‘ALO 140 TERÖR İHBAR HATTI’ KURULDU

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2017 - 10:18, Güncelleme: 11.10.2017 - 10:18
 

‘ALO 140 TERÖR İHBAR HATTI’ KURULDU

Son zamanlarda artan terör olayları dolayısıyla terörle mücadele kapsamında ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ kuruldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Elektronik Haberleşme Sektöründe Acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Acil Yardım Çağrı Hizmeti Numaralarına ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ da eklendi.
Konuyla İlgili Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu cümlelere yer verildi. “Terörle mücadele kapsamında olayların önlenmesinde, olayların aydınlatılması ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleşen operasyonlarda vatandaşlarımızca yapılan ihbarlar sonucunda çok sayıda terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilerek önemli miktarda silah/mühimmat, patlayıcı madde ve bomba yapım malzemesi ele geçirilmiş ve böylelikle olması muhtemel bir çok terör eyleminin engellenmesi sağlanmıştır. İhbarlar bizzat, yazılı, sözlü ve elektronik ortamda, Emniyet/Jandarma birimlerine, yurtdışında Elçilik ve Konsolosluklara ve tüm yurtta 155, 156 İhbar hatlarına da yapılabilmektedir. Ancak terörle mücadele çerçevesinde yapılacak ihbara ilişkin iş ve işlemlerin gizlilik kuralları içerisinde daha etkin ve hızlı yürütülebilmesi amacıyla mevcut ihbar yollarına ilave olarak 30.10.2015 tarihinde ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ kurulmuştur.” 42 SANİYELİK KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI Açıklamanın devamında konuyla ilgili 42 saniyelik kamu spotları hazırlandığı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama şöyle, “Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 42 saniye süreli “Alo 140 Sunucular” ve 45 saniye süreli  “Alo 140 Ünlüler” adlı spot filmler Radyo Televizyon Üst Kurulunun 07.09.2017 tarihli ve 201/35 sayılı toplantısında kamu yararına yönelik spot film olarak kabul edilmiş ve www.rtuk.gov.tr internet adresinde yer alan “Spot Filmler-Kamu Spotu” bölümüne eklenmiştir. Vatandaşların terörle mücadeleye yönelik duyarlılık ve farkındalıklarının yanı sıra ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’nın bilinirliğini arttırmak ve kullanımını daha da etkinleştirmek amacıyla ilgili linkteki spot filmlerin yayın organlarında yayınlanarak, vatandaşların konu hakkında bilinçlendirilmesi hususu; kamuoyuna duyurulur.”    
Son zamanlarda artan terör olayları dolayısıyla terörle mücadele kapsamında ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ kuruldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Elektronik Haberleşme Sektöründe Acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Acil Yardım Çağrı Hizmeti Numaralarına ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ da eklendi.
Konuyla İlgili Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu cümlelere yer verildi. “Terörle mücadele kapsamında olayların önlenmesinde, olayların aydınlatılması ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleşen operasyonlarda vatandaşlarımızca yapılan ihbarlar sonucunda çok sayıda terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilerek önemli miktarda silah/mühimmat, patlayıcı madde ve bomba yapım malzemesi ele geçirilmiş ve böylelikle olması muhtemel bir çok terör eyleminin engellenmesi sağlanmıştır. İhbarlar bizzat, yazılı, sözlü ve elektronik ortamda, Emniyet/Jandarma birimlerine, yurtdışında Elçilik ve Konsolosluklara ve tüm yurtta 155, 156 İhbar hatlarına da yapılabilmektedir. Ancak terörle mücadele çerçevesinde yapılacak ihbara ilişkin iş ve işlemlerin gizlilik kuralları içerisinde daha etkin ve hızlı yürütülebilmesi amacıyla mevcut ihbar yollarına ilave olarak 30.10.2015 tarihinde ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’ kurulmuştur.”
42 SANİYELİK KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI
Açıklamanın devamında konuyla ilgili 42 saniyelik kamu spotları hazırlandığı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama şöyle, “Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 42 saniye süreli “Alo 140 Sunucular” ve 45 saniye süreli  “Alo 140 Ünlüler” adlı spot filmler Radyo Televizyon Üst Kurulunun 07.09.2017 tarihli ve 201/35 sayılı toplantısında kamu yararına yönelik spot film olarak kabul edilmiş ve www.rtuk.gov.tr internet adresinde yer alan “Spot Filmler-Kamu Spotu” bölümüne eklenmiştir. Vatandaşların terörle mücadeleye yönelik duyarlılık ve farkındalıklarının yanı sıra ‘Alo 140 Terör İhbar Hattı’nın bilinirliğini arttırmak ve kullanımını daha da etkinleştirmek amacıyla ilgili linkteki spot filmlerin yayın organlarında yayınlanarak, vatandaşların konu hakkında bilinçlendirilmesi hususu; kamuoyuna duyurulur.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.