GÖZLER YIPRANMA PAYINDA

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2017 - 09:30, Güncelleme: 07.08.2017 - 09:30
 

GÖZLER YIPRANMA PAYINDA

2018-2019 yıllarını kapsayacak olan toplu görüşmeleri işaret eden Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan,kendilerine daha önce söz verilen yıpranma payının verilmesini beklediklerini belirtti.
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki bir restoranda, ilçe ve iş yeri temsilcileri ile istişare toplantısı yapıldı. Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından yapılan toplantının açılış konuşmasını sendikanın Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş yaptı. Türemiş’in ardından konuşma yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan, sendikaların demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydetti. Başkan Alan, “Sendikalar demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Eğer bir ülkede demokrasi varsa siz orada sendikacılık yapabilirsiniz, siyaset yapabilirsiniz. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa siz orada siyaset yapamazsınız. Bu salonlarda toplantı da yapamazsınız. Onun için siyasetle uğraşan, sendikayla uğraşan, sivil toplum örgütü içlerinde yer alan insanlarımız muhakkak demokratik bir düzeni savunmak durumundadır” diye konuştu.   “SAĞLIK ÇALIŞANLARI KENDİLERİNE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYOR” Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan, yıpranma payının biran önce yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.  Alan şunları söyledi: “2018-2019 toplu sözleşme zamanı geldi. Bilim Kurulu hala yıpranma payıyla ilgili, fiili hizmet zammıyla ilgili bir çalışma yapmadı. Bugün bize teklif edilen 5 senede bir sene yıpranma payı. Bu iyi bir şey. Biz 4 senede bir yıl istemiştik. 5 senede bir yıl demek senelik 72 güne geliyor. 365 gün içinde 72 gün çalışmadığınız halde devlet size yıpranma payı olarak çalışmış gibi prim ödeyecek. Memuriyetin sonunda ne kadar yıpranma payı aldıysanız o kadar yıpranma payı yaşınızdan düşecek ve bir o kadar da yıpranma payı memuriyetinizin üzerine konulacak. Yani 30 yıl çalıştınız, 5 yılda yıpranma payı aldınız; 35 yıl çalışmış gibi emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alacaksınız. 5 yıl yıpranma payı aldınız; emekli yaşı 60 ise 55’e düşecek. Onun için bu bizim çalışan arkadaşlarımız için çok önemli. Sayın Recep Akdağ bakanlıktan ayrılmadan önce bize gerçekleştirdiği ziyarette ‘Cumhurbaşkanının sözünün üzerine söz söylenmez, ağa sözünü söylemiştir, biz gereğini yapacağız. 5 yılda bir olacak şekilde komisyona gönderdik’ dedi ama komisyonda ne konuşuluyor bilmiyorum. Komisyona indi de, daha gündeme gelmedi. Sağlık çalışanları kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.” Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş ev sahipliğinde yapılan toplantıya Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Alan, Mehmet Ali Çakal, Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları, Türk Sağlık Sen ilçe ve iş yeri temsilcileri katıldı.  
2018-2019 yıllarını kapsayacak olan toplu görüşmeleri işaret eden Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan,kendilerine daha önce söz verilen yıpranma payının verilmesini beklediklerini belirtti.
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki bir restoranda, ilçe ve iş yeri temsilcileri ile istişare toplantısı yapıldı. Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından yapılan toplantının açılış konuşmasını sendikanın Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş yaptı. Türemiş’in ardından konuşma yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan, sendikaların demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydetti. Başkan Alan, “Sendikalar demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Eğer bir ülkede demokrasi varsa siz orada sendikacılık yapabilirsiniz, siyaset yapabilirsiniz. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa siz orada siyaset yapamazsınız. Bu salonlarda toplantı da yapamazsınız. Onun için siyasetle uğraşan, sendikayla uğraşan, sivil toplum örgütü içlerinde yer alan insanlarımız muhakkak demokratik bir düzeni savunmak durumundadır” diye konuştu.
 
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI KENDİLERİNE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYOR”
Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan, yıpranma payının biran önce yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi.  Alan şunları söyledi: “2018-2019 toplu sözleşme zamanı geldi. Bilim Kurulu hala yıpranma payıyla ilgili, fiili hizmet zammıyla ilgili bir çalışma yapmadı. Bugün bize teklif edilen 5 senede bir sene yıpranma payı. Bu iyi bir şey. Biz 4 senede bir yıl istemiştik. 5 senede bir yıl demek senelik 72 güne geliyor. 365 gün içinde 72 gün çalışmadığınız halde devlet size yıpranma payı olarak çalışmış gibi prim ödeyecek. Memuriyetin sonunda ne kadar yıpranma payı aldıysanız o kadar yıpranma payı yaşınızdan düşecek ve bir o kadar da yıpranma payı memuriyetinizin üzerine konulacak. Yani 30 yıl çalıştınız, 5 yılda yıpranma payı aldınız; 35 yıl çalışmış gibi emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alacaksınız. 5 yıl yıpranma payı aldınız; emekli yaşı 60 ise 55’e düşecek. Onun için bu bizim çalışan arkadaşlarımız için çok önemli. Sayın Recep Akdağ bakanlıktan ayrılmadan önce bize gerçekleştirdiği ziyarette ‘Cumhurbaşkanının sözünün üzerine söz söylenmez, ağa sözünü söylemiştir, biz gereğini yapacağız. 5 yılda bir olacak şekilde komisyona gönderdik’ dedi ama komisyonda ne konuşuluyor bilmiyorum. Komisyona indi de, daha gündeme gelmedi. Sağlık çalışanları kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.”


Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türemiş ev sahipliğinde yapılan toplantıya Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Alan, Mehmet Ali Çakal, Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkanları, Türk Sağlık Sen ilçe ve iş yeri temsilcileri katıldı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.