KÜTAHYA'DA ELEKTRİKLİ YÜK TRENİ

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2016 - 11:23, Güncelleme: 26.11.2016 - 11:23
 

KÜTAHYA'DA ELEKTRİKLİ YÜK TRENİ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, elektrikli yük treni taşımacılığı test sürüşüne başladı.
Tavşanlı- Eskişehir arası elektrikli tren ile yük taşımacılığı test sürüşleri başladı. TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, elektrikli tren ile yük taşımacılığı test sürüşlerinin startını verdi. Tavşanlı ile Eskişehir arasında elektrikli lokomotif ile yük taşımacılığı test sürüşleri başladı. Çok yakın zamanda Tunçbilek ile Eskişehir arası da çalışacağı öğrenilen elektrikli yük treni lokomotifi E68000 olduğu öğrenildi. Hat döşemesinin tamamlanması ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, fazla yük kapasitesi ile az bir enerji ile taşımacılığın yapılacağı belirtildi. Ayrıca elektrikli trenin gücü yüksek olduğu için daha fazla yük taşıma kapasitesi olan ve petrolde dışa bağımlılığı bitirip elektrikle daha düşük maliyetle yük taşımacılığı hedefleniyor.  Yetkililer, Tavşanlı - Eskişehir demiryolu hattı boyunca elektrik hattında bulunan yüksek gerilim nedeniyle bu hat üzerine yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, elektrikli yük treni taşımacılığı test sürüşüne başladı.
Tavşanlı- Eskişehir arası elektrikli tren ile yük taşımacılığı test sürüşleri başladı.
TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, elektrikli tren ile yük taşımacılığı test sürüşlerinin startını verdi.
Tavşanlı ile Eskişehir arasında elektrikli lokomotif ile yük taşımacılığı test sürüşleri başladı. Çok yakın zamanda Tunçbilek ile Eskişehir arası da çalışacağı öğrenilen elektrikli yük treni lokomotifi E68000 olduğu öğrenildi. Hat döşemesinin tamamlanması ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı, fazla yük kapasitesi ile az bir enerji ile taşımacılığın yapılacağı belirtildi.
Ayrıca elektrikli trenin gücü yüksek olduğu için daha fazla yük taşıma kapasitesi olan ve petrolde dışa bağımlılığı bitirip elektrikle daha düşük maliyetle yük taşımacılığı hedefleniyor. 
Yetkililer, Tavşanlı - Eskişehir demiryolu hattı boyunca elektrik hattında bulunan yüksek gerilim nedeniyle bu hat üzerine yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.