HAMİLE KEÇİLER 3 SAATTE KURTARILDI

ALAŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2018 - 12:58, Güncelleme: 13.01.2018 - 12:58
 

HAMİLE KEÇİLER 3 SAATTE KURTARILDI

Manisa AFAD ekipleri Alaşehir’de sarp kayalıklarda üç gün boyunca mahsur kalan hamile iki keçiyi üç saatlik operasyonla kurtardı.
Şeref Hamur isimli hayvan besicisi 3 gün önce hayvanlarıyla Azıtepe mahallesindeki evine döndüğünde Nazike ve Mevliye isimli iki hamile keçisinin sürüde olmadığı fark etti. İki hamile keçisini uzun süren arayışlar sonunda sarp kayalıklarda mahsur kaldığını gördü. Hemen 112 komuta merkezini arayarak yardım istedi. Komuta merkezi vatandaşın yardım isteğini Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen’e bildirmesiyle birlikte oluşturulan üç kişilik kurtarma timi Alaşehir ilçesine yönlendirildi. AFAD ekipleri Şeref Hamur isimli vatandaşın gösterdiği Osmaniye mahallesi Yuvali kaya mevkisindeki bölgeye gelerek sarp kayalıklar arasında tam üç gün boyunca mahsur kalan ve kurtarılmayı bekleyen mahsur kalan Nazike ve Mevliye isimli iki hamile keçiyi kurtarmak için üç saat süren operasyonu başlattı. AFAD ekipleri hamile olan iki keçiyi uzun uğraşlar sonrasında bulunduğu yerden halatlar aracılığı ile kurtararak sahibi Şeref Hamur’a teslim etti. AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen ise “Biz vatandaşımızın mal ve can kaybını hafifletmek ve onların yaralarını sarmak için 24 saat boyunca görev yapıyoruz. Vatandaşımızın kaybolan keçilerine kavuşmuş olması bizi de mutlu etti” dedi 
Manisa AFAD ekipleri Alaşehir’de sarp kayalıklarda üç gün boyunca mahsur kalan hamile iki keçiyi üç saatlik operasyonla kurtardı.

Şeref Hamur isimli hayvan besicisi 3 gün önce hayvanlarıyla Azıtepe mahallesindeki evine döndüğünde Nazike ve Mevliye isimli iki hamile keçisinin sürüde olmadığı fark etti. İki hamile keçisini uzun süren arayışlar sonunda sarp kayalıklarda mahsur kaldığını gördü. Hemen 112 komuta merkezini arayarak yardım istedi.

Komuta merkezi vatandaşın yardım isteğini Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen’e bildirmesiyle birlikte oluşturulan üç kişilik kurtarma timi Alaşehir ilçesine yönlendirildi.

AFAD ekipleri Şeref Hamur isimli vatandaşın gösterdiği Osmaniye mahallesi Yuvali kaya mevkisindeki bölgeye gelerek sarp kayalıklar arasında tam üç gün boyunca mahsur kalan ve kurtarılmayı bekleyen mahsur kalan Nazike ve Mevliye isimli iki hamile keçiyi kurtarmak için üç saat süren operasyonu başlattı.

AFAD ekipleri hamile olan iki keçiyi uzun uğraşlar sonrasında bulunduğu yerden halatlar aracılığı ile kurtararak sahibi Şeref Hamur’a teslim etti.

AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen ise “Biz vatandaşımızın mal ve can kaybını hafifletmek ve onların yaralarını sarmak için 24 saat boyunca görev yapıyoruz. Vatandaşımızın kaybolan keçilerine kavuşmuş olması bizi de mutlu etti” dedi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.