İşsiz Anneye, Aylık 2 Bin 420 Lira Ödeme Yapılıyor

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2019 - 12:13, Güncelleme: 18.02.2019 - 12:13
 

İşsiz Anneye, Aylık 2 Bin 420 Lira Ödeme Yapılıyor

Kadın istihdamının artırılması için İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere, günlük 77 lira 70 kuruş cep harçlığı ve aylık 400 lira çocuk bakım desteği veriyor.
Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması amacıyla pek çok destek sağlanıyor. Bu konuda da işsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılması için en büyük desteği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veriyor. Bu kapsamda İŞKUR, düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılan çocuklu annelere para kazanma fırsatını sunuyor. GÜNLÜK OLARAK ÖDEME İşsiz çocuklu annelerin sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları durumunda, İŞKUR tarafından kendilerine, günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılıyor. Sözkonusu programlara katılıp hem iş tecrübesi kazanan hem de cep harçlığı alan kadınların elde edeceği kazanç, 26 gün üzerinden hesaplanıyor. Yani bir aylık program sonunda işsiz anneler 2 bin 20 lira ödeme alıyor. ÇOCUK BAKIM PARASI Sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programına katılan annelere, cep harçlığının yanı sıra 2-5 yaş arası çocukları için, program boyunca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor. Örneğin, imalat sanayiinde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan bir anne, 2019 yılında 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira alabilecek. 6 AY SÜRÜYOR İşsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve tecrübe edinmelerini sağlamayı amaçlayan işbaşı eğitim programları, çalışanların işgücü piyasasında kendilerini tanıtmaları açısından da önemli bir fırsat sağlıyor. İşbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, diğer sektörlerde 3 ay kadar uygulanıyor. NEREYE BAŞVURULACAK? Bu imkandan yararlanabilmek için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.
Kadın istihdamının artırılması için İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere, günlük 77 lira 70 kuruş cep harçlığı ve aylık 400 lira çocuk bakım desteği veriyor.

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması amacıyla pek çok destek sağlanıyor. Bu konuda da işsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının artırılması için en büyük desteği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veriyor. Bu kapsamda İŞKUR, düzenlediği İşbaşı Eğitim Programlarına katılan çocuklu annelere para kazanma fırsatını sunuyor.

GÜNLÜK OLARAK ÖDEME

İşsiz çocuklu annelerin sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları durumunda, İŞKUR tarafından kendilerine, günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılıyor. Sözkonusu programlara katılıp hem iş tecrübesi kazanan hem de cep harçlığı alan kadınların elde edeceği kazanç, 26 gün üzerinden hesaplanıyor. Yani bir aylık program sonunda işsiz anneler 2 bin 20 lira ödeme alıyor.

ÇOCUK BAKIM PARASI

Sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programına katılan annelere, cep harçlığının yanı sıra 2-5 yaş arası çocukları için, program boyunca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor. Örneğin, imalat sanayiinde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan bir anne, 2019 yılında 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira alabilecek.

6 AY SÜRÜYOR

İşsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve tecrübe edinmelerini sağlamayı amaçlayan işbaşı eğitim programları, çalışanların işgücü piyasasında kendilerini tanıtmaları açısından da önemli bir fırsat sağlıyor. İşbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde 6 ay, diğer sektörlerde 3 ay kadar uygulanıyor.

NEREYE BAŞVURULACAK?

Bu imkandan yararlanabilmek için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.