BELEDİYE BAŞKANININ SOSYAL DENEYİNDE VAHİM TABLO

ALAŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.07.2018 - 12:02, Güncelleme: 09.07.2018 - 12:02
 

BELEDİYE BAŞKANININ SOSYAL DENEYİNDE VAHİM TABLO

Son zamanlarda artarak devam eden ve toplumu derinden yaralayan 'çocuklara cinsel istismar' olayları sonrası, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak önemli bir sosyal deney yaptı. Sosyal deney sonrası vahim tabloyla karşılaşan Başkan Uçak, oyun parklarına kamera sözü verdi.
Geçtiğimiz yıllarda Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde komşusu tarafından cinsel istismara uğrayarak öldürülen 3 buçuk yaşındaki Irmak Kupal cinayeti Türkiye'yi yasa boğmuş, o dönemde belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Ali Uçak olaya duyarsız kalmamış, minik Irmak'ın ailesine ev hediye ederek hayırseverliği ile tüm Türkiye'nin gönüllerine taht kurmuştu. Alaşehir Belediye Başkanı seçilen Ali Uçak bu sefer de tüm Alaşehir'in çocuklarına sahip çıktı. Türkiye'ye örnek bir davranış sergileyerek “insanlık ölmedi” dedirten Başkan Uçak, son günlerde artarak devam eden çocuk istismarları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla anlamlı bir sosyal deney projesine imza attı. Parklara giderek, ailelerle görüşen Ali Uçak, parkta oynayan çocuklarla sosyal deney yaptı. Sosyal deneyde; Alaşehir Belediyesi personelleri, parka giderek çocuklara "gel sana Barbie bebek vereceğim ama kimseye söyleme" veya "gel şeker vereceğim kimseye söyleme " gibi şeyler söyleyerek çocuklara yaklaştı. Çocukların bu teklifler karşısında ne yapacağının beklendiği deney sonucunda acı tablo ortaya çıktı. Çocukların neredeyse tamamı, kendisine yöneltilen çikolataları kabul ederek, deneyi yapan belediye çalışanının elinden tutarak parktan uzaklaştığı görüldü.  VAHİM TABLOYA KAMERALI ÇÖZÜM Sosyal projenin ardından vahim tabloyu gören ve ailelerin isteklerine yanıtsız kalmayan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, çocukların parklarda daha huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirmeleri adına önemli çalışma başlattı. İlçede bulunan tüm oyun parklarına kamera kurulacağı sözünü verdi.  ​
Son zamanlarda artarak devam eden ve toplumu derinden yaralayan 'çocuklara cinsel istismar' olayları sonrası, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak önemli bir sosyal deney yaptı. Sosyal deney sonrası vahim tabloyla karşılaşan Başkan Uçak, oyun parklarına kamera sözü verdi.


Geçtiğimiz yıllarda Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde komşusu tarafından cinsel istismara uğrayarak öldürülen 3 buçuk yaşındaki Irmak Kupal cinayeti Türkiye'yi yasa boğmuş, o dönemde belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Ali Uçak olaya duyarsız kalmamış, minik Irmak'ın ailesine ev hediye ederek hayırseverliği ile tüm Türkiye'nin gönüllerine taht kurmuştu. Alaşehir Belediye Başkanı seçilen Ali Uçak bu sefer de tüm Alaşehir'in çocuklarına sahip çıktı. Türkiye'ye örnek bir davranış sergileyerek “insanlık ölmedi” dedirten Başkan Uçak, son günlerde artarak devam eden çocuk istismarları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla anlamlı bir sosyal deney projesine imza attı. Parklara giderek, ailelerle görüşen Ali Uçak, parkta oynayan çocuklarla sosyal deney yaptı. Sosyal deneyde; Alaşehir Belediyesi personelleri, parka giderek çocuklara "gel sana Barbie bebek vereceğim ama kimseye söyleme" veya "gel şeker vereceğim kimseye söyleme " gibi şeyler söyleyerek çocuklara yaklaştı. Çocukların bu teklifler karşısında ne yapacağının beklendiği deney sonucunda acı tablo ortaya çıktı. Çocukların neredeyse tamamı, kendisine yöneltilen çikolataları kabul ederek, deneyi yapan belediye çalışanının elinden tutarak parktan uzaklaştığı görüldü.



 VAHİM TABLOYA KAMERALI ÇÖZÜM
Sosyal projenin ardından vahim tabloyu gören ve ailelerin isteklerine yanıtsız kalmayan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, çocukların parklarda daha huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirmeleri adına önemli çalışma başlattı. İlçede bulunan tüm oyun parklarına kamera kurulacağı sözünü verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.