TÜRKİYE'DE ERİŞİM YASAĞI

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2017 - 13:24, Güncelleme: 29.04.2017 - 13:24
 

TÜRKİYE'DE ERİŞİM YASAĞI

Terör İçeriklerini Kaldırmayan 'İnternet Kütüphanesi' Wikipedia, Türkiye'de Yasaklandı!
İnternetin en büyük ansiklopedisi Wikipedia Türkiye'de yasaklandı. Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler kaldırılmayınca siteye giriş engeli konuldu. Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'ya Türkiye'den erişim engellendi. Yetkililerin henüz açıklanmayan bir nedenle erişim engellemesi üzerine sosyal medya karıştı. MAHKEME KARARI OLMAKSIZIN İDARİ TEDBİR UYGULANDI Herkesin katkıda bulunabildiği açık ansiklopedi Wikipedia'nın tüm dillerdeki versiyonlarına Türkiye'de sabah 08.00'den beri erişilemiyor. YASAĞIN NEDENİ BELLİ OLDU Habertürk TV tarafından yetkililerden alınan bilgiye göre, Wikipedia içerisinde Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler tespit edilerek bununla ilgili girişimler başlatıldı. Site yetklilileriyle gerekli yazışmalar yapılmasının ardından söz konusu içeriklerin kaldırılmadığı tespit edildiği için Wikipedia sitesine erişim engeli konuldu. BTK: İDARİ TEDBİR UYGULANMAKTADIR Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), wikipedia.org'a erişimin idari tedbir kararı nedeniyle engellendiğini duyurdu. BTK'nın sitesinde şu bilgi yer aldı: "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır." NELER İSTENİYOR? Uzun süredir, çeşitli sosyal medya şirketleri ve internetin yayın organları ile de temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, uluslararası sitelerin Türkiye'de temsilcilik açmasını, uluslararası hukuka uygun davranmasını ve mahkeme kararlarını uygulamasını istiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kendisinden istediği ve içeriğinde mahkeme kararları da olan düzenlemeleri yaptığı takdirde yeniden açılacağı vurgulandı. SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI Sosyal medyada büyük yankı yaratan engelleme kararının nedeni tartışılıyor. İdari tedbir uygulandığını belirten BTK mesajında herhangi bir neden belirtilmiyor.
Terör İçeriklerini Kaldırmayan 'İnternet Kütüphanesi' Wikipedia, Türkiye'de Yasaklandı!

İnternetin en büyük ansiklopedisi Wikipedia Türkiye'de yasaklandı. Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler kaldırılmayınca siteye giriş engeli konuldu.

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'ya Türkiye'den erişim engellendi. Yetkililerin henüz açıklanmayan bir nedenle erişim engellemesi üzerine sosyal medya karıştı.

MAHKEME KARARI OLMAKSIZIN İDARİ TEDBİR UYGULANDI

Herkesin katkıda bulunabildiği açık ansiklopedi Wikipedia'nın tüm dillerdeki versiyonlarına Türkiye'de sabah 08.00'den beri erişilemiyor.

YASAĞIN NEDENİ BELLİ OLDU

Habertürk TV tarafından yetkililerden alınan bilgiye göre, Wikipedia içerisinde Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler tespit edilerek bununla ilgili girişimler başlatıldı. Site yetklilileriyle gerekli yazışmalar yapılmasının ardından söz konusu içeriklerin kaldırılmadığı tespit edildiği için Wikipedia sitesine erişim engeli konuldu.

BTK: İDARİ TEDBİR UYGULANMAKTADIR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), wikipedia.org'a erişimin idari tedbir kararı nedeniyle engellendiğini duyurdu.

BTK'nın sitesinde şu bilgi yer aldı: "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."

NELER İSTENİYOR?

Uzun süredir, çeşitli sosyal medya şirketleri ve internetin yayın organları ile de temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, uluslararası sitelerin Türkiye'de temsilcilik açmasını, uluslararası hukuka uygun davranmasını ve mahkeme kararlarını uygulamasını istiyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kendisinden istediği ve içeriğinde mahkeme kararları da olan düzenlemeleri yaptığı takdirde yeniden açılacağı vurgulandı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Sosyal medyada büyük yankı yaratan engelleme kararının nedeni tartışılıyor. İdari tedbir uygulandığını belirten BTK mesajında herhangi bir neden belirtilmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.