TONLARCA ÜZÜM SULAR ALTINDA KALDI

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2016 - 16:00, Güncelleme: 26.08.2016 - 16:00
 

TONLARCA ÜZÜM SULAR ALTINDA KALDI

Saruhanlı´dan İzmir´e içme suyu taşıyan isale hattı borusu patladı tonlarca üzüm sular altında kaldı. İZSU yetkililerinin müdahaleye gelmediği olay yerinde, Saruhanlı Belediyesi ekipleri patlayan isale hattının yanındaki yolu yararak, suyu tahliye kanala akıtmak için çalışma başlattı.
Saruhanlı´nın Lütfiye yakınlarındaki Sarıkız havzasından İzmir´e içme suyu olarak pompalanan suyu taşıyan isale hattı, Saruhanlı´nın Mezarlık mevkiinde ki noktada patlama meydana geldi. Tazyikli su bir anda bölgedeki alana yayılarak, burada bulunan üzüm sergilerinin üzerini kapladı. İZSU yetkililerinin müdahaleye  gelmediği olay yerinde Saruhanlı Belediyesi ekipleri patlayan isale hattının yanındaki yolu yararak, suyu tahliye kanala akıtmak için çalışma başlattığı öğrenildi. Sergideki üzümleri ve hayvan çiftliği zarar gören Mustafa Oktay, şunları söyledi; “Dışarıdaydım. Biraz önce üzümlerimin ıslandığı haber aldım ve bölgeye geldim. Görüldüğü gibi 17 ton üzümüm sergide sular altında kalmış. Bu da bir doğal afat ama yetkililerin bu konuda daha sık kontroller yaparak tedbirli olmaları gerekir. Sanırım İzmir Büyükşehir Belediyesi bu zararımızı karşılar. Çiftliğimizde zarar gördü. Samanlarımız ıslandı. Şu an hayvanlarımıza bir zarar yok ama endişeliyim.” YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA İçme suyu borusunun patladığını üzüm sergilerinin sular altında kaldığını öğrenen Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü, ilçe jandarma karakol komutanı ve İzmir İZSU yetkilileri  su baskını olan alanda inceleme yaptı. İzsu yetkilileri borulardan suların boşalmasının ardından acil olarak gerekli çalışmaları yaparak, İzmir’e suyun gitmesini sağlayacaklarını açıkladı.  Yetkililer; “Borunun patlamamasından dolayı zarar gören çiftçilerimizin kesinlikle zararları karşılanacak o nedenle gerekli tespit ve incelemeleri yapmaya başladık” dediler.    
Saruhanlı´dan İzmir´e içme suyu taşıyan isale hattı borusu patladı tonlarca üzüm sular altında kaldı. İZSU yetkililerinin müdahaleye gelmediği olay yerinde, Saruhanlı Belediyesi ekipleri patlayan isale hattının yanındaki yolu yararak, suyu tahliye kanala akıtmak için çalışma başlattı.
Saruhanlı´nın Lütfiye yakınlarındaki Sarıkız havzasından İzmir´e içme suyu olarak pompalanan suyu taşıyan isale hattı, Saruhanlı´nın Mezarlık mevkiinde ki noktada patlama meydana geldi. Tazyikli su bir anda bölgedeki alana yayılarak, burada bulunan üzüm sergilerinin üzerini kapladı.
İZSU yetkililerinin müdahaleye  gelmediği olay yerinde Saruhanlı Belediyesi ekipleri patlayan isale hattının yanındaki yolu yararak, suyu tahliye kanala akıtmak için çalışma başlattığı öğrenildi.
Sergideki üzümleri ve hayvan çiftliği zarar gören Mustafa Oktay, şunları söyledi; “Dışarıdaydım. Biraz önce üzümlerimin ıslandığı haber aldım ve bölgeye geldim. Görüldüğü gibi 17 ton üzümüm sergide sular altında kalmış. Bu da bir doğal afat ama yetkililerin bu konuda daha sık kontroller yaparak tedbirli olmaları gerekir. Sanırım İzmir Büyükşehir Belediyesi bu zararımızı karşılar. Çiftliğimizde zarar gördü. Samanlarımız ıslandı. Şu an hayvanlarımıza bir zarar yok ama endişeliyim.”

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA
İçme suyu borusunun patladığını üzüm sergilerinin sular altında kaldığını öğrenen Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü, ilçe jandarma karakol komutanı ve İzmir İZSU yetkilileri  su baskını olan alanda inceleme yaptı. İzsu yetkilileri borulardan suların boşalmasının ardından acil olarak gerekli çalışmaları yaparak, İzmir’e suyun gitmesini sağlayacaklarını açıkladı.  Yetkililer; “Borunun patlamamasından dolayı zarar gören çiftçilerimizin kesinlikle zararları karşılanacak o nedenle gerekli tespit ve incelemeleri yapmaya başladık” dediler.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.