Çalışanların öğle yemeği tercihi konusunda kafası karışık

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2021 - 10:46, Güncelleme: 26.01.2021 - 10:46
 

Çalışanların öğle yemeği tercihi konusunda kafası karışık

Meal Box adına Barem tarafından yapılan araştırma çalışanların yemek seçimindeki önceliğinin “hijyen” olduğunu ve yalnızca yüzde 43’lük bir kesimin dışarıdan yemek yemekte sakınca görmediğini ortaya koydu. Araştırmadaki en şaşırtıcı sonuç ise, ofiste çalışanların öğle yemeğini evden götürmeyi (yüzde 28) tercih etmesine karşın, evden çalışanların dışarıdan yemek yemeyi (yüzde 46) tercih etmesi oldu.
Meal Box, çalışanların pandemi döneminde değişiklik gösteren öğle yemeği alışkanlıklarını araştırdı. Pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Barem’in gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 28’i öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor. Bu dönemde çalışanların yemek seçimindeki önceliği hijyen olurken, görüşülen kişilerin yalnızca yüzde 43’ü sağlık açısından dışarıda yemek yemeye güveniyor. Şirketlerin yüzde 26’sının ise herhangi bir öğlen yemeği politikası bulunmuyor.Ucuz Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Salgın döneminde çalışanların yemek tercihlerindeki önceliği hijyen oldu. Dışarda yemek yemeğe sağlık açısından güvenenlerin oranı yüzde 43. Çalışanların yüzde 28’i öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor. Bu araştırma sonuçları çalışanlar için öğle yemeği alanında ciddi bir boşluk olduğunu gösteriyor. Bu boşluğu doldurmaya en büyük aday ise pandemide hızla büyüyen paketli yemek sistemi. İşyerlerinde öğle yemeği politikası olmayanların oranı yüzde 26 Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 26’sının, şirketinde herhangi bir öğle yemeği uygulaması bulunmuyor. Firmanın, çalışma şeklinin özelliği yemek politikasını doğrudan etkiliyor. Bu oran bu dönemde evden çalışan beyaz yakalılarda yüzde 17 iken, kendi hesabına çalışanlarda yüzde 46’ya çıkıyor. Yarı zamanlı çalışanların yaklaşık yarısı çalıştığı şirkette herhangi bir öğle yemeği politikasına tabi değil. Tam zamanlı çalışanlar şirkette pişirilen yemeği (yüzde 33), yarı zamanlı çalışanlar evden yemek götürmeyi (yüzde 43); evden çalışanlar ise yemek kartı/ çeki/ fişi ile dışarıdan yemek yemeyi (yüzde 46) daha çok tercih ediyor. “Lezzet” yerini “hijyen”e bıraktı Rakamlara göre, işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde, çalışanların en fazla önem verdiği kriter hijyen. Sıralama analizine göre; işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde çalışanların en önem verdiği kriter hijyen (yüzde 36) oldu. Bunu; sağlık (yüzde 27), lezzet (yüzde 21) ve bildik yer olma (yüzde 16) kriterleri izliyor.
Meal Box adına Barem tarafından yapılan araştırma çalışanların yemek seçimindeki önceliğinin “hijyen” olduğunu ve yalnızca yüzde 43’lük bir kesimin dışarıdan yemek yemekte sakınca görmediğini ortaya koydu. Araştırmadaki en şaşırtıcı sonuç ise, ofiste çalışanların öğle yemeğini evden götürmeyi (yüzde 28) tercih etmesine karşın, evden çalışanların dışarıdan yemek yemeyi (yüzde 46) tercih etmesi oldu.

Meal Box, çalışanların pandemi döneminde değişiklik gösteren öğle yemeği alışkanlıklarını araştırdı. Pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Barem’in gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 28’i öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor. Bu dönemde çalışanların yemek seçimindeki önceliği hijyen olurken, görüşülen kişilerin yalnızca yüzde 43’ü sağlık açısından dışarıda yemek yemeye güveniyor. Şirketlerin yüzde 26’sının ise herhangi bir öğlen yemeği politikası bulunmuyor.Ucuz Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.

Salgın döneminde çalışanların yemek tercihlerindeki önceliği hijyen oldu. Dışarda yemek yemeğe sağlık açısından güvenenlerin oranı yüzde 43. Çalışanların yüzde 28’i öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor. Bu araştırma sonuçları çalışanlar için öğle yemeği alanında ciddi bir boşluk olduğunu gösteriyor. Bu boşluğu doldurmaya en büyük aday ise pandemide hızla büyüyen paketli yemek sistemi.

İşyerlerinde öğle yemeği politikası olmayanların oranı yüzde 26

Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 26’sının, şirketinde herhangi bir öğle yemeği uygulaması bulunmuyor. Firmanın, çalışma şeklinin özelliği yemek politikasını doğrudan etkiliyor. Bu oran bu dönemde evden çalışan beyaz yakalılarda yüzde 17 iken, kendi hesabına çalışanlarda yüzde 46’ya çıkıyor. Yarı zamanlı çalışanların yaklaşık yarısı çalıştığı şirkette herhangi bir öğle yemeği politikasına tabi değil. Tam zamanlı çalışanlar şirkette pişirilen yemeği (yüzde 33), yarı zamanlı çalışanlar evden yemek götürmeyi (yüzde 43); evden çalışanlar ise yemek kartı/ çeki/ fişi ile dışarıdan yemek yemeyi (yüzde 46) daha çok tercih ediyor.

“Lezzet” yerini “hijyen”e bıraktı

Rakamlara göre, işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde, çalışanların en fazla önem verdiği kriter hijyen. Sıralama analizine göre; işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde çalışanların en önem verdiği kriter hijyen (yüzde 36) oldu. Bunu; sağlık (yüzde 27), lezzet (yüzde 21) ve bildik yer olma (yüzde 16) kriterleri izliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.