AKVARYUM BALIKLARININ UZUN ÖMÜRLÜ OLMASININ SIRRI

HABER
CANER KILIÇ
Evlerimizin ve çalışma ofisimizin narin misafirleri olan balıkların, insanı dinlendirdiği, pozitif enerji vererek huzur ve mutluluk sağladığı psikolojik araştırmalarda da kanıtlandı. Akvaryumdaki balıkları izlemek pozitif bir ruh haline bürünmemize yardımcı olsa da, onlar için doğru bakım şart. Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Akvaryumda uygun koşulların oluşmaması balıklarda ve diğer akvaryum canlılarında sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur.Peki, akvaryum balıklarının uzun ömürlü olmasının sırrı nedir?  Birçok sorunun cevabını Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Park Pet Shop çalışanı Samet Çiçek’ten öğrendik



Balıkların uzun ömürlü olmasının sırrı nedir?
Balıkların uzun ömürlü olması için bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir. Haftada en az iki kere, akvaryumun dip temizliği yapılmalıdır. Tepeden üç parmak azalacak şekilde dipteki tüm temizliğini alınmalı, daha sonra üç parmak şeklinde üstüne su ilave edilmelidir. Yemlemesi balıkların miktarına ve boyutlarına göre yapılmalı ve ayrıca iki ayda bir hava motoru temizliği yapılmalıdır. Mesela bazı insanlar balık sevdikleri ve renklerinden hoşlandıkları için farklı türlerdeki balıkları aynı akvaryuma koymaya çalışıyorlar. Her balığın türü farklı olduğu için birbiri ile yaşayamazlar.  Örneğin;  çikletler etçil balıklardır ve bu balıklar ile Japon ya da diğer türlü tropikal balıklar bir arada yaşayamazlar.

Peki, fanus temizliği için neler söyleyeceksiniz?
Örneğin, küçük bir fanusta beslediğimiz balıklarımız için suyun değişme süresi ve fanus temizliği 2 ila 3 gün arasında değişmektedir. Değişmesi gereken suyun 1 gün dinlendirilmiş olmasına özen göstermeliyiz. Günaşırı yenilenen su bu sevimli dostlarımızın ölümüne sebebiyet verebilir.Küçük bir fanusta bu işlemi yapıyorsak dikkat etmemiz gereken aşırı balık sayısından kaçınmak ve fanusu olabildiğince canlı bitkilerle süslemektir.

Orta boylu bir akvaryumun içerisinde neler bulundurulması gerekir ve suyu kaç günde bir değiştirilmelidir?
Orta boy akvaryum için kesinlikle hava motoru olması gerekir. Temizliği için ise süngeri vardır, bu işinizi kolaylaştırır. Akvaryum bakımı için dip pompası derinliğine atılır ve temizlenir. Orta boy akvaryumda büyük balıkların bakılmasını önermiyorum. Balıkların türüne göre akvaryum seçimi yapılmalıdır.

Balık bakımında vatandaşlarca en çok yapılan hatalar nelerdir?
En başta yemleme stilidir. Fazla yem balığın ölümüne sebep olur. Balıklar açlıktan değil tokluktan ölmektedirler. Fazla atılan ve yenilmeyen yemler ise suyun derinliğine düşer, kirlenir ve suyun kalitesini düşürür.