AKHİSAR DÜNYA ZEYTİN GÜNÜ'NÜ KUTLAYACAK

AKHİSAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2017 - 07:37, Güncelleme: 23.11.2017 - 07:37
 

AKHİSAR DÜNYA ZEYTİN GÜNÜ'NÜ KUTLAYACAK

Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından geçen yıl ilki kutlanan 25 Kasım Dünya Zeytin Günü'ne yine Akhisar damga vuracak. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytindeki başarılarını zeytinyağına da taşıdıklarını belirterek, “Mükemmel yağlar ürettik” dedi. Alhat, iki gün sürecek etkinliklerde, sektörde konuşulmayanların konuşulacağını söyledi.
Türkiye'de 14 milyon zeytin ağacıyla sektörün amiral gemisi Akhisar, 25 Kasım Dünya Zeytin Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 24 Kasım'da Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayacak kutlamada ayrıca Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu'nda zeytin ve zeytinyağı ile ilgili resim sergisi açılacak. 25 Kasım'da ise Taş Konak’ta zeytinlerin altında gerçekleşecek etkinliklerde zeytinin sağlık için olan önemine dikkat çekilecek.   ÜNLÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK  Programının uyması halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in de katılmasının beklendiği etkinlikte, merkezi İspanya'da olan Uluslararası Zeytin Konseyi temsilcileri başta olmak üzere; Ayhan Sicimoğlu'ndan Sahrap Soysal'a kadar bir çok ünlü de yer alacak. Zeytinyağı yarışmasıyla renklenecek kutlamalar ayrıca düzenlenecek panele de ev sahipliği yapacak.   ‘ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ZEYTİNYAĞI’ KONULU PANEL Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, ‘Üreticiden Tüketiciye Zeytinyağı’ konulu panelde, sektörde hiç konuşulmayanların konuşulacağını söyledi. Alhat, “Zeytinyağının tüketiciye neden bu kadar pahalıya gittiğini konuşacağız” dedi.  Akhisar'ın erken hasat kapsamında soğuk sıkımları da başarıyla tamamladığını, domat ve uslu tipi zeytin hasadının sona erdiğini, trilyenin yıl sonuna kadar süreceğini ifade eden Alhat, bu yıl önemli bir fark yarattıklarına da dikkat çekti. Alhat şöyle devam etti: “Biz Türkiye'de sofralık zeytinin yüzde 70'ini üretiyoruz. Kalitemiz nedeniyle de sektöre yön veren bir şehiriz. Şimdi de yine aynı yüksek kalitede zeytinyağı elde etmeye başladık. Erken hasat soğuk sıkımlara yönelik ilk numune analizlerinde asit oranı yüzde 0.2 (2 Dizem) altında çıktı. Bunun anlamı kusursuz yağ demektir. Artık zeytinyağım Akhisar'dan demek 'Ben kaliteli zeytinyağ tüketiyorum' demekle eşdeğer. Akhisar zeytinyağı demek güven demek” ifadelerine yer verdi.   HER GÜN HER ÖĞÜN Zeytin ve zeytinyağında en önemli konunun ‘Tüketim’ olduğunu belirten Alhat, “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için herkesin daha duyarlı olması lazım. Zeytin ve zeytinyağını kullanmamız gerekiyor. En iyi karbonhidratlardan biridir. Bunu ille de doktorunuzun söylemesine gerek yok. Her gün her öğün zeytin ve zeytinyağı tüketerek sağlıklı kalabilirsiniz” diye konuştu.  
Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından geçen yıl ilki kutlanan 25 Kasım Dünya Zeytin Günü'ne yine Akhisar damga vuracak. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, zeytindeki başarılarını zeytinyağına da taşıdıklarını belirterek, “Mükemmel yağlar ürettik” dedi. Alhat, iki gün sürecek etkinliklerde, sektörde konuşulmayanların konuşulacağını söyledi.
Türkiye'de 14 milyon zeytin ağacıyla sektörün amiral gemisi Akhisar, 25 Kasım Dünya Zeytin Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 24 Kasım'da Zeytine Minnet Yürüyüşü ile başlayacak kutlamada ayrıca Akhisar Belediyesi Fuaye Salonu'nda zeytin ve zeytinyağı ile ilgili resim sergisi açılacak. 25 Kasım'da ise Taş Konak’ta zeytinlerin altında gerçekleşecek etkinliklerde zeytinin sağlık için olan önemine dikkat çekilecek.


 
ÜNLÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
 Programının uyması halinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in de katılmasının beklendiği etkinlikte, merkezi İspanya'da olan Uluslararası Zeytin Konseyi temsilcileri başta olmak üzere; Ayhan Sicimoğlu'ndan Sahrap Soysal'a kadar bir çok ünlü de yer alacak. Zeytinyağı yarışmasıyla renklenecek kutlamalar ayrıca düzenlenecek panele de ev sahipliği yapacak.
 
‘ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ZEYTİNYAĞI’ KONULU PANEL
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, ‘Üreticiden Tüketiciye Zeytinyağı’ konulu panelde, sektörde hiç konuşulmayanların konuşulacağını söyledi. Alhat, “Zeytinyağının tüketiciye neden bu kadar pahalıya gittiğini konuşacağız” dedi.  Akhisar'ın erken hasat kapsamında soğuk sıkımları da başarıyla tamamladığını, domat ve uslu tipi zeytin hasadının sona erdiğini, trilyenin yıl sonuna kadar süreceğini ifade eden Alhat, bu yıl önemli bir fark yarattıklarına da dikkat çekti. Alhat şöyle devam etti: “Biz Türkiye'de sofralık zeytinin yüzde 70'ini üretiyoruz. Kalitemiz nedeniyle de sektöre yön veren bir şehiriz. Şimdi de yine aynı yüksek kalitede zeytinyağı elde etmeye başladık. Erken hasat soğuk sıkımlara yönelik ilk numune analizlerinde asit oranı yüzde 0.2 (2 Dizem) altında çıktı. Bunun anlamı kusursuz yağ demektir. Artık zeytinyağım Akhisar'dan demek 'Ben kaliteli zeytinyağ tüketiyorum' demekle eşdeğer. Akhisar zeytinyağı demek güven demek” ifadelerine yer verdi.


 
HER GÜN HER ÖĞÜN
Zeytin ve zeytinyağında en önemli konunun ‘Tüketim’ olduğunu belirten Alhat, “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için herkesin daha duyarlı olması lazım. Zeytin ve zeytinyağını kullanmamız gerekiyor. En iyi karbonhidratlardan biridir. Bunu ille de doktorunuzun söylemesine gerek yok. Her gün her öğün zeytin ve zeytinyağı tüketerek sağlıklı kalabilirsiniz” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.