PİYASALARDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2017 - 08:59, Güncelleme: 17.04.2017 - 08:59
 

PİYASALARDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Anayasa değişikliği için yapılan halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından uluslararası piyasada yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL 3,6250'yi gördü.
MYNET'İN HABERİNE GÖRE;  Dolar/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69'un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376'ya kadar çıkmıştı. Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30'da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Şu dakikalarda ise 3,67 civarında seyrediyor. Euro/TL ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor. Uzmanlar, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre "evet" çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor. Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden analistler, dolar/TL'de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor. Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen "Anayasa değişikliğini içeren referandumdan evet kararının çıkmasıyla birlikte uluslararası piyasalarda Türk Lirası ürünlerinde yükselişler görüyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü seans kapanışı sonrası sadece elektronik piyasaların açık olduğu saatlerde dolar/TL tarafında 3.74 seviyelerine doğru bir hareketlenme görmüştük. Asya piyasalarının açılış rakamlarına baktığımızda, dolar/TL’nin 3.63 seviyelerinde açılış gerçekleştirdiğini görüyoruz. Yeni işlem gününde bir çok ülke piyasalarının kapalı olduğunu belirtelim. Doların genel olarak 3.60 - 3.55 bandı üzerinde kalma çabalarını görebiliriz. Özellikle bu bölge aşağı yönlü kırılırsa satışlar derinleşebilir. BİST 100 tarafında muhtemelen primli bir açılış göreceğiz. Kur etkisiyle de birlikte 92.000-93.000 bandı yukarı yönlü hareketlenmelerde direnç noktaları olarak izlenebilir." diye konuştu.
Anayasa değişikliği için yapılan halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından uluslararası piyasada yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL 3,6250'yi gördü.
MYNET'İN HABERİNE GÖRE; 
Dolar/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69'un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376'ya kadar çıkmıştı.

Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30'da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Şu dakikalarda ise 3,67 civarında seyrediyor. Euro/TL ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor.

Uzmanlar, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre "evet" çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor.

Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden analistler, dolar/TL'de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen "Anayasa değişikliğini içeren referandumdan evet kararının çıkmasıyla birlikte uluslararası piyasalarda Türk Lirası ürünlerinde yükselişler görüyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü seans kapanışı sonrası sadece elektronik piyasaların açık olduğu saatlerde dolar/TL tarafında 3.74 seviyelerine doğru bir hareketlenme görmüştük. Asya piyasalarının açılış rakamlarına baktığımızda, dolar/TL’nin 3.63 seviyelerinde açılış gerçekleştirdiğini görüyoruz. Yeni işlem gününde bir çok ülke piyasalarının kapalı olduğunu belirtelim. Doların genel olarak 3.60 - 3.55 bandı üzerinde kalma çabalarını görebiliriz. Özellikle bu bölge aşağı yönlü kırılırsa satışlar derinleşebilir. BİST 100 tarafında muhtemelen primli bir açılış göreceğiz. Kur etkisiyle de birlikte 92.000-93.000 bandı yukarı yönlü hareketlenmelerde direnç noktaları olarak izlenebilir." diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.