Aşı olmayana kısıtlama masada

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2021 - 15:31, Güncelleme: 27.07.2021 - 15:31
 

Aşı olmayana kısıtlama masada

Avrupa, bir bir aşı olmayanlara kısıtlama kararlarını uygulamaya alırken vaka sayısı 15 bini geçen Türkiye de 'aşı olana pozitif ayrımcılığı' gündemine aldı.
Koronavirüs vakalarında yaşanan artış ve aşılamanın yavaşlaması sonrasında Türkiye'de aşı olmayana kısıtlama konusu tartışılmaya başlandı. Son 24 saate açıklanan tabloda vaka sayısı 15 bin sınırını geçerek 16 bin 809 oldu. BİLİM KURULU'NDAN "YAPTIRIM" ÖNERİSİ Bayram öncesinde Bilim Kurulu, konuyu masaya yatırarak maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Koronavirüsle mücadelede çok önemli olan aşılamanın daha da yaygınlaşması için önemli olduğu değerlendirilen bu önerinin Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği kaydedildi. BİLİM KURULU TOPLANTISINDA BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELECEK Akşam gazetesinde yer alan habere göre aşı olmayanlarla ilgili yaptırımların uygulanması konusu bir kez daha yarın yapılacak Bilim Kurulu toplantısında gündeme gelecek. HANGİ ÜLKE HANGİ KARARLARI ALDI? Yunanistan: Kapalı alanlarda yalnızca test olan, hastalığı atlatan ya da aşı olan insanların bulunmasına izin veriliyor. Aşı olmayan çalışanların açığa alınması gündemde. Fransa: Kapalı alanlarda maske zorunlu. Hastane ve bakımevi çalışanları ile itfaiyeciler için aşı zorunlu. Yasaklara uymayan işletmelere yönelik bin 500 euro ceza ve 3 kez uyarılması halinde işletmeciler için 9 bin euro ceza ile hapis cezası öngörülüyor. İngiltere: Kapalı alanlara giriş için iki doz aşı olma zorunluluğu getirilecek. Premier lig maçlarıyla büyük etkinlikler sadece aşı olanlara açık olacak. ABD: 2 doz aşı olanlara maske takma zorunluluğu kaldırıldı ancak kalabalık faaliyetlerde maske kuralı devam ediyor. kapalı alana girmek yasak. Almanya: 100 kişiden fazla katılımın olduğu alanlara aşı olan alınıyor. Aşılananların, aşılanmayanlardan daha özgür olacağını belirten Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, "Restoran, sinema, stadyum gibi büyük kapalı mekanlara aşı olmayanlar alınmayacak" dedi.
Avrupa, bir bir aşı olmayanlara kısıtlama kararlarını uygulamaya alırken vaka sayısı 15 bini geçen Türkiye de 'aşı olana pozitif ayrımcılığı' gündemine aldı.

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış ve aşılamanın yavaşlaması sonrasında Türkiye'de aşı olmayana kısıtlama konusu tartışılmaya başlandı. Son 24 saate açıklanan tabloda vaka sayısı 15 bin sınırını geçerek 16 bin 809 oldu.

BİLİM KURULU'NDAN "YAPTIRIM" ÖNERİSİ

Bayram öncesinde Bilim Kurulu, konuyu masaya yatırarak maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdi. Koronavirüsle mücadelede çok önemli olan aşılamanın daha da yaygınlaşması için önemli olduğu değerlendirilen bu önerinin Kabine Toplantısı'nda değerlendirileceği kaydedildi.

BİLİM KURULU TOPLANTISINDA BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELECEK

Akşam gazetesinde yer alan habere göre aşı olmayanlarla ilgili yaptırımların uygulanması konusu bir kez daha yarın yapılacak Bilim Kurulu toplantısında gündeme gelecek.

HANGİ ÜLKE HANGİ KARARLARI ALDI?

Yunanistan: Kapalı alanlarda yalnızca test olan, hastalığı atlatan ya da aşı olan insanların bulunmasına izin veriliyor. Aşı olmayan çalışanların açığa alınması gündemde.

Fransa: Kapalı alanlarda maske zorunlu. Hastane ve bakımevi çalışanları ile itfaiyeciler için aşı zorunlu. Yasaklara uymayan işletmelere yönelik bin 500 euro ceza ve 3 kez uyarılması halinde işletmeciler için 9 bin euro ceza ile hapis cezası öngörülüyor.

İngiltere: Kapalı alanlara giriş için iki doz aşı olma zorunluluğu getirilecek. Premier lig maçlarıyla büyük etkinlikler sadece aşı olanlara açık olacak.

ABD: 2 doz aşı olanlara maske takma zorunluluğu kaldırıldı ancak kalabalık faaliyetlerde maske kuralı devam ediyor. kapalı alana girmek yasak.

Almanya: 100 kişiden fazla katılımın olduğu alanlara aşı olan alınıyor. Aşılananların, aşılanmayanlardan daha özgür olacağını belirten Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, "Restoran, sinema, stadyum gibi büyük kapalı mekanlara aşı olmayanlar alınmayacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.