YAVRU KEDİYİ KÖPEK KURTARDI

ULUSAL HABERLER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2017 - 12:46, Güncelleme: 24.08.2017 - 12:46
 

YAVRU KEDİYİ KÖPEK KURTARDI

 Antalya’da parkta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesici aletle derisi yüzülen yavru kediyi ölümden ‘Dost’ isimli Golden cinsi köpek koklayarak kurtardı. 
Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde yaşayan hayvansever 24 yaşındaki turizmci Cansu Oktar, 2 gün önce akşam saatlerinde köpeğini yakınlardaki parka dolaştırmaya çıkmış ve köpeği, koklayarak yaralı bir yavru kedi bulmuştu. 2 aylık ‘Tekir’ cinsi kedinin sırt bölgesindeki derinin kesici bir aletle yüzüldüğü belirlendi. Veteriner yaklaşık 20 dikişle kedinin derisini yerine dikti. Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen ve serum takılan yavru kedi mamasını kendisi yemeye başladı. Aynı bölgede 2 yıl içinde birçok kedinin vahşice öldürülmesi ve bazılarının yaralanması hayvanseverleri harekete geçirdi. Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu üyeleri ise kedinin bulunduğu parkta yavru kediye yapılan vahşeti kınayarak basın açıklaması yaptı. "Yetkililerden destek bekliyorlar"  Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Sözcüsü Tuğba Kamsız, son iki yıldır bölgede çok sayıda hayvanın şiddete maruz kaldığını belirtti. Bu konuda bir çok kuruma başvuruda bulunduklarını kaydeden Kamsız, "Yetkililerden destek bekliyoruz. Parklarda insan ve hayvanların can güvenliği için belediyelerimiz ve emniyetimizden destek bekliyoruz. Bir canlıya bu tür şiddet yapan bir kişi bu şiddeti insana da yapabilir. Tahminimiz bölgede bir ya da iki kişi var bu suçları işleyen. Bu kişilerin bulunmasını istiyoruz" dedi. "Bilinçli olarak derisi yüzülmüş" Cansu Oktar, iki gün önce akşam saatlerinde köpeğini gezdirmek üzere parka geldiğini hatırlattı. Köpeği Dost’un bir kedinin yanına gittiğini fark ettiklerini ifade eden Oktar, "Köpeğim havlıyor ve ağlıyordu. Kedi yaralıydı. Kedinin yarasının ne olduğunu göremedim. Bir peçeteye aldığım kedi yaralar içindeydi, ölmek üzereydi, hemen hastaneye yetişmesi gerekiyordu. Hiç kimse yardım çığlıklarıma cevap vermedi. Sonra taksiyle kediyi veterinere ulaştırdım. Veteriner hekim bize kedinin yarasının köpek ısırması ya da başka bir durumun olmadığını, bu işi insanın kesici aletle yaptığını söyledi. Bilinçli olarak kedinin derisi yüzülmüş. Kedi kafasına darp almış" diye konuştu. "Hayatını 'Dost' kurtardı"  Yavru kedinin hayatını köpeğinin kurtardığını dile getiren Oktar, "Köpeğim koklayarak buldu. Dost, olmasaydı o gün, belki kedi bugün yaşamıyor olacaktı. Şuan kedimiz iyileşiyor. Hayvanseverler olarak biz de kedinin sağlık durumunu takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi. "Derisi dikildi" Yavru kedinin tedavisini devam ettiren Akdeniz Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi İlyas Genç, 2 aylık Tekir cinsi kedinin maddi kayıplı bir yara ile kendilerine getirildiğini söyledi. Kedinin sırt bölgesinde kopan derinin dikildiğini dile getiren Genç, "Ardından vitamin ve serum takviyesi ile genel durumunu düzelttik. Vücut ısısında değişmeler olabilme ihtimaline karşı dün geceden beri kendisi beslenebilir duruma geldi. Yoğun bakımda tedavisine devam ediyoruz. Hayati tehlikesi azaldı" diye konuştu.
 Antalya’da parkta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesici aletle derisi yüzülen yavru kediyi ölümden ‘Dost’ isimli Golden cinsi köpek koklayarak kurtardı. 
Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde yaşayan hayvansever 24 yaşındaki turizmci Cansu Oktar, 2 gün önce akşam saatlerinde köpeğini yakınlardaki parka dolaştırmaya çıkmış ve köpeği, koklayarak yaralı bir yavru kedi bulmuştu. 2 aylık ‘Tekir’ cinsi kedinin sırt bölgesindeki derinin kesici bir aletle yüzüldüğü belirlendi. Veteriner yaklaşık 20 dikişle kedinin derisini yerine dikti. Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen ve serum takılan yavru kedi mamasını kendisi yemeye başladı.
Aynı bölgede 2 yıl içinde birçok kedinin vahşice öldürülmesi ve bazılarının yaralanması hayvanseverleri harekete geçirdi. Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu üyeleri ise kedinin bulunduğu parkta yavru kediye yapılan vahşeti kınayarak basın açıklaması yaptı.



