SİGARA, ALKOL VE AKARYAKITA ZAM YOLDA

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.10.2018 - 06:58, Güncelleme: 19.10.2018 - 06:58
 

SİGARA, ALKOL VE AKARYAKITA ZAM YOLDA

Dün Meclis'e sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçe tasarısında ÖTV vergileri dikkat çekti. Tasarıya göre akaryakıtta yüzde 20.2, alkollü içkilerde yüzde 23.9, sigarada yüzde 2.8 ÖTV artacak.  
Ekonomik istikrarı ve refah artışını hedefleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'e sunuldu. Tasarıda, bazı ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının artırıldığı görüldü. Buna göre akaryakıtta yüzde 20.2, alkollü içkilerde yüzde 23.9, sigarada ise yüzde 2.8 ÖTV artacak.   2018'E GÖRE YÜZDE 26 ARTTI Ekonomideki dengeleme sürecini destekleyen ve Yeni Ekonomi Programı'na uyumlu olan 2019 Bütçesi, etkin hizmet, kamuda tasarruf ve mali disipline odaklandı. Gelecek yıl en büyük ödenek eğitim, sosyal güvenlik ve sağlığa ayrılırken yatırımlara 64.4 milyar lira kaynak tahsis edilecek. Gelecek yılın bütçesi 2018'e göre yüzde 26'lık artışla 961 lira olarak belirlendi. Bütçe giderleri 960.09 milyar lira olarak belirlenirken, bütçe geliri de 880.4 milyar lira oldu.   ASLAN PAYI EĞİTİME Sabah'ta yer alan habere göre, yeni dönemin ilk bütçesinin en önemli özelliği ise tasarruf. Toplam tasarruf miktarı 76 milyar lira olarak belirlendi. Bu kapsamda yatırımlardan 37 milyar lira, teşvik kalemlerinden 17 milyar lira, sosyal güvenlik harcamalarından 10 milyar lira, mal ve hizmet alımlarından ise 5.2 milyar liralık tasarruf yapılacak. -HABERLER.COM  
Dün Meclis'e sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçe tasarısında ÖTV vergileri dikkat çekti. Tasarıya göre akaryakıtta yüzde 20.2, alkollü içkilerde yüzde 23.9, sigarada yüzde 2.8 ÖTV artacak.  
Ekonomik istikrarı ve refah artışını hedefleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'e sunuldu. Tasarıda, bazı ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının artırıldığı görüldü. Buna göre akaryakıtta yüzde 20.2, alkollü içkilerde yüzde 23.9, sigarada ise yüzde 2.8 ÖTV artacak.
 
2018'E GÖRE YÜZDE 26 ARTTI
Ekonomideki dengeleme sürecini destekleyen ve Yeni Ekonomi Programı'na uyumlu olan 2019 Bütçesi, etkin hizmet, kamuda tasarruf ve mali disipline odaklandı. Gelecek yıl en büyük ödenek eğitim, sosyal güvenlik ve sağlığa ayrılırken yatırımlara 64.4 milyar lira kaynak tahsis edilecek. Gelecek yılın bütçesi 2018'e göre yüzde 26'lık artışla 961 lira olarak belirlendi. Bütçe giderleri 960.09 milyar lira olarak belirlenirken, bütçe geliri de 880.4 milyar lira oldu.
 
ASLAN PAYI EĞİTİME
Sabah'ta yer alan habere göre, yeni dönemin ilk bütçesinin en önemli özelliği ise tasarruf. Toplam tasarruf miktarı 76 milyar lira olarak belirlendi. Bu kapsamda yatırımlardan 37 milyar lira, teşvik kalemlerinden 17 milyar lira, sosyal güvenlik harcamalarından 10 milyar lira, mal ve hizmet alımlarından ise 5.2 milyar liralık tasarruf yapılacak. -HABERLER.COM
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.