Türkiye’de koronavirüs kaynaklı can kaybı 725'e yükseldi

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2020 - 19:53, Güncelleme: 07.04.2020 - 19:53
 

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı can kaybı 725'e yükseldi

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, koronavirüs ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 20 bin 23 test yapıldığını, vaka sayısının 3 bin 892'ye ulaştığını söyledi. koronavirüs kaynaklı can kaybı ise 76 oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklama yapıyor. " Şu anda salgının etkin seyrettiği İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir gibi şehirler ortak özellikleriyle selcuk sports hd apk indir dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurt dışı gidiş gelişlerin, sosyal temasın olduğu şehirlerdir. - Kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecektir. Virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor. - Şu anda her yaşta olağanüstü bir hızla bulaşabilen bir virüsle karşı karşıyayız. Artık risk grubu tanımının kavramı genişlemiştir. Genç yaştaki hastaların vefatına da şahit oluyoruz. Bugün mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Toplum Bilimleri Kurulu'nu kuruyoruz. Her yaşa olağanüstü hızla bulaşan bir virüsle karşı karşıyayız. İzolasyon, günlük hayat biçimimiz oldu. Günlük test sayımızın önümüzdeki hafta 30 bine ulaşmasını planlıyoruz. Test sayısı arttıkça doğal olarak pozitif vaka sayımız da artmaktadır. Bu, tarama çalışmalarındaki başarıdan kaynaklanıyor. Son günlerde hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş oranında düşüş sağladık. Bugünkü test sayısı 20 bin 23. Vaka sayısı 3 bin 892. Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 256 vatandaşımız ise şifa buldu. Buradaki tablo ise Covid-19 tanısı ile takip ettiğimiz hastaların Türkiye geneli dağılımı. Kırmızı ile işaretelenen bölgeler yoğunluğun daha çok olduğu bölgeler. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluğun daha fazla olduğunu görmek mümkün. Ayrıntılar geliyor...
Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, koronavirüs ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 20 bin 23 test yapıldığını, vaka sayısının 3 bin 892'ye ulaştığını söyledi. koronavirüs kaynaklı can kaybı ise 76 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklama yapıyor.

" Şu anda salgının etkin seyrettiği İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, İzmir gibi şehirler ortak özellikleriyle selcuk sports hd apk indir dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurt dışı gidiş gelişlerin, sosyal temasın olduğu şehirlerdir.

- Kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecektir. Virüse karşı güç birliği içinde olmamız gerekiyor.

- Şu anda her yaşta olağanüstü bir hızla bulaşabilen bir virüsle karşı karşıyayız. Artık risk grubu tanımının kavramı genişlemiştir. Genç yaştaki hastaların vefatına da şahit oluyoruz.

Bugün mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda. Toplum Bilimleri Kurulu'nu kuruyoruz.

Her yaşa olağanüstü hızla bulaşan bir virüsle karşı karşıyayız. İzolasyon, günlük hayat biçimimiz oldu.

Günlük test sayımızın önümüzdeki hafta 30 bine ulaşmasını planlıyoruz. Test sayısı arttıkça doğal olarak pozitif vaka sayımız da artmaktadır. Bu, tarama çalışmalarındaki başarıdan kaynaklanıyor.

Son günlerde hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş oranında düşüş sağladık.

Bugünkü test sayısı 20 bin 23. Vaka sayısı 3 bin 892. Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 256 vatandaşımız ise şifa buldu. Buradaki tablo ise Covid-19 tanısı ile takip ettiğimiz hastaların Türkiye geneli dağılımı. Kırmızı ile işaretelenen bölgeler yoğunluğun daha çok olduğu bölgeler. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluğun daha fazla olduğunu görmek mümkün.

Ayrıntılar geliyor...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.