Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak mı?

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2020 - 16:44, Güncelleme: 27.05.2020 - 16:44
 

Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak mı?

Türkiye'de yaklaşık iki aydır resmi tatiller ve hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. 30-31 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağına dair kesin bir karar bulunmazken; kritik konuda karar, yarın gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınacak.
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkede zaman zaman uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, bu hafta sonu olup olmayacağı merak ediliyor. En son uygulanan sokağa çıkma yasağı, dört gün sürmüş ve 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde tüm yurt genelinde uygulanmıştı. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? KARAR, YARINKİ TOPLANTIDA VERİLECEK Bu noktada gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve yarı n gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısına çevrildi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleşecek toplantıda; Covid-19 pandemisine ilişkin alınacak yeni önlemler, kontrollü sosyal hayata dönüşte yapılması gerekenler ve sokağa çıkma yasağına dair konular ele alınacak. Söz konusu toplantıda, 30-31 Mayıs tarihlerinde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan sokağa çıkma yasağına dair de bir kararın çıkması bekleniyor. KORONAVİRÜS VERİLERİNE GÖRE KARAR VERİLECEK Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar sokağa çıkma yasaklarının uygulanacağını açıklamıştı. Yarın yapılacak kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak ve son uygulanan yasak sonrası koronavirüsün seyrini aktaracak. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına, bayram sonrası alınan koronavirüs verilerine göre karar verilecek. HANGİ İLLERDE YASAK OLABİLİR? Bilindiği gibi son uygulanan ve 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerini kapsayan sokağa çıkma yasağı tüm yurt genelinde olmuştu. Bayram öncesi uygulanan ve 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde uygulanmıştı. Bu hafta sonu da yasak olması halinde bu şehirlerden bazılarının yasağının iptal olması bekleniyor. Ancak üç büyük şehirde yasakların devam edeceği öngörülüyor.
Türkiye'de yaklaşık iki aydır resmi tatiller ve hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta sonu da uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. 30-31 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağına dair kesin bir karar bulunmazken; kritik konuda karar, yarın gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınacak.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkede zaman zaman uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, bu hafta sonu olup olmayacağı merak ediliyor. En son uygulanan sokağa çıkma yasağı, dört gün sürmüş ve 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde tüm yurt genelinde uygulanmıştı. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

KARAR, YARINKİ TOPLANTIDA VERİLECEK

Bu noktada gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve yarı n gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısına çevrildi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleşecek toplantıda; Covid-19 pandemisine ilişkin alınacak yeni önlemler, kontrollü sosyal hayata dönüşte yapılması gerekenler ve sokağa çıkma yasağına dair konular ele alınacak. Söz konusu toplantıda, 30-31 Mayıs tarihlerinde uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan sokağa çıkma yasağına dair de bir kararın çıkması bekleniyor.

KORONAVİRÜS VERİLERİNE GÖRE KARAR VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram sonuna kadar sokağa çıkma yasaklarının uygulanacağını açıklamıştı. Yarın yapılacak kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak ve son uygulanan yasak sonrası koronavirüsün seyrini aktaracak. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına, bayram sonrası alınan koronavirüs verilerine göre karar verilecek.

HANGİ İLLERDE YASAK OLABİLİR?

Bilindiği gibi son uygulanan ve 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerini kapsayan sokağa çıkma yasağı tüm yurt genelinde olmuştu. Bayram öncesi uygulanan ve 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde uygulanmıştı. Bu hafta sonu da yasak olması halinde bu şehirlerden bazılarının yasağının iptal olması bekleniyor. Ancak üç büyük şehirde yasakların devam edeceği öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.