DİLENCİ ÇOCUĞUN YAPTIKLARI 'PES' DEDİRTTİ

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2019 - 13:09, Güncelleme: 20.03.2019 - 13:09
 

DİLENCİ ÇOCUĞUN YAPTIKLARI 'PES' DEDİRTTİ

Manisa’da bir çocuk dilencinin, vatandaşların vicdani duygularını nasıl suistimal ettiği, Gazeteci Caner Kılıç tarafından anbean görüntülendi.
Olay geçtiğimiz günlerde, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşandı. Manolya Meydanı karşısındaki bir kaldırımda, çıplak ayakla oturan ve görüntüsüyle adeta yürekleri sızlatan bir çocuk, çok geçmeden çevredeki vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Yaşı 14-16 civarları olduğu tahmin edilen çocuk için bazı merhametli vatandaşlar, ayakkabı ve çoraplar aldı. Ayakkabı ve çorapları küçük çocuğun ayağına giydiren güzel yürekli insanlar, diğer yandan da çocuğun kim olduğunu, neye ihtiyacı olduğunu öğrenmeye çalıştılar. Küçük çocuk ise, aslında annesi ile birlikte Turgutlu ilçesinde yaşadığını ve annesine ekmek alabilmek için dilendiğini söyledi. Çocuğun kalacak yeri olduğunu öğrenen duyarlı insanlar bölgeden ayrıldılar.   O günkü soğuk havada ayağına ayakkabı ve çorap giydirilen çocuk, kısa bir süre sonra ayağa kalkarak bölgeden uzaklaşmaya başladı. Bu anlar Manisa’da Denge Gazetesi Muhabiri Caner Kılıç tarafından görüntülenmeye başlandı. Küçük çocuk önce bir kafenin önünden geçerken, orada bulunan insanlardan para topladı. Ardından kafeden çıkarak, Tarzan Meydanı diye bilinen bölgedeki bir banka oturdu, sigara içmeye başladı. Bir yandan da gün boyu topladığı paraları sayan dilenci çocuk, merhametli vatandaşların kendisi için aldığı ayakkabıları ve çorapları çıkarıp bankın altına gizledi. Daha sonra çıplak ayakla sevgi yoluna çıkarak, insanların vicdanı ile oynayarak tekrar para toplamaya çalıştı.   Kendisini görüntüleyen gazeteciyi fark eden Suriyeli çocuk "Sen benim nereli olduğumu bilmiyorsun. Biz Suriyeliyiz, beni sakın çekme" şeklinde tehdit etti. Olay yerine çağrılan Şehzadeler Belediyesi zabıta ekiplerine teslim edilen çocuğun Suriyeli olduğu öğrenilirken, iddialara göre aynı çocuğun daha önce lüks araçlara binip evine gittiği, aslında maddi durumunun iyi olduğu söyleniyor.  
Manisa’da bir çocuk dilencinin, vatandaşların vicdani duygularını nasıl suistimal ettiği, Gazeteci Caner Kılıç tarafından anbean görüntülendi.
Olay geçtiğimiz günlerde, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşandı. Manolya Meydanı karşısındaki bir kaldırımda, çıplak ayakla oturan ve görüntüsüyle adeta yürekleri sızlatan bir çocuk, çok geçmeden çevredeki vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Yaşı 14-16 civarları olduğu tahmin edilen çocuk için bazı merhametli vatandaşlar, ayakkabı ve çoraplar aldı. Ayakkabı ve çorapları küçük çocuğun ayağına giydiren güzel yürekli insanlar, diğer yandan da çocuğun kim olduğunu, neye ihtiyacı olduğunu öğrenmeye çalıştılar. Küçük çocuk ise, aslında annesi ile birlikte Turgutlu ilçesinde yaşadığını ve annesine ekmek alabilmek için dilendiğini söyledi. Çocuğun kalacak yeri olduğunu öğrenen duyarlı insanlar bölgeden ayrıldılar.
 
O günkü soğuk havada ayağına ayakkabı ve çorap giydirilen çocuk, kısa bir süre sonra ayağa kalkarak bölgeden uzaklaşmaya başladı. Bu anlar Manisa’da Denge Gazetesi Muhabiri Caner Kılıç tarafından görüntülenmeye başlandı. Küçük çocuk önce bir kafenin önünden geçerken, orada bulunan insanlardan para topladı. Ardından kafeden çıkarak, Tarzan Meydanı diye bilinen bölgedeki bir banka oturdu, sigara içmeye başladı. Bir yandan da gün boyu topladığı paraları sayan dilenci çocuk, merhametli vatandaşların kendisi için aldığı ayakkabıları ve çorapları çıkarıp bankın altına gizledi. Daha sonra çıplak ayakla sevgi yoluna çıkarak, insanların vicdanı ile oynayarak tekrar para toplamaya çalıştı.
 
Kendisini görüntüleyen gazeteciyi fark eden Suriyeli çocuk "Sen benim nereli olduğumu bilmiyorsun. Biz Suriyeliyiz, beni sakın çekme" şeklinde tehdit etti.

Olay yerine çağrılan Şehzadeler Belediyesi zabıta ekiplerine teslim edilen çocuğun Suriyeli olduğu öğrenilirken, iddialara göre aynı çocuğun daha önce lüks araçlara binip evine gittiği, aslında maddi durumunun iyi olduğu söyleniyor.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.