TÜRKİYE KARARINI VERDİ

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2017 - 18:45, Güncelleme: 16.04.2017 - 18:45
 

TÜRKİYE KARARINI VERDİ

Manisa, anayasa değişikliği halk oylamasında tercihini ‘hayır’dan yana kullandı. Seçimlere katılımın yüzde 90'ı geçtiği Manisa’da, kesin olmayan sonuçlara göre; yüzde 45.67 'Evet' çıkarken, yüzde 54.33 'Hayır' oyu çıktı. Türkiye genelinde ise yüzde 51.3 'Evet'e karşı, yüzde 48.7 'Hayır' çıkmasının ardından sokaklara dökülen binlerce Manisalı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak kutlama yaptı.  
Türkiye genlinde sonuçları en çok merak edilen illerden biri olan Manisa, referandumda ‘hayır’ dedi. 1 milyon 29 bin 622 seçmenin bulunduğu Manisa'da, 16 Nisan Anayasa referandumunda 932 bin 997 seçmen sandık başında oyunu kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Manisa'da 417 bin 267 oyla yüzde 45.67 'Evet' çıkarken, 496 bin 458 oyla yüzde 54.33 'Hayır oyu çıktı.   9’U 'HAYIR' 8’İ 'EVET' DEDİ Katılımın yüzde 90’ı geçtiği Manisa’da ilçelerin 9’unda hayır, 8’inde ise evet çıktı. Manisa merkez ilçeleri olan Şehzadeler ve Yunusemre’de, belediyeleri AK Parti’de olmasına rağmen ‘hayır’ oyları önde çıktı. Diğer ilçelerden Akhisar, Salihli, Alaşehir, Gölmarmara, Sarıgöl, Saruhanlı ve Turgutlu’da da ‘hayır’ kazandı.      MHP’NİN DESTEĞİ ÇOK FARK YARATMADI Bu oranlar, MHP tabanının Manisa’da tercihini genelde ‘hayır’dan yana kullandığı yorumlarına neden oldu. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 43.99 oy oranına ulaşmıştı. Bu kez MHP’nin desteğine rağmen oy oranı sadece 1,5 puan arttı.   MANİSALILAR ‘EVET’İ KUTLADI Yapılan halk oylamasında, kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye genelinde yüzde 51.3 'Evet', yüzde 48.7 'Hayır' çıktı. Manisa'da ise binlerce vatandaş sokaklara dökülerek 'Evet'i kutladı. Bazı vatandaşlar uzun araç konvoylarıyla korna çalarak şehir turu yaparken birçok vatandaş ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Eline Türk Bayrağı alan vatandaşlar AK Parti Manisa Teşkilatıyla birlikte meydanda kutlamalara başladı. Kutlamalara AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve binlerce vatandaş katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Marşı eşliğinde kutlama yapan vatandaşlar ve AK Partililer, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın balkon konuşmasını dinledi.   
Manisa, anayasa değişikliği halk oylamasında tercihini ‘hayır’dan yana kullandı. Seçimlere katılımın yüzde 90'ı geçtiği Manisa’da, kesin olmayan sonuçlara göre; yüzde 45.67 'Evet' çıkarken, yüzde 54.33 'Hayır' oyu çıktı. Türkiye genelinde ise yüzde 51.3 'Evet'e karşı, yüzde 48.7 'Hayır' çıkmasının ardından sokaklara dökülen binlerce Manisalı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak kutlama yaptı.  
Türkiye genlinde sonuçları en çok merak edilen illerden biri olan Manisa, referandumda ‘hayır’ dedi. 1 milyon 29 bin 622 seçmenin bulunduğu Manisa'da, 16 Nisan Anayasa referandumunda 932 bin 997 seçmen sandık başında oyunu kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Manisa'da 417 bin 267 oyla yüzde 45.67 'Evet' çıkarken, 496 bin 458 oyla yüzde 54.33 'Hayır oyu çıktı.
 
9’U 'HAYIR' 8’İ 'EVET' DEDİ
Katılımın yüzde 90’ı geçtiği Manisa’da ilçelerin 9’unda hayır, 8’inde ise evet çıktı. Manisa merkez ilçeleri olan Şehzadeler ve Yunusemre’de, belediyeleri AK Parti’de olmasına rağmen ‘hayır’ oyları önde çıktı. Diğer ilçelerden Akhisar, Salihli, Alaşehir, Gölmarmara, Sarıgöl, Saruhanlı ve Turgutlu’da da ‘hayır’ kazandı.   
 
MHP’NİN DESTEĞİ ÇOK FARK YARATMADI

Bu oranlar, MHP tabanının Manisa’da tercihini genelde ‘hayır’dan yana kullandığı yorumlarına neden oldu. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde yüzde 43.99 oy oranına ulaşmıştı. Bu kez MHP’nin desteğine rağmen oy oranı sadece 1,5 puan arttı.
 
MANİSALILAR ‘EVET’İ KUTLADI
Yapılan halk oylamasında, kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye genelinde yüzde 51.3 'Evet', yüzde 48.7 'Hayır' çıktı. Manisa'da ise binlerce vatandaş sokaklara dökülerek 'Evet'i kutladı. Bazı vatandaşlar uzun araç konvoylarıyla korna çalarak şehir turu yaparken birçok vatandaş ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Eline Türk Bayrağı alan vatandaşlar AK Parti Manisa Teşkilatıyla birlikte meydanda kutlamalara başladı. Kutlamalara AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve binlerce vatandaş katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Marşı eşliğinde kutlama yapan vatandaşlar ve AK Partililer, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın balkon konuşmasını dinledi. 


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.