"Yetkililerden destek bekliyorlar" 
Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Sözcüsü Tuğba Kamsız, son iki yıldır bölgede çok sayıda hayvanın şiddete maruz kaldığını belirtti. Bu konuda bir çok kuruma başvuruda bulunduklarını kaydeden Kamsız, "Yetkililerden destek bekliyoruz. Parklarda insan ve hayvanların can güvenliği için belediyelerimiz ve emniyetimizden destek bekliyoruz. Bir canlıya bu tür şiddet yapan bir kişi bu şiddeti insana da yapabilir. Tahminimiz bölgede bir ya da iki kişi var bu suçları işleyen. Bu kişilerin bulunmasını istiyoruz" dedi.



"Bilinçli olarak derisi yüzülmüş"
Cansu Oktar, iki gün önce akşam saatlerinde köpeğini gezdirmek üzere parka geldiğini hatırlattı. Köpeği Dost’un bir kedinin yanına gittiğini fark ettiklerini ifade eden Oktar, "Köpeğim havlıyor ve ağlıyordu. Kedi yaralıydı. Kedinin yarasının ne olduğunu göremedim. Bir peçeteye aldığım kedi yaralar içindeydi, ölmek üzereydi, hemen hastaneye yetişmesi gerekiyordu. Hiç kimse yardım çığlıklarıma cevap vermedi. Sonra taksiyle kediyi veterinere ulaştırdım. Veteriner hekim bize kedinin yarasının köpek ısırması ya da başka bir durumun olmadığını, bu işi insanın kesici aletle yaptığını söyledi. Bilinçli olarak kedinin derisi yüzülmüş. Kedi kafasına darp almış" diye konuştu.



"Hayatını 'Dost' kurtardı" 
Yavru kedinin hayatını köpeğinin kurtardığını dile getiren Oktar, "Köpeğim koklayarak buldu. Dost, olmasaydı o gün, belki kedi bugün yaşamıyor olacaktı. Şuan kedimiz iyileşiyor. Hayvanseverler olarak biz de kedinin sağlık durumunu takip edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Derisi dikildi"
Yavru kedinin tedavisini devam ettiren Akdeniz Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi İlyas Genç, 2 aylık Tekir cinsi kedinin maddi kayıplı bir yara ile kendilerine getirildiğini söyledi.
Kedinin sırt bölgesinde kopan derinin dikildiğini dile getiren Genç, "Ardından vitamin ve serum takviyesi ile genel durumunu düzelttik. Vücut ısısında değişmeler olabilme ihtimaline karşı dün geceden beri kendisi beslenebilir duruma geldi. Yoğun bakımda tedavisine devam ediyoruz. Hayati tehlikesi azaldı" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.