SİS VE HAVA KİRLİLİĞİ MANİSA’YI ESİR ALDI  

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2019 - 17:48, Güncelleme: 20.12.2019 - 17:48
 

SİS VE HAVA KİRLİLİĞİ MANİSA’YI ESİR ALDI  

Manisa’da günlerdir etkisini gösteren sis, bugün sabah saatlerinde kirli hava ile birlikte şehrin üzerine adeta kabus gibi çöktü. Görüş mesafesini oldukça düşüren sisin yanı sıra; kirli havadaki kötü kokular nedeniyle vatandaşlar nefes almakta dahi zorlandı.
Manisa son birkaç gündür sisli havanın etkisi altında kalmaya devam etti. Özellikle Bbugün sabaha karşı etkisini arttıran sis nedeniyle sürücüler 4’lü sinyallerini açarak yola çıktı. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü sisli havada yayılan kötü kokular ise dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan alınan bilgiye göre; Manisa kent merkezindeki hava kalitesi 'Hassas' olarak belirlendi. Manisa’daki hava kalite indeksi, ulusal hava kalite indeksi olan 50 mikrogram/metreküp neredeyse 3 katı değer olan 149 mikrogram/metreküp olarak ölçüldü. SPİL’DE AYRI BİR HAVA   Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı'nda havanın açık ve güneşli olması ise dikkat çekti. Sisin yok olduğu Spil Dağı’nda, kent merkezinde alınan kötü kokular da etkisini kaybetti. Dağın yüksek kesimlerinden kentteki sisli hava net bir şekilde gözlendi. Günlerdir kenti etkisi altına alan sisli havanın hafta sonundan itibaren yok olması bekleniyor.                                         
Manisa’da günlerdir etkisini gösteren sis, bugün sabah saatlerinde kirli hava ile birlikte şehrin üzerine adeta kabus gibi çöktü. Görüş mesafesini oldukça düşüren sisin yanı sıra; kirli havadaki kötü kokular nedeniyle vatandaşlar nefes almakta dahi zorlandı.
Manisa son birkaç gündür sisli havanın etkisi altında kalmaya devam etti. Özellikle Bbugün sabaha karşı etkisini arttıran sis nedeniyle sürücüler 4’lü sinyallerini açarak yola çıktı. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü sisli havada yayılan kötü kokular ise dikkat çekti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan alınan bilgiye göre; Manisa kent merkezindeki hava kalitesi 'Hassas' olarak belirlendi. Manisa’daki hava kalite indeksi, ulusal hava kalite indeksi olan 50 mikrogram/metreküp neredeyse 3 katı değer olan 149 mikrogram/metreküp olarak ölçüldü.

SPİL’DE AYRI BİR HAVA


  Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı'nda havanın açık ve güneşli olması ise dikkat çekti. Sisin yok olduğu Spil Dağı’nda, kent merkezinde alınan kötü kokular da etkisini kaybetti. Dağın yüksek kesimlerinden kentteki sisli hava net bir şekilde gözlendi. Günlerdir kenti etkisi altına alan sisli havanın hafta sonundan itibaren yok olması bekleniyor.                                         
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.