MUTLULUĞA ASKER SELAMI  

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2019 - 12:28, Güncelleme: 28.10.2019 - 12:28
 

MUTLULUĞA ASKER SELAMI  

Hurdacılık yapan babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle 12 yıl sonra ilk adımlarını atan Afgan asıllı 12 yaşındaki Mahsut Arap, bir hayırseverin katkısıyla temin edilen yeni yürütecine kavuştu. Yeni ve modern olan yürütecine kavuşmanın mutluluğu gözlerine yansıyan Mahsut, Türk halkına asker selamı ile teşekkür etti.
Afganistanlı Golam Resul ve Salime Arap çiftinin 12 yıl önce dünyaya gelen oğlu Mahsut Arap, doğum sırasında beynine oksijen gitmemesi nedeniyle beyin felci geçirdi. Ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen ve tedavisi için hastaneye götürülen Mahsut’a kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi tanısı konuldu. Doğumundan itibaren yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren Mahsut, ailesiyle birlikte 4 ay önce geldiği Manisa’nın Yunusemre ilçesi Lalapaşa Mahallesi'nde, babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle hayata tutundu. Mahsut, 12 yıl sonra babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle ilk adımını atarak ailesini mutlu etti. Hurda toplayarak geçimini sağlayan ve maddi imkanı olmayan aile, hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım istedi. Yerel ve ulusal basında yer bulan Mahsut’a beklenen yardım kısa süre içerisinde geldi. Çok sayıda hayırsever, aileye yardım eli uzattı.   ASKER SELAMIYLA TEŞEKKÜR Mahsut’u asıl sevindiren haber ise Manisa’da sosyal medya üzerinden hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuran Ünzile Özkan’dan geldi. Özkan, beraberindekiler ile birlikte aileyi ziyaret ederek, ailenin ihtiyaç duyduğu televizyon, gıda ve giyim eşyaları ile birlikte Mahsut’un ihtiyacı olan kol destekli yürüteci aileye teslim etti. Hayırseverin katkısıyla sağlanan yeni yürütecine kavuşan Mahsut, Türk milletine asker selamı göndererek teşekkür etti.   MAHSUT İÇİN DAHA DA İLERİSİNİ GETİRECEĞİZ   Mahsut için yardımlarının süreceğini belirten Ünzile Özkan, “Mahsutumuz haberlerde yayınlandıktan sonra hayırseverlerimizden bizlere çok fazla ulaşan oldu. Şu anda yürütecimizi kullanıyor. Çok şaşırdılar. Daha önceden böyle bir aparat görmedikleri için onlar için de değişiklik oldu. Çocukları mutlu olduğu için aile de mutlu oldu. Hayırseverlerimizden yardımların devamını da bekliyoruz. İnşallah Mahsut için daha da ilerisini getireceğiz. Öncelikle hastaneden raporumuzu çıkartıyoruz. Daha sonra ise özel eğitime başvurusunu yapacağız. Onun için de kısa bir süre daha bekleyeceğiz” diye konuştu.   Baba Golam Resul Arap ve anne Salime Arap ise yardımlar karşısında mahcup olduklarını belirterek, Türk milletine misafirperverlikleri için teşekkür etti.  
Hurdacılık yapan babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle 12 yıl sonra ilk adımlarını atan Afgan asıllı 12 yaşındaki Mahsut Arap, bir hayırseverin katkısıyla temin edilen yeni yürütecine kavuştu. Yeni ve modern olan yürütecine kavuşmanın mutluluğu gözlerine yansıyan Mahsut, Türk halkına asker selamı ile teşekkür etti.
Afganistanlı Golam Resul ve Salime Arap çiftinin 12 yıl önce dünyaya gelen oğlu Mahsut Arap, doğum sırasında beynine oksijen gitmemesi nedeniyle beyin felci geçirdi. Ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen ve tedavisi için hastaneye götürülen Mahsut’a kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi tanısı konuldu. Doğumundan itibaren yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren Mahsut, ailesiyle birlikte 4 ay önce geldiği Manisa’nın Yunusemre ilçesi Lalapaşa Mahallesi'nde, babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle hayata tutundu. Mahsut, 12 yıl sonra babasının inşaat demirlerinden yaptığı yürüteçle ilk adımını atarak ailesini mutlu etti. Hurda toplayarak geçimini sağlayan ve maddi imkanı olmayan aile, hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım istedi. Yerel ve ulusal basında yer bulan Mahsut’a beklenen yardım kısa süre içerisinde geldi. Çok sayıda hayırsever, aileye yardım eli uzattı.
 
ASKER SELAMIYLA TEŞEKKÜR
Mahsut’u asıl sevindiren haber ise Manisa’da sosyal medya üzerinden hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuran Ünzile Özkan’dan geldi. Özkan, beraberindekiler ile birlikte aileyi ziyaret ederek, ailenin ihtiyaç duyduğu televizyon, gıda ve giyim eşyaları ile birlikte Mahsut’un ihtiyacı olan kol destekli yürüteci aileye teslim etti. Hayırseverin katkısıyla sağlanan yeni yürütecine kavuşan Mahsut, Türk milletine asker selamı göndererek teşekkür etti.
 
MAHSUT İÇİN DAHA DA İLERİSİNİ GETİRECEĞİZ
  Mahsut için yardımlarının süreceğini belirten Ünzile Özkan, “Mahsutumuz haberlerde yayınlandıktan sonra hayırseverlerimizden bizlere çok fazla ulaşan oldu. Şu anda yürütecimizi kullanıyor. Çok şaşırdılar. Daha önceden böyle bir aparat görmedikleri için onlar için de değişiklik oldu. Çocukları mutlu olduğu için aile de mutlu oldu. Hayırseverlerimizden yardımların devamını da bekliyoruz. İnşallah Mahsut için daha da ilerisini getireceğiz. Öncelikle hastaneden raporumuzu çıkartıyoruz. Daha sonra ise özel eğitime başvurusunu yapacağız. Onun için de kısa bir süre daha bekleyeceğiz” diye konuştu.
  Baba Golam Resul Arap ve anne Salime Arap ise yardımlar karşısında mahcup olduklarını belirterek, Türk milletine misafirperverlikleri için teşekkür etti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.