Türüne Pek Rastlanmayan Kelebek Manisa'da Görüldü

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2020 - 21:25, Güncelleme: 08.08.2020 - 21:25
 

Türüne Pek Rastlanmayan Kelebek Manisa'da Görüldü

Türkiye'de çok az görülen 'Zebra çatalkuyruklu kelebek' türü, bu kez Manisa’da göründü. Genelde Kuzey Amerika’nın doğu kıyılarında görülen kelebek, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Sarıkaya Mahallesi’nde bir evin penceresinden içeri girdi. Dünyanın en güzel kelebeklerinden biri olarak gösterilen, siyah-beyaz çizgilerle kaplı üçgen şeklindeki kanatları ve kuyruğu ile büyük ilgi çeken kelebeğin Manisa’da görülmesi dikkat çekti.   Evdeki saksı çiçeklerinin üzerinden uzun süre kalkmayan bu kelebeği ilk gördüklerini kaydeden ev sahipleri, “Biz pencereleri kapattık bu kelebeğin evden gitmesini istemiyoruz. Çünkü ilk kez böyle zebra görünümlü kelebeği evimize bereket getireceğini tahmin ediyoruz ve diliyoruz” dediler. Kelebek ev sahipleri tarafından koruma altına alındı.

Türkiye'de çok az görülen 'Zebra çatalkuyruklu kelebek' türü, bu kez Manisa’da göründü. Genelde Kuzey Amerika’nın doğu kıyılarında görülen kelebek, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Sarıkaya Mahallesi’nde bir evin penceresinden içeri girdi. Dünyanın en güzel kelebeklerinden biri olarak gösterilen, siyah-beyaz çizgilerle kaplı üçgen şeklindeki kanatları ve kuyruğu ile büyük ilgi çeken kelebeğin Manisa’da görülmesi dikkat çekti.  
Evdeki saksı çiçeklerinin üzerinden uzun süre kalkmayan bu kelebeği ilk gördüklerini kaydeden ev sahipleri, “Biz pencereleri kapattık bu kelebeğin evden gitmesini istemiyoruz. Çünkü ilk kez böyle zebra görünümlü kelebeği evimize bereket getireceğini tahmin ediyoruz ve diliyoruz” dediler. Kelebek ev sahipleri tarafından koruma altına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.