sından 16 milyon 500 bin liralık kredi kullanımı konusunda Belediye Başkanı Turgay Şirin’e tam yetki verildi. –Haber Merkezi
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.