Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi!

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2020 - 21:27, Güncelleme: 14.12.2020 - 21:27
 

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanacak." ifadelerini kullandı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi. Esnafa ekonomik destek sağlanacağını da söyleyen Erdoğan, "Yüzde 10'luk kira stopajı ve KDV indirimlerini 1 Haziran'a kadar uzattık" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Esnaflarımıza ve tüccarlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan tasarruflarını TL cinsinden yapmalarını istiyoruz. Bunun için TL mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili stopaj oranlarını düşürmüştük. Bu uygulama mart sonuna kadar devam edecek. TL cinsi varlıklara güveni artırmak için piyasa dostu adımlar atıldı. Kasımdan beri sermaye girişlerinde artış, risk priminde düşüş ve TL’de değerlenme yaşandı. Tüm vatandaşlardan birikimlerini dövizden TL’ye çevirerek mücadelemize destek vermelerini istiyoruz." Erdoğan, salgın dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilenen esnafa nasıl bir mali destek verileceğini de şu şekilde açıkladı: ►Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. ►Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. ►Yıl ortasında başlattığımız konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin sürelerini 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. ►Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. ►Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. ►Hibe şeklinde vereceğiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz. ►Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. ►Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanacak." ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi.

Esnafa ekonomik destek sağlanacağını da söyleyen Erdoğan, "Yüzde 10'luk kira stopajı ve KDV indirimlerini 1 Haziran'a kadar uzattık" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Esnaflarımıza ve tüccarlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan tasarruflarını TL cinsinden yapmalarını istiyoruz. Bunun için TL mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili stopaj oranlarını düşürmüştük. Bu uygulama mart sonuna kadar devam edecek. TL cinsi varlıklara güveni artırmak için piyasa dostu adımlar atıldı. Kasımdan beri sermaye girişlerinde artış, risk priminde düşüş ve TL’de değerlenme yaşandı. Tüm vatandaşlardan birikimlerini dövizden TL’ye çevirerek mücadelemize destek vermelerini istiyoruz."

Erdoğan, salgın dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından etkilenen esnafa nasıl bir mali destek verileceğini de şu şekilde açıkladı:

►Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

►Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.

►Yıl ortasında başlattığımız konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin sürelerini 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik.

►Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor.

►Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız.

►Hibe şeklinde vereceğiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.

►Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız.

►Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.