Üzüm bağlarını buz tuttu, üretici sevindi

ALAŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2018 - 14:09, Güncelleme: 25.01.2018 - 14:09
 

Üzüm bağlarını buz tuttu, üretici sevindi

 Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarının buz tutması üreticileri sevindirdi. Üreticiler, henüz bağların uyanma zamanı olmadığı için bu durumun bağlara zarar yerine fayda sağlayacağını dile getirdi.
Kış aylarının ortasında olunmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üreticileri kara kara düşündürürken, Manisa’da son 3 gündür sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi üreticileri de sevindirdi. Dün Alaşehir’in Yeniköy Mahallesi yolu üzerinde bulunan bağını sulayan üretici Remzi Kalkan, sabah geldiğinde bağının buz tuttuğunu gördü. Bağların uyanma zamanında olmaması nedeniyle bu durumunun bağlara zararından çok yararı olduğunu kaydeden Kalkan, “Yeniköy yolu üzerinde bulunan bağımı dün sulamıştım. Güzel bir şekilde sulama işlemini gerçekleştirdim. Sabah geldiğimizde her yer buz tutmuştu. Bu durumun bağlar için hiçbir zararı yok. Çok erken olduğu için buzlanmanın faydası olur, zararı olmaz. Genelde herkes şuanda bağlarını sulamak istiyor. Sıralı bir şekilde bağlar sulanıyor. Suyumuz da mevcut. Şuanda kar yağışından dolayı dağdan su geliyor. Herkes sırayla bağlarını suluyor” dedi. Bağın buz tuttuğunu gören vatandaşlar da bağa taş atarak bu durumu cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Durumu afet olarak değerlendiren vatandaşlar, buz tutmanın bağlar uyanmadığı için zararından çok faydası olduğunu öğrencince rahatladı.
 Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarının buz tutması üreticileri sevindirdi. Üreticiler, henüz bağların uyanma zamanı olmadığı için bu durumun bağlara zarar yerine fayda sağlayacağını dile getirdi.

Kış aylarının ortasında olunmasına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üreticileri kara kara düşündürürken, Manisa’da son 3 gündür sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesi üreticileri de sevindirdi. Dün Alaşehir’in Yeniköy Mahallesi yolu üzerinde bulunan bağını sulayan üretici Remzi Kalkan, sabah geldiğinde bağının buz tuttuğunu gördü. Bağların uyanma zamanında olmaması nedeniyle bu durumunun bağlara zararından çok yararı olduğunu kaydeden Kalkan, “Yeniköy yolu üzerinde bulunan bağımı dün sulamıştım. Güzel bir şekilde sulama işlemini gerçekleştirdim. Sabah geldiğimizde her yer buz tutmuştu. Bu durumun bağlar için hiçbir zararı yok. Çok erken olduğu için buzlanmanın faydası olur, zararı olmaz. Genelde herkes şuanda bağlarını sulamak istiyor. Sıralı bir şekilde bağlar sulanıyor. Suyumuz da mevcut. Şuanda kar yağışından dolayı dağdan su geliyor. Herkes sırayla bağlarını suluyor” dedi.
Bağın buz tuttuğunu gören vatandaşlar da bağa taş atarak bu durumu cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Durumu afet olarak değerlendiren vatandaşlar, buz tutmanın bağlar uyanmadığı için zararından çok faydası olduğunu öğrencince rahatladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.