AĞAÇLARI KONUŞTURAN ADAM

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde ikamet eden Hüseyin Altay, 4 yıl önce emlakçılık sektöründen emekli olduktan sonra kahvehanede oturmak yerine Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Sinan Bey Medresesi’nde açtığı Naht ve Ahşap Oymacılığı kursuna giderek gençlik hobisini geliştirmeyi ve bir şeyler üretmeyi tercih etti. Evli ve 2 çocuk babası Altay, kursa gittikten sonra kendisini geliştirdi ve eşinin de tavsiyesiyle evinin bahçesine atölye kurdu. Kahvehanelerde oturarak hayatını sürdürmek yerine oymacılık kursuna giderek hayatına anlam kattığını kaydeden Altay, günümüz tüketim toplumunda üretimin önemine dikkat çekerek herkesi bir hobi edinmeye davet etti. Yaptığı ürünlerde topluma malolmuş isimleri ve değerleri işleyen Altay, bunları şimdilik sevdiklerine hediye ettiğini ancak ilerleyen zamanda satmak, elde edilecek gelirleri de LÖSEV ve TEMA’ya bağışlamak istediğini söyledi.

KURS SAATİNİN DÜŞMESİNE ÜZÜLÜYOR

Ağaç oyma işinin kendisini stresten uzaklaştırdığını, rahatlattığını ifade eden Altay, “Emekli olduktan sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Sinan Bey Medresesi’nde açmış olduğu ahşap oymacılığı kursuna katıldım. Zamanımı değerlendirme sorusu kafamda oluşunca böyle bir kursun açılmış olduğunu duymamla beraber bu işe başladım. Başlangıçta denedim ve yeteneğimin olduğunu fark edince sürdürdüm. Yaklaşık 4 yıldır bu kursa devam ediyorum. Yaptığım işler arttıkça kendime böyle bir atölye kurma ihtiyacı duydum. Eskiden kursumuz haftada 3 gündü şimdi 1 güne düşürdüler. Kurs saatimizin düşmesine ve arkadaşlarım üzülüyoruz. Belediyemizden de kursu tekrar haftada 3 güne çıkarmasını istiyoruz. Kurs zamanlarımın dışında evimdeki atölyemde hobi olarak yapmaya devam ediyorum” dedi.

HER ESERİN BİR ANLAMI VAR!

Yaptığı işlerin bir anlamı olması üzerinde durduğunu vurgulayan Altay, “ Becerebildiğim kadar sosyal mesaj vermeye çalışıyorum. Yaptığım işlerin temelini toplumsal değerlerimiz oluşturuyor. Ülkemizde yaşanan acı olaylar, tarihimizde önemli yeri olan insanları işliyorum. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk, Yaşar Kemal, Nazım Hikmet, Deniz Gezmiş, Manisamızın simgesi Manisa Tazanı ve Soma maden şehitleri gibi. Unutulmayan hafızamıza ve yüreğimize kazınmış insanları ağaçlarla ifade etmeye, yaşatmaya çalışıyorum. Her şeyden öncesi bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyorum.”

BOYA KULLANMADAN YAKMA İŞLEMİYLE RENK VERİYOR

Geri dönüşüme ve üretime önem verdiğini söyleyen Altay, kullandığı malzemelerin bir kısmını hurdacılardan temin ettiğini dile getirdi. Altay; “Yaptığım işlerde boya kullanmıyorum. Boya yerine yakma tekniğini kullanarak renk veriyorum. Yaptığım şeylerde doğallık arıyorum. Ahşapın doğallığını bozmamak için boya kullanmıyorum. Koruyucu olarak da Teak yağı kullanıyorum. Temizlik açısından ihtiyaç duyulan durumlarda vernikte kullanıyorum. Artık sipariş üzerine, ahşap üzerine insan potreleri de yapmaya başlıyorum. Bunun yanında evler için süs amaçlı eserler yapıyorum. Bu işi para için yapmıyorum. Elde edilecek gelirleri TEMA ve LÖSEV Vakıflarına bağışlayacağım.”diye konuştu.