MANİSALI ÖĞRENCİLER ROBOT YARIŞMASINDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK      

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2019 - 11:22, Güncelleme: 07.05.2019 - 11:22
 

MANİSALI ÖĞRENCİLER ROBOT YARIŞMASINDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK      

Robotis Steam Cup Turkey Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finallerinde ‘İnsansı Robot Sahne ve Kartografi Kategorisi’nde Türkiye birincisi olan Manisa Fen Lisesi Robot Takımı ülkemizi International Steam Cup'ta yurt dışında temsil etmeye hak kazandı.
  27 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilen Robotis Steam Cup Turkey Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finallerinde ‘İnsansı Robot Sahne ve Kartografi Kategorisi’nde, Manisa Fen Lisesi Robot Takımı Türkiye birincisi oldu.     Yarışmada Türkiye 1'incisi olan Manisa Fen Lisesi öğrencileri, Vali Deniz’i makamında ziyaret ederek, yarışmaya nasıl hazırlandıklarını ve yarışma sürecini anlattı.     Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında robotiği kullanabilen yetenekli gençlerin keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz, “Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi açısından bu yarışmalar önemli. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.     Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ertuğ Gözaydın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan Manisa Fen Lisesi Robot Takımı, elde ettikleri bu birincilikle Ülkemizi International Steam Cup'ta yurt dışında temsil etmeye hak kazandı.    
Robotis Steam Cup Turkey Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finallerinde ‘İnsansı Robot Sahne ve Kartografi Kategorisi’nde Türkiye birincisi olan Manisa Fen Lisesi Robot Takımı ülkemizi International Steam Cup'ta yurt dışında temsil etmeye hak kazandı.
  27 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilen Robotis Steam Cup Turkey Uluslararası Robot Yarışması Türkiye Finallerinde ‘İnsansı Robot Sahne ve Kartografi Kategorisi’nde, Manisa Fen Lisesi Robot Takımı Türkiye birincisi oldu.
 
  Yarışmada Türkiye 1'incisi olan Manisa Fen Lisesi öğrencileri, Vali Deniz’i makamında ziyaret ederek, yarışmaya nasıl hazırlandıklarını ve yarışma sürecini anlattı.
 
  Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında robotiği kullanabilen yetenekli gençlerin keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz, “Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi açısından bu yarışmalar önemli. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
 
  Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ertuğ Gözaydın danışmanlığında yarışmaya hazırlanan Manisa Fen Lisesi Robot Takımı, elde ettikleri bu birincilikle Ülkemizi International Steam Cup'ta yurt dışında temsil etmeye hak kazandı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.