YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ KAMUOYUNA DUYURU

YUNUSEMRE (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.05.2018 - 06:49, Güncelleme: 18.05.2018 - 06:49
 

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ KAMUOYUNA DUYURU

Yunusemre Belediyesi, bazı yerel gazetelerde özel bir firma tarafından Uncubozköy'de yapılmak istenen projeye ait arsaya sınırsız yükseklik ve yoğunluk yapılaşmasına izin verecek şekilde imar durum belgesi verildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi.
Yapılan açıklamada; "İlimizde faaliyet gösteren yerel gazetelerin "Suça Ortak Aranıyor", "Yunusemre Belediyesi Suçuna Ortak mı Arıyor?", "22 Katlı İmar Şaşırttı",  "Yunusemre Yasaları Yok Sayarak 22 Katlı İmar İzni Verdi" haber başlıkları hakkında kamuya açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur. Habere konu taşınmaz, tapu kütüğüne 1490 ada, 3 parsel numarada kayıtlıdır. Taşınmazın Uygulama İmar Planı ve İmar Planı Notları 6360 Sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği değişen Manisa Belediyesi döneminde onaylanmıştır. ​ Manisa Belediyesi döneminde alınan kararların 2014 yılında kurulan Yunusemre Belediyesi ilçe sınırları dâhilinde uygulanmasına ilişkin Yunusemre Belediyesi Meclisi'nin 27.10.2014 tarihli ve 114 sayılı kararı bulunmaktadır. Karar oybirliği ile alınmıştır. Karar kapsamında Prestij Yol Plan Notları bulunmaktadır. Maliki tarafından belediyemize verilen 01.11.2017 tarihli dilekçeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından 09.11.2017 tarihli ve E.10098/12569 sayılı yazı ile bilgi verilmiştir. Taşınmaz için Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 08.03.2018 tarihli ve 156 sayılı İmar Durum Belgesi tanzim edilmiştir. Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce verilen İmar Durumuna istinaden taşınmazın maliki tarafından hazırlanan Mimari Proje, onay için belediyemize gönderilmiş; proje, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce incelenerek taşınmazın  "Kentin genel görünümü ve kent estetiği açısından özel önlemler uygulanacak alanlar" kapsamında Mimar Sinan Bulvarı'ndan cephe alması nedeniyle belediyemizce Yapı Ruhsatı düzenlenmeyerek Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne 27.04.2018 tarihli ve E.4093/7997 sayılı yazısı gönderilerek görüş sorulmuştur. Sonuç olarak; Yapı Ruhsatı verilmeyen ve halen yazışma sürecinde olan bir konu, yukarıda isimleri belirtilen yerel gazeteler tarafından çarpıtılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin imar konularında belirleyici durumdadır ve İlçe Belediyelerinde ihtiyaç duyulduğunda Yapı Ruhsatı verilmesine esas görüş almak mevzuat gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.  
Yunusemre Belediyesi, bazı yerel gazetelerde özel bir firma tarafından Uncubozköy'de yapılmak istenen projeye ait arsaya sınırsız yükseklik ve yoğunluk yapılaşmasına izin verecek şekilde imar durum belgesi verildiğine ilişkin iddialara yanıt verdi.
Yapılan açıklamada; "İlimizde faaliyet gösteren yerel gazetelerin "Suça Ortak Aranıyor", "Yunusemre Belediyesi Suçuna Ortak mı Arıyor?", "22 Katlı İmar Şaşırttı",  "Yunusemre Yasaları Yok Sayarak 22 Katlı İmar İzni Verdi" haber başlıkları hakkında kamuya açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur. Habere konu taşınmaz, tapu kütüğüne 1490 ada, 3 parsel numarada kayıtlıdır. Taşınmazın Uygulama İmar Planı ve İmar Planı Notları 6360 Sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği değişen Manisa Belediyesi döneminde onaylanmıştır.



Manisa Belediyesi döneminde alınan kararların 2014 yılında kurulan Yunusemre Belediyesi ilçe sınırları dâhilinde uygulanmasına ilişkin Yunusemre Belediyesi Meclisi'nin 27.10.2014 tarihli ve 114 sayılı kararı bulunmaktadır. Karar oybirliği ile alınmıştır. Karar kapsamında Prestij Yol Plan Notları bulunmaktadır.

Maliki tarafından belediyemize verilen 01.11.2017 tarihli dilekçeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından 09.11.2017 tarihli ve E.10098/12569 sayılı yazı ile bilgi verilmiştir.
Taşınmaz için Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 08.03.2018 tarihli ve 156 sayılı İmar Durum Belgesi tanzim edilmiştir.
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce verilen İmar Durumuna istinaden taşınmazın maliki tarafından hazırlanan Mimari Proje, onay için belediyemize gönderilmiş; proje, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce incelenerek taşınmazın  "Kentin genel görünümü ve kent estetiği açısından özel önlemler uygulanacak alanlar" kapsamında Mimar Sinan Bulvarı'ndan cephe alması nedeniyle belediyemizce Yapı Ruhsatı düzenlenmeyerek Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne 27.04.2018 tarihli ve E.4093/7997 sayılı yazısı gönderilerek görüş sorulmuştur.

Sonuç olarak; Yapı Ruhsatı verilmeyen ve halen yazışma sürecinde olan bir konu, yukarıda isimleri belirtilen yerel gazeteler tarafından çarpıtılmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin imar konularında belirleyici durumdadır ve İlçe Belediyelerinde ihtiyaç duyulduğunda Yapı Ruhsatı verilmesine esas görüş almak mevzuat gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.