Bedelli Askerliğe Rekor Başvuru!

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2018 - 13:50, Güncelleme: 13.08.2018 - 13:50
 

Bedelli Askerliğe Rekor Başvuru!

Bedelli askerlik için üç aylık sürenin ilk haftasında 290 binin üzerinde başvuru yapıldı. Rakamın 400 binin üzerine çıkması bekleniyor.
Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından ilk 2 gün içinde 200 bine yakın başvuru yapılırken Bakan Akar, "Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır." demişti. BİR HAFTADA SAYI 290 BİNİ AŞTI Ak Parti ve bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos itibarıyla bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru 290 bin'i aştı. Böylece Hazine'ye de 4,5 milyara yakın para girdi. BİR ÖNCEKİ BEDELLİDEN 203 BİN KİŞİ YARARLANMIŞTI Bedelli askerlikten bir önceki toplamda 203 bin kişi yararlanmıştı. 2011'de çıkan bedellide ise toplamda 66 bin kişi başvuru yapmıştı. SON BAŞVURU SÜRESİ 3 KASIM Başvuru süresinin 3 Kasım'da sona ereceğine dikkat çeken Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bedelli askerlik başvurularının e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapıldığını hatırlattı. BEDELLİ ÜCRETİ 15 BİN TL Bedelliden 1 Ocak 1994 tarihi dahil olup bu tarihten önce doğanlar 15 bin TL ödeyerek yararlanabiliyor. Bedelli askerlik yapacaklar 21 günlük temel askerlik eğitimi alacak. Yurtdışında yaşayanlar ise 2 bin euro ödeyip Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak. HABERLER.COM
Bedelli askerlik için üç aylık sürenin ilk haftasında 290 binin üzerinde başvuru yapıldı. Rakamın 400 binin üzerine çıkması bekleniyor.
Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından ilk 2 gün içinde 200 bine yakın başvuru yapılırken Bakan Akar, "Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır." demişti.
BİR HAFTADA SAYI 290 BİNİ AŞTI
Ak Parti ve bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos itibarıyla bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru 290 bin'i aştı. Böylece Hazine'ye de 4,5 milyara yakın para girdi.
BİR ÖNCEKİ BEDELLİDEN 203 BİN KİŞİ YARARLANMIŞTI
Bedelli askerlikten bir önceki toplamda 203 bin kişi yararlanmıştı. 2011'de çıkan bedellide ise toplamda 66 bin kişi başvuru yapmıştı.
SON BAŞVURU SÜRESİ 3 KASIM
Başvuru süresinin 3 Kasım'da sona ereceğine dikkat çeken Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bedelli askerlik başvurularının e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapıldığını hatırlattı.
BEDELLİ ÜCRETİ 15 BİN TL
Bedelliden 1 Ocak 1994 tarihi dahil olup bu tarihten önce doğanlar 15 bin TL ödeyerek yararlanabiliyor. Bedelli askerlik yapacaklar 21 günlük temel askerlik eğitimi alacak. Yurtdışında yaşayanlar ise 2 bin euro ödeyip Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak. HABERLER.COM
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.