Sigara satışı yasağı olacak mı?

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2021 - 14:37, Güncelleme: 04.05.2021 - 14:37
 

Sigara satışı yasağı olacak mı?

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, tam kapanmada marketlerde bazı ürünlerin satışlarına yönelik getirilen yasaklar hakkında açıklama yaptı. Çataklı, online alışveriş ve sigara satışlarıyla ilgili bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını söyledi.
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında bakanlığın nisan ayı faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Çataklı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 2021 yılı nisan ayında valilik ve kaymakamlıklar tarafından 11 milyon 464 bin 48 denetim gerçekleştirildiğini, 73 bin 650 ihbar ve şikayet üzerine kontroller yapıldığını kaydetti. Çataklı, tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamındaki sektör çalışanlarına e-Başvuru üzerinden 6 milyon 385 bin çalışma izin belgesi düzenlendiğini bildirdi. ONLINE ALIŞVERİŞE KISITLAMA GELECEK Mİ? Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çataklı, marketlerle ilgili yayımlanan genelgeye ilişkin soru üzerine, "Yeni ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler almamız gerekiyor. Marketlerle ilgili yeni bir genelge yayınladık. Hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini de belirledik. Buradaki temel amaç, minimum yoğunluk. Online satışlara gelince amacımız olabildiğince insanları bir araya getirmemek. Online alışverişlerle ilgili kısıtlama söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu. "SİGARA YASAĞI SÖZ KONUSU DEĞİL" "Sigara yasağına" ilişkin iddiaları da değerlendiren Çataklı, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti. Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, tam kapanmada marketlerde bazı ürünlerin satışlarına yönelik getirilen yasaklar hakkında açıklama yaptı. Çataklı, online alışveriş ve sigara satışlarıyla ilgili bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında bakanlığın nisan ayı faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Çataklı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 2021 yılı nisan ayında valilik ve kaymakamlıklar tarafından 11 milyon 464 bin 48 denetim gerçekleştirildiğini, 73 bin 650 ihbar ve şikayet üzerine kontroller yapıldığını kaydetti. Çataklı, tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamındaki sektör çalışanlarına e-Başvuru üzerinden 6 milyon 385 bin çalışma izin belgesi düzenlendiğini bildirdi.

ONLINE ALIŞVERİŞE KISITLAMA GELECEK Mİ?

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çataklı, marketlerle ilgili yayımlanan genelgeye ilişkin soru üzerine, "Yeni ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler almamız gerekiyor. Marketlerle ilgili yeni bir genelge yayınladık. Hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini de belirledik. Buradaki temel amaç, minimum yoğunluk. Online satışlara gelince amacımız olabildiğince insanları bir araya getirmemek. Online alışverişlerle ilgili kısıtlama söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

"SİGARA YASAĞI SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Sigara yasağına" ilişkin iddiaları da değerlendiren Çataklı, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.