PARA CEZASI UYGULANACAK

AKHİSAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2018 - 10:34, Güncelleme: 10.01.2018 - 10:34
 

PARA CEZASI UYGULANACAK

Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaatları için son günün 28 Şubat olduğu duyuruldu. İşlem yaptırmadığı tespit edilenlere 2 bin 101 idari para cezası verileceği açıklandı.
Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemleri çerçevesinde, 28 Şubat 2018 Çarşamba gününe kadar periyodik muayene müracaatında bulunmayanlara 2.101,00 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 30 Aralık 2016 Tarihli ve 29934 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikte; Grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecek tartı aletleri şunlardır: Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler. İl müdürlükleri ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına yapılan müracaatlarda, muayene ve damga ücretlerinin ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu dilekçe ekinde yer alır. Akhisar Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, yapılacak olan işlemler de şu şekilde anlatıldı; “Yetkili muayene servislerince yapılan muayeneler için muayene ücreti muayene sonrasında tahsil edilir. Tartı aleti kullanıcıları tarafından periyodik muayene için; tartı aletinin markası, modeli, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı ve belediye internet sitesinde yayımlanan tartı aleti muayene başvuru formuyla; yetkili grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilir. Yapılan başvuru sonrası müracaat edildiğini gösteren bir belge alınması ve söz konusu belgenin, tartı aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilmesi ve talep edilmesi halinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir.Belediyemizde;Meslek gruplarından sadece pazarcı esnafının elektronik ve mekanik terazileri muayene edilmektedir. Ayrıca 2000 kgkadar çekeri olan mekanik kantar kullanan değişik meslek gruplarından esnafların muayenesi yapılmaktadır.”    
Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaatları için son günün 28 Şubat olduğu duyuruldu. İşlem yaptırmadığı tespit edilenlere 2 bin 101 idari para cezası verileceği açıklandı.
Akhisar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemleri çerçevesinde, 28 Şubat 2018 Çarşamba gününe kadar periyodik muayene müracaatında bulunmayanlara 2.101,00 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 30 Aralık 2016 Tarihli ve 29934 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikte; Grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecek tartı aletleri şunlardır:

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri,
Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler.
İl müdürlükleri ve grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına yapılan müracaatlarda, muayene ve damga ücretlerinin ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair makbuz veya banka dekontu dilekçe ekinde yer alır.

Akhisar Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, yapılacak olan işlemler de şu şekilde anlatıldı; “Yetkili muayene servislerince yapılan muayeneler için muayene ücreti muayene sonrasında tahsil edilir. Tartı aleti kullanıcıları tarafından periyodik muayene için; tartı aletinin markası, modeli, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı ve belediye internet sitesinde yayımlanan tartı aleti muayene başvuru formuyla; yetkili grup merkezi belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilir. Yapılan başvuru sonrası müracaat edildiğini gösteren bir belge alınması ve söz konusu belgenin, tartı aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilmesi ve talep edilmesi halinde ilgililere ibraz edilmesi gerekmektedir.Belediyemizde;Meslek gruplarından sadece pazarcı esnafının elektronik ve mekanik terazileri muayene edilmektedir. Ayrıca 2000 kgkadar çekeri olan mekanik kantar kullanan değişik meslek gruplarından esnafların muayenesi yapılmaktadır.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.