SİBER SALDIRIDA KUZEY KORE ŞÜPHESİ

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2017 - 11:27, Güncelleme: 16.05.2017 - 11:27
 

SİBER SALDIRIDA KUZEY KORE ŞÜPHESİ

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 154 ülkeden binlerce bilgisayarı etkileyen siber saldırının ardında Kuzey Kore’nin olduğu iddia edildi. 
Cuma günü, gerçekleştirilen siber saldırı 154 ülkeden binlerce kullanıcıyı etkilemişti. Siber güvenlik uzmanları, saldırının ardından Kuzey Kore’nin olabileceğini bildirdi. Symantec ve Kaspersky Lab, dün yaptıkları açıklamada ekipleri tarafından elde edilen bulguların “WannaCry” yazılımının daha eski kodlarının Kuzey Kore’ye ait Lazarus Grup tarafından kullanılan bazı programlarla eşleştiğini duyurdu. Güney Koreli Hauri LAbs’ın üst düzey araştırmacılarından Simon Choi adlı bir araştırmacı, “Saldırı, Kuzey Kore’nin arka kapı zararlı kodlarıyla benzerlik gösteriyor” dedi. Symantec ve Kaspersky ise, Kuzey Kore’nin saldırılara dahil olup olmadığını olduğunu söylemenin çok erken olduğunu ifade etti. Vietnam medyası, 200 bilgisayarın saldırıdan etkilendiğini duyurdu.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 154 ülkeden binlerce bilgisayarı etkileyen siber saldırının ardında Kuzey Kore’nin olduğu iddia edildi. 
Cuma günü, gerçekleştirilen siber saldırı 154 ülkeden binlerce kullanıcıyı etkilemişti. Siber güvenlik uzmanları, saldırının ardından Kuzey Kore’nin olabileceğini bildirdi. Symantec ve Kaspersky Lab, dün yaptıkları açıklamada ekipleri tarafından elde edilen bulguların “WannaCry” yazılımının daha eski kodlarının Kuzey Kore’ye ait Lazarus Grup tarafından kullanılan bazı programlarla eşleştiğini duyurdu. Güney Koreli Hauri LAbs’ın üst düzey araştırmacılarından Simon Choi adlı bir araştırmacı, “Saldırı, Kuzey Kore’nin arka kapı zararlı kodlarıyla benzerlik gösteriyor” dedi. Symantec ve Kaspersky ise, Kuzey Kore’nin saldırılara dahil olup olmadığını olduğunu söylemenin çok erken olduğunu ifade etti.
Vietnam medyası, 200 bilgisayarın saldırıdan etkilendiğini duyurdu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.