Arap yatırımcı ‘et’ ve ‘süt’ için geliyor

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2018 - 10:25, Güncelleme: 07.04.2018 - 10:25
 

Arap yatırımcı ‘et’ ve ‘süt’ için geliyor

Körfez ülkelerinden Konya'ya gelen 200 iş adamı, kentte tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri inceledi. Türkiye’de yatırım için uygun ortam bulunduğunu belirten Arap yatırımcılar; özellikle et ve süt üretimi için yatırım yapacaklarını açıkladı.
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının (TYDTA) organizasyonuyla Türkiye'ye gelen çok sayıda Arap iş adamı, Konya'da milyonlarca dolarlık yatırımlarla et ve süt üretimine başlayacak. Körfez ülkelerinden Konya'ya gelen 200 iş adamı, kentte tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri inceledi. Sektörün paydaşlarıyla da ikili iş görüşmelerde bulunan Arap yatırımcılar, cazip yatırım imkanlarını değerlendirmek için anlaşmalar imzaladı. Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yaşayan Muhammed Al Nahdi, yatırım yapmak için geldiği Konya'da konuştu. Cidde'de ziraat ve hayvancılıkla ilgili şirketi olduğunu anlatan Al Nahdi, ilk yurt dışı yatırımını da Türkiye'de yapacağını dile getirdi. Al Nahdi, hayvancılık sektöründe Türkiye'nin imkanlarının yatırım yapma kararında müessir olduğunu belirterek, iklim ve hükümetin sağladığı imkanların da cezbedici olduğunu vurguladı. Al Nahdi, Hatay'da kuracağı çiftlikte et istihsaline başlayacağını ifade etti. YATIRIM İÇİN ORTAM VAR Suudi Arabistan'dan gelen Salih Muhammed El Zaman ise Türkiye'de hayvancılığın yanı sıra zirai üretime yönelik de yatırım yapacağını dile getirdi. Küçükbaş hayvancılık üzerine planları olduğuna işaret eden El Zaman, şöyle devam etti: "Duruma göre büyük çaplı projede yer alacağım. Kendi işim, bu işte tecrübe sahibiyim. Başlangıç aşamasında bin küçükbaş hayvanla başlayacağım. İkinci bir şehirde yem üretimine yatırımı düşünüyorum. Yatırım yapılabilecek vasat var. Belirli bir rakam yok aklımda ama elimden geldiği kadar yatırımımı büyütmek istiyorum. Buradaki istihsalimi kendi ülkeme götürmek istiyorum. Türkiye hususi fırsatlar ve güzel projeler öne sürdüğü için burayı tercih ettim." TYDTA Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu da Ortadoğu ve İslam aleminin kalbinde Türkiye'nin ayrı bir yerinin olduğunu vurguladı.
Körfez ülkelerinden Konya'ya gelen 200 iş adamı, kentte tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri inceledi. Türkiye’de yatırım için uygun ortam bulunduğunu belirten Arap yatırımcılar; özellikle et ve süt üretimi için yatırım yapacaklarını açıkladı.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının (TYDTA) organizasyonuyla Türkiye'ye gelen çok sayıda Arap iş adamı, Konya'da milyonlarca dolarlık yatırımlarla et ve süt üretimine başlayacak. Körfez ülkelerinden Konya'ya gelen 200 iş adamı, kentte tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri inceledi.

Sektörün paydaşlarıyla da ikili iş görüşmelerde bulunan Arap yatırımcılar, cazip yatırım imkanlarını değerlendirmek için anlaşmalar imzaladı.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yaşayan Muhammed Al Nahdi, yatırım yapmak için geldiği Konya'da konuştu. Cidde'de ziraat ve hayvancılıkla ilgili şirketi olduğunu anlatan Al Nahdi, ilk yurt dışı yatırımını da Türkiye'de yapacağını dile getirdi.

Al Nahdi, hayvancılık sektöründe Türkiye'nin imkanlarının yatırım yapma kararında müessir olduğunu belirterek, iklim ve hükümetin sağladığı imkanların da cezbedici olduğunu vurguladı. Al Nahdi, Hatay'da kuracağı çiftlikte et istihsaline başlayacağını ifade etti.

YATIRIM İÇİN ORTAM VAR

Suudi Arabistan'dan gelen Salih Muhammed El Zaman ise Türkiye'de hayvancılığın yanı sıra zirai üretime yönelik de yatırım yapacağını dile getirdi. Küçükbaş hayvancılık üzerine planları olduğuna işaret eden El Zaman, şöyle devam etti:

"Duruma göre büyük çaplı projede yer alacağım. Kendi işim, bu işte tecrübe sahibiyim. Başlangıç aşamasında bin küçükbaş hayvanla başlayacağım. İkinci bir şehirde yem üretimine yatırımı düşünüyorum. Yatırım yapılabilecek vasat var. Belirli bir rakam yok aklımda ama elimden geldiği kadar yatırımımı büyütmek istiyorum. Buradaki istihsalimi kendi ülkeme götürmek istiyorum. Türkiye hususi fırsatlar ve güzel projeler öne sürdüğü için burayı tercih ettim." TYDTA Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu da Ortadoğu ve İslam aleminin kalbinde Türkiye'nin ayrı bir yerinin olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.