AKGEDİK 2.ETAPTA SÜREÇ HIZLI İLERLİYOR

YUNUSEMRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2018 - 10:01, Güncelleme: 26.04.2018 - 10:01
 

AKGEDİK 2.ETAPTA SÜREÇ HIZLI İLERLİYOR

Yunusemre Belediyesi, Başbakanlık TOKİ ortaklığıyla Akgedik’te yeni bir kent inşa ediyor. İlk etapta çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, teslim öncesi Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu.
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüşen Başkan Yardımcısı Kaya, “1. Etap konutların teslimi ve 2. Etap konutların başvuruları için başkanımızın talimatı ile süreci hızlandırdık” dedi. KAYA, TOKİ BAŞKANI TURAN’I BİLGİLENDİRDİ Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş ve teknik ekip ile birlikte 5 bin 500 konutluk AkgedikYunuskent Toplu Konut Projesi’ndeki çalışmaları görüşmek üzere Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ile de görüşen Başkan Yardımcısı Kaya, 1101 konutluk ilk etabı Ramazan ayı sonrasında hak sahiplerine teslim etmeye hazırlandıklarını söyledi. Kaya, 2 kısım halinde yükselen 2. Etapta hummalı bir çalışma yürütüldüğünü anlattı. Bölgedeki çalışmalar hakkında Turan’a bilgi veren Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin şehrin vizyonunu değiştirecek projeyi oldukça önemsediğini, Yunusemre Belediyesi olarak bu konuda yoğun mesai harcadıklarını belirtti. TOKİ’NİN 30 YILLIK TECRÜBESİ YANSIYACAK Yunuskent toplu konut projesinin TOKİ’nin en prestijli projelerinden biri olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı Ergün Turan ise bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerinin altını çizdi. 2. Etap konutlarının hızla yükseldiğini aktaran Turan, “Yunusemre Belediyemizin büyük katkılarıyla Akgedik’te toplu konut yapıyoruz. 2 bin 700’e yakın konuttan bin 100’ü bitti, teslim için gün sayılıyor. Bu yaz orada yaşam başlayacak. 2. Etapta da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bittiğinde Türkiye’deki şehircilik anlayışına, Toplu Konut İdaresi’nin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı hayata geçmiş olacak " diye konuştu. Ankara ve İstanbul’da ziyaretlerini sürdüren Kılıç Kaya, temaslarına TOKİ başkan yardımcıları ve daire başkanları ile devam etti. 2 kısım halinde ihale edilen AkgedikYunuskent 2. Etap projesinin ilk kısmında 748 konut, 16 işyeri, 1 cami, altyapı ve çevre düzenlemesi yer alırken 2. kısmında 775 konut, 9 işyeri, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemesi bulunuyor
Yunusemre Belediyesi, Başbakanlık TOKİ ortaklığıyla Akgedik’te yeni bir kent inşa ediyor. İlk etapta çalışmalar tamamlanma aşamasına gelirken; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, teslim öncesi Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu.
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüşen Başkan Yardımcısı Kaya, “1. Etap konutların teslimi ve 2. Etap konutların başvuruları için başkanımızın talimatı ile süreci hızlandırdık” dedi.



KAYA, TOKİ BAŞKANI TURAN’I BİLGİLENDİRDİ
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş ve teknik ekip ile birlikte 5 bin 500 konutluk AkgedikYunuskent Toplu Konut Projesi’ndeki çalışmaları görüşmek üzere Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ile de görüşen Başkan Yardımcısı Kaya, 1101 konutluk ilk etabı Ramazan ayı sonrasında hak sahiplerine teslim etmeye hazırlandıklarını söyledi. Kaya, 2 kısım halinde yükselen 2. Etapta hummalı bir çalışma yürütüldüğünü anlattı. Bölgedeki çalışmalar hakkında Turan’a bilgi veren Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin şehrin vizyonunu değiştirecek projeyi oldukça önemsediğini, Yunusemre Belediyesi olarak bu konuda yoğun mesai harcadıklarını belirtti.



TOKİ’NİN 30 YILLIK TECRÜBESİ YANSIYACAK
Yunuskent toplu konut projesinin TOKİ’nin en prestijli projelerinden biri olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı Ergün Turan ise bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerinin altını çizdi. 2. Etap konutlarının hızla yükseldiğini aktaran Turan, “Yunusemre Belediyemizin büyük katkılarıyla Akgedik’te toplu konut yapıyoruz. 2 bin 700’e yakın konuttan bin 100’ü bitti, teslim için gün sayılıyor. Bu yaz orada yaşam başlayacak. 2. Etapta da hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bittiğinde Türkiye’deki şehircilik anlayışına, Toplu Konut İdaresi’nin bugüne kadar 30 yıllık tecrübesinin de yansıdığı, çok güzel, farklı bir yaşam alanı hayata geçmiş olacak " diye konuştu. Ankara ve İstanbul’da ziyaretlerini sürdüren Kılıç Kaya, temaslarına TOKİ başkan yardımcıları ve daire başkanları ile devam etti. 2 kısım halinde ihale edilen AkgedikYunuskent 2. Etap projesinin ilk kısmında 748 konut, 16 işyeri, 1 cami, altyapı ve çevre düzenlemesi yer alırken 2. kısmında 775 konut, 9 işyeri, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemesi bulunuyor
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.