MANİSA’DA KASETÇİLİK MESLEĞİ TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2020 - 15:28, Güncelleme: 06.03.2020 - 15:28
 

MANİSA’DA KASETÇİLİK MESLEĞİ TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYOR

Geçmişte her evin vazgeçilmezi olan film ve müzik kasetleri, günümüzde teknolojiye bağlı olarak İnternetin gelişmesi ile birlikte adeta kaderine terk edilmiş durumda. Ancak Manisa’da yaklaşık çeyrek asırdır iki kardeşin ekmek teknesi olan kasetçilik mesleği, gelişen teknolojiye rağmen hayatta kalmaya devam ediyor.  
Haber: Caner KILIÇ Dijital dünyaya meydan okurcasına Manisa’da DVD ve VCD film, müzik kasetleri satmaya devam eden Murat Uraslı, kardeşiyle birlikte değişim ve dönüşüme ayak uydurarak var olmaya çalışıyor. Şehzadeler ilçesi 1. Anafartalar Mahallesi’nde, Belediye Caddesi üzerindeki işyerinde 20 yıldan bu yana film ve müzik CD’lerini satarak geçimini sağlayan kardeşlerden biri olan Murat Uraslı, teknolojiye rağmen pes etmediklerini söyledi. "HALEN BİRÇOK VATANDAŞIN EVİNDE DVD’LER VCD’LER VAR" Kentte CD satışı konusunda tanınan bir isim haline geldiklerini ifade eden Murat Uraslı şunları kaydetti: “Bizi genellikle çalışan kesim tercih ediyor. Sabah işe gidip akşam eve geliyorlar. Aileleriyle sinema tadında bir akşam geçirmek istediklerinde, bize geliyorlar ve en orijinal filmleri alıyorlar. Evet, internet çıktı ama oradan izlenildiğinde filmin kalitesinin zevkini tadamıyorlar. Bazen internet donar, bazen çözünürlük düşüktür, bazen film eksiktir. Teknoloji ilerlese bile, halen birçok vatandaşın evinde DVD’ler VCD’ler var. Burada orijinal film ve müzik kasetleri satıyoruz. Kimi vatandaşlar da CD yerine, flaş bellek veya hafıza kartı tercih ediyor. Flaş bellekleri bize getiriyorlar, istedikleri filmleri orijinal bir biçimde yüklüyoruz. Kimileri de eskideki gibi sevdikleri insanlar için özel müzik kaseti hazırlatıyor" "İŞYERİMİZDE 2 BİN CİVARINDA ORİJİNAL FİLM VAR" Eskiden vatandaşların kasetleri elde etmek için günler öncesinden sipariş verip beklediklerini hatırlatan Murat Uraslı, günümüzde yurtdışına da film ve müzik kasetleri sattıklarını söyledi. Uraslı; “Tabi bu arada devletimizin de internet olayını bizim adımıza biraz daha irdelemesi gerekiyor. Filmlerde filtre olayı olmalı ki bizim sektörümüz ve film şirketleri bu işten ekmek yiyebilsin. Bu çağda ayakta durmak gerçekten zor ama direniyoruz. Bizim iş yerimizde 2 bine yakın orijinal film var. Her hafta çıkan filmleri takip ediyoruz. Film şirketlerindeki arkadaşlarla diyalog halindeyiz. Her zaman orijinal film kasetleri alıyoruz. Ama orijinal film kötü kalitede de olsa korsanlar tarafından bir şekilde internete düşüyor. Bunlara karşı önlem alınmalı." diye konuştu.  
Geçmişte her evin vazgeçilmezi olan film ve müzik kasetleri, günümüzde teknolojiye bağlı olarak İnternetin gelişmesi ile birlikte adeta kaderine terk edilmiş durumda. Ancak Manisa’da yaklaşık çeyrek asırdır iki kardeşin ekmek teknesi olan kasetçilik mesleği, gelişen teknolojiye rağmen hayatta kalmaya devam ediyor.  
Haber: Caner KILIÇ
Dijital dünyaya meydan okurcasına Manisa’da DVD ve VCD film, müzik kasetleri satmaya devam eden Murat Uraslı, kardeşiyle birlikte değişim ve dönüşüme ayak uydurarak var olmaya çalışıyor. Şehzadeler ilçesi 1. Anafartalar Mahallesi’nde, Belediye Caddesi üzerindeki işyerinde 20 yıldan bu yana film ve müzik CD’lerini satarak geçimini sağlayan kardeşlerden biri olan Murat Uraslı, teknolojiye rağmen pes etmediklerini söyledi.

"HALEN BİRÇOK VATANDAŞIN EVİNDE DVD’LER VCD’LER VAR"

Kentte CD satışı konusunda tanınan bir isim haline geldiklerini ifade eden Murat Uraslı şunları kaydetti: “Bizi genellikle çalışan kesim tercih ediyor. Sabah işe gidip akşam eve geliyorlar. Aileleriyle sinema tadında bir akşam geçirmek istediklerinde, bize geliyorlar ve en orijinal filmleri alıyorlar. Evet, internet çıktı ama oradan izlenildiğinde filmin kalitesinin zevkini tadamıyorlar. Bazen internet donar, bazen çözünürlük düşüktür, bazen film eksiktir. Teknoloji ilerlese bile, halen birçok vatandaşın evinde DVD’ler VCD’ler var. Burada orijinal film ve müzik kasetleri satıyoruz. Kimi vatandaşlar da CD yerine, flaş bellek veya hafıza kartı tercih ediyor. Flaş bellekleri bize getiriyorlar, istedikleri filmleri orijinal bir biçimde yüklüyoruz. Kimileri de eskideki gibi sevdikleri insanlar için özel müzik kaseti hazırlatıyor"

"İŞYERİMİZDE 2 BİN CİVARINDA ORİJİNAL FİLM VAR"

Eskiden vatandaşların kasetleri elde etmek için günler öncesinden sipariş verip beklediklerini hatırlatan Murat Uraslı, günümüzde yurtdışına da film ve müzik kasetleri sattıklarını söyledi. Uraslı; “Tabi bu arada devletimizin de internet olayını bizim adımıza biraz daha irdelemesi gerekiyor. Filmlerde filtre olayı olmalı ki bizim sektörümüz ve film şirketleri bu işten ekmek yiyebilsin. Bu çağda ayakta durmak gerçekten zor ama direniyoruz. Bizim iş yerimizde 2 bine yakın orijinal film var. Her hafta çıkan filmleri takip ediyoruz. Film şirketlerindeki arkadaşlarla diyalog halindeyiz. Her zaman orijinal film kasetleri alıyoruz. Ama orijinal film kötü kalitede de olsa korsanlar tarafından bir şekilde internete düşüyor. Bunlara karşı önlem alınmalı." diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.