MANİSA’DA 'MESİR' COŞKUSU

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2019 - 12:57, Güncelleme: 21.03.2019 - 12:57
 

MANİSA’DA 'MESİR' COŞKUSU

479.su düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali heyecanı başladı.
Uygarlık beşiği Anadolu’nun en eski tarihi kentlerinden olan Manisa’da Mesir geleneği devam ediyor. 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında kortej yürüyüşü başladı. Manisa Valiliği önünde başlayan yürüyüş Ayşe Hafsa Sultan Bimarhanesi’ne kadar devam etti. Sultan Camii’nde şehitlerimiz için Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Geleneksel Mesir Macunu Festivali karma töreni kapsamında Ayşe Hafsa Sultan Bimarhanesi önünde tören düzenleniyor. Manisa Mevlidhanlar Derneği tarafından Mesir ilahisi okunacak. Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık birer konuşma yapacak. Mesir Macunu karma duası okunacak ve temsili karma töreni gerçekleşecek.   Manisa Orman İşletme Müdürlüğü fidan, Şehzadeler Ziraat Odası kuru üzüm ve pilav, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası keşkek, Manisa Ticaret Borsası ise lokma ikramında bulunacak. 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl 23-28 Nisan 2019 tarihleri arasında kutlanacak.    28 Nisan 2018 Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden, evlerin balkonlarından olmak üzere 45 noktada 6 ton mesir macunu halka saçılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu yıl festival için 2 milyon TL, Şehzadeler Belediyesi ise 200 bin TL bütçe ayırdı.
479.su düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali heyecanı başladı.
Uygarlık beşiği Anadolu’nun en eski tarihi kentlerinden olan Manisa’da Mesir geleneği devam ediyor. 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında kortej yürüyüşü başladı. Manisa Valiliği önünde başlayan yürüyüş Ayşe Hafsa Sultan Bimarhanesi’ne kadar devam etti. Sultan Camii’nde şehitlerimiz için Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Geleneksel Mesir Macunu Festivali karma töreni kapsamında Ayşe Hafsa Sultan Bimarhanesi önünde tören düzenleniyor. Manisa Mevlidhanlar Derneği tarafından Mesir ilahisi okunacak. Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık birer konuşma yapacak. Mesir Macunu karma duası okunacak ve temsili karma töreni gerçekleşecek.
 
Manisa Orman İşletme Müdürlüğü fidan, Şehzadeler Ziraat Odası kuru üzüm ve pilav, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası keşkek, Manisa Ticaret Borsası ise lokma ikramında bulunacak. 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl 23-28 Nisan 2019 tarihleri arasında kutlanacak. 
 
28 Nisan 2018 Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden, evlerin balkonlarından olmak üzere 45 noktada 6 ton mesir macunu halka saçılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu yıl festival için 2 milyon TL, Şehzadeler Belediyesi ise 200 bin TL bütçe ayırdı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